mavintola majakka savonlinna, juhlavuosi, menu, juhlamenu, majakan leipä,

Majakan juhlavuosi nostaa klassikkoruoat listalle

Legendaarinen ravintola Majakka on toiminut Savonlinnassa jo puolen vuosisadan ajan. 50-vuotista taivalta juhlitaan koko vuoden ajan, klassikkoannoksilla herkutellen ja menneitä muistellen.
Majakan juhlavuosi polkaistaan käyntiin ravintolan varsinaisena syntymäpäivänä 16.2. starttaavallajuhlaviikolla.
– Majakasta on 50 toimintavuoden myötä tullut tärkeä osa savonlinnalaista elämänmenoa. Sekä paikallisilla ihmisillä että kesäasukkailla ja
turisteilla on valtavan paljon rakkaita muistoja paikasta. Juhlavuoden kunniaksi keräämme näitätarinoita, joista parhaat nostamme esille omaksi
ja asiakkaidemme iloksi, ravintolapäällikkö Janne Larinen kuvailee.
– On todella hienoa, että Majakan kanta-asiakkuuson monissa perheissä periytynyt jo kolmanteentai neljänteen polveen. Meillä käy kaiken ikäisiä
asiakkaita, ensitreffien viettäjistä kultahääpäivien juhlijoihin, päivittäisiä lounasasiakkaita tietenkään unohtamatta, hän jatkaa.
 
MAJAKAN LEIPÄÄ JA KONEMESTARIN PIHVIÄ
 
Majakan ruokalistan suurin inspiraation lähde on alusta alkaen ollut ravintolan nimi.
– Listalla ovat aina korostuneet lähivesien antimet sekä muut paikalliset tai ainakin kotimaiset raaka-aineet. Vuodesta toiseen myydyin annos on
Majakan paistetut muikut. Sen rinnalle on hyväksi kakkoseksi noussut viime vuosina premium-burger. Meille tyypillistä on myös se, että kaikki ruoat tehdään mahdollisimman pitkälti itse paikan päällä. Kestosuosikit saavat vuoden mittaan rinnalleenmuisteluissa eniten mainintoja saaneita annoksia.
– Jo nyt on selvää, että juhlavuotemme tuotteita tulevat olemaan esimerkiksi Majakan leipä, Konemestarinpihvi ja Kosin kukko.
Majakan sisustuksellekin nimi on luonut kestävät puitteet – tumma puu sekä erilaiset sisustuksen yksityiskohdat henkivät laivatunnelmaa ja looshit
houkuttavat istumaan hyvässä seurassa pidempäänkin.
– Fiilis on rento ja lämminhenkinen. Kynnys astua sisään niin arjen kuin juhlan hetkellä on pidetty matalana.
 
SAVOLAISTA LUPSAKKUUTTA
 
Janne Larinen myöntää olevansa vilpittömän ylpeä Majakasta.
– Onhan se hienoa, että ollaan toimittu samalla paikalla ja likimain samalla konseptilla viisi vuosikymmentä ja noustu samalla Savonlinnan
sataman maamerkiksi. Asiakkaamme arvostavat perinteitä, hyvää ruokaa ja savolaisen lupsakkaa palvelua, ravintolapäällikkö luonnehtii.
 
Osallistu juhlavuoteen ja kerro oma Majakka-tarinasi sekä mieleesi parhaiten jääneet ruoka-annokset Majakan Facebook-seinällä tai lähetä sähköpostia ravintola.majakka@sok.fi