Puiston ensimmäiset asiakkaat, kiitos käynnistä!

Aapo perheineen sai kunnian olla ensimmäisiä asiakkaitamme.

TAYS:n uuden lasten ja nuorten sairaalan työmaalla voi törmätä iloiseen työmaakenguruun. Pomppikseksi ristitty kenguru sai nimensä Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n järjestämän, TAYS:n pikkupotilaille suunnatun nimikilpailun kautta, jonka osallistujista muutama pääsi tutustumaan Puiston tarjontaan jo ennen avajaisia. Ensimmäisenä Puiston ovista sisään astui Aapo Mäkimattila, 11, perheineen.

Aapo, isosisko Laura, 13, pikkuveli Samu, 8, sekä perheen äiti Taru kertovat olleensa aivan ällikällä lyötyjä kuultuaan kutsusta tutustumaan Puistoon. – Sain soiton töihin ja hetken aikaa kyllä mietin, että onkohan tämä nyt ihan tottakaan, Taru-äiti naurahtaa. – Ja tämähän nyt kruunasi kaiken, että satuimme saapumaan paikalle ihan ensimmäisinä.

Paikan päällä Puistossa perhettä ja muita vieraita olikin ottamassa vastaan melkoinen komitea nimikilpailun järjestäjän sekä Pirkanmaan Osuuskaupan edustajien johdolla. Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n projektipäällikkö Susanna Lohiniemi jakoi lapsille pehmo-Pomppikset, jonka jälkeen vieraat saivat yksityiskierroksen Puistossa keittiöpäällikkö Kristian Harisen opastamana. – Tässähän on ihan kuninkaallinen olo, Aapo naureskelee alkujännityksen hieman laannuttua.

 

Rauhallinen keidas keskellä kaupunkia

Kahvilaan ja kauppaan tutustuttuaan vieraat pääsivät myös itse pääasian äärelle, eli nauttimaan Puiston herkullisesta tarjonnasta. Mäkimattilan perhe kiittelee vuolaasti salaattipöydän runsasta tarjontaa sekä sitä, miten perheen poikien gluteeniton ruokavalio otetaan huomioon ruoka-annosten suhteen. – Kyllä ammattilaiset tietävät, mitä tekevät, Taru kehuu lasten keskittyessä täyttämään jo vähitellen kurnivia vatsojaan.

Kun suolainen ruoka on nautittu, pääsevät lapset hyökkäämään Puiston käsintehtyjen artesaanijäätelöiden kimppuun. Kun pöytään on kannettu sekoitus kaikkia mahdollisia makuja, loistavat silmät kilpaa hopeisten jäätelöpikarien kanssa. – Nää on kaikki ihan älyttömän hyviä, vastaa Samu-kuopus kysymykseen suosikkimausta, ennen kuin on aika kipaista santsikierrokselle.

Taru ja Laura ihmettelevät kahvilan rauhallisuutta. – Tää on tosi kiva ja valoisa paikka, Laura toteaa. – Eikä liikenteen melu kuulu yhtään sisälle, vaikka Hämeenkatu on ihan tuossa vieressä, äiti jatkaa. Pojat ihailevat suurten ikkunoiden läpi Tammerkoskelle avautuvia maisemia. – Täältä on tosi hieno näköala, Aapo hymyilee.

Kun on aika lähteä, perhe huikkaa vielä erityiskiitokset kokille ja muulle henkilökunnalle. – Tästä käynnistä jää varmasti ihana muisto lapsille, Taru hymyilee ja toteaa vielä kerran ääneen sen, mikä on tullut esiin jo monta kertaa aamupäivän aikana. – Ihan varmasti tullaan tänne pian uudestaan!