Energiaystävällinen Original Sokos Hotel Royal Vaasa

Original Sokos Hotel Royal Vaasa panostaa energiayhteistyöhön

Radisson Blu Royal Hotel Vaasa siirtyy Sokos Hotels -ketjuun tänään 15.5.2015.

Original by Sokos Hotels -hotellityyppi ammentaa vahvuutensa paikallisista perinteistä ja elämänmenosta, joten perinteikäs Royal Vaasa istuu Original-ketjuun varsin hyvin. Energiateknologia elää vahvasti Vaasassa. Sen ympärille myös Original Sokos Hotel Royal Vaasassa kehitetään tuotteita ja palveluja asiakkaittemme hyödyksi yhdessä energia-alan kumppaneiden kanssa.
Useat Vaasan johtavat energiateknologiayritykset ovat valinneet Royal Vaasan sopimushotellikseen vierailleen.
– Hotellimme on osa Vaasan teollisuuden historiaa. Kabinettimme, aamiaispöytämme ja mukavat sänkymme ovat avittaneet Vaasan vientimenestystä ja kasvua Pohjoismaiden suurimmaksi energiaklusteriksi, hotellinjohtaja Ari-Pekka Soini kertoo.

Original Sokos Hotel Royal Vaasa ja koko Sokos Hotels -ketju on jo pitkällä energiaystävällisessä toiminnassaan. Kuusi Sokos Hotellia sekä Suomen Radisson Blu Hotellit ovat ensimmäisinä hotelleina Suomessa saaneet Green Key -sertifikaatit. Green Key on kansainvälinen ympäristömerkki, joka edistää kestävää matkailua. Ympäristösertifioitujen hotellien myötä matkustajilla on entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Royal Vaasan poltettavasta jätteestä tehdään Suomen puhtainta kaukolämpöä ja sähköä Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa. Hotellin biojätteestä taas tehdään Stormossenin laitoksessa biokaasua kiinteistöjen lämmitykseen.

Hotelli lanseeraa kilpailun, jolla haetaan energisäästöjä hotellialalle
Hotellialan energialähettiläänä Original Sokos Hotel Royal Vaasa lanseeraa syksyllä kilpailun hotellien energiatehokkuuden parantamiseksi. Royal Vaasa etsii ilmastoystävällisiä ratkaisuja, jotka säästävät eri tavoin energiaa. Ideoita voi antaa sekä hotellin teknisiin ratkaisuihin että työprosesseihin. Kilpailu suunnataan suomalaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Kilpailuaika kestää syyslukukauden 2015 ja kilpailun säännöt aikatauluineen julkistetaan elokuussa 2015.

Lisätietoja:
Hotellinjohtaja Ari-Pekka Soini, 040 505 5522

ORIGINAL SOKOS HOTEL ROYAL VAASA (alkaen 15.5.2015)

Vuonna 1993 S-ryhmälle siirtynyt hotelli Royal Vaasa sijaitsee Vaasan keskustassa kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Perinteikkäässä hotellissa on 285 huonetta kahdessa eri rakennuksessa, kattavat kokouspalvelut, kaksi saunaosastoa uima-altaineen sekä EasyFit -ketjun kuntosali. Ravintolatarjontaan kuuluu meksikolaista katuruokaa tarjoileva Wazaca, maalaisranskalainen Fransmanni, aamiaisravintola Central sekä pub O'Malleys.
Kaupungin ykköshotelli avautui nykyisellä paikallaan Hotelli Centralin nimellä jo vuonna 1941. Toinen, Royalin puoli, rakennettiin 1980-luvulla, ja oli ensimmäinen korkea talo Vaasan keskustassa. Vuodesta 1999 hotelli on kuulunut Radisson Blu -ketjuun, ja siirtyy Sokos Hotels -ketjuun 15.5.2015. Hotellin liiketoiminnasta vastaa edelleen SOK:n tytäryhtiö Sokotel Oy.

SOKOS HOTELS

Sokos Hotels on Suomen kattavin hotelliketju, johon kuuluu yli 50 hotellia Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa. Hotellit sijaitsevat kaupunkien keskustoissa tai keskellä vapaa-ajan kohteita. Laadukkaan majoituksen lisäksi Sokos Hotellit tarjoavat monipuolisia tapahtuma- ja ravintolapalveluita.
Sokos Hotels on jakaantunut kolmeen hotellityyppiin ollakseen yksilöllinen monille. Break-hotellit tarjoavat vieraille iloa ja energiaa, Solot uniikkia hotellielämää ja Original-hotellit paikallista elämänmenoa sekä sydämellistä palvelua.
Sokos Hotels on osa S-ryhmää. Hotellien liiketoiminnasta vastaavat osuuskaupat ja Sokotel Oy. Sokos Hotelleissa ja hotellien ravintoloissa työskentelee runsaat 3000 palvelualan ammattilaista. Ketju on valittu 2014 sekä Suomen arvostetuimmaksi (Markkinointi&Mainonta ja Taloustutkimus / Brändien arvostus) että Suomen luotetuimmaksi hotelliketjuksi (Valitut Palat / Luotetuin Merkki -tutkimus). Sokos Hotels on myös Suomen vastuullisin hotelliketju (Sustainable Brand Index 2015).

www.sokoshotels.fi