Galleria Liven galleristi Sirpa Viljanen on nainen Salven taiteen takana ja säännöllinen näky ravintolassa.

Maaliskuun silakkavieras: Sirpa Viljanen

Galleria Liven galleristi Sirpa Viljanen on nainen Salven taiteen takana ja säännöllinen näky ravintolassa.

Täällä hän tapaa taiteilijoita ja suunnittelee yhdessä kollegoidensa Pauliinan ja Sepon kanssa Salven seuraavia näyttelyitä. Taiteilijoiden kantapöydässä kokoonnutaan lähes päivittäin.

"Taiteen parissa olen työskennellyt vajaat 20 vuotta. Siirtyessäni Invalidisäätiön ylläpitämään Galleria Liveen, olin taidealalla noviisi. Hyvin visuaalinen olen tosin ollut aina, eivätkä työvuodet Marja Kurjella ja Lundialla nekään kaukana nykyisestä työstäni olleet. Taidemaailmaan solahdin hyvin ja taiteen tuntemus syveni nopeasti. Taiteilijat ovat ihania ihmisiä ja heidän kanssaan on helppo tehdä töitä", Viljanen toteaa.

Salven taideseinä syntyi yhteistyössä Galleria Liven kanssa vuonna 2016, ravintolan muuttaessa nykyisiin tiloihinsa. Silloin hankittiin isompi erä teoksia, ja kokoelmaa on sen jälkeen täydennetty vuosittain ostetuilla töillä. Valinta on jätetty Viljasen ja hänen tiiminsä harteille, sillä ravintolan ja pitkäaikaisen yhteistyökumppanin välillä vallitsee syvä luottamus. Pysyvää taidekokoelmaa täydentää kuukausittain vaihtuva taidenäyttely, sekin Galleria Liven tiimin kuratoima.

Millainen taidekokoelma Viljasen omasta kodista löytyy? "Seinilläni on paljon Salvestakin tuttujen taiteilijoiden töitä, jokainen teos minulle hyvin tärkeä. On helppo hengittää, kun seinilläni on taidetta."

"Salvessa syön yleensä lohikeittoa, silakoita tai maksaa - ja lettuja jälkiruoaksi. Parasta täällä on uniikki tunnelma ja mahtava henkilökunta!", Viljanen kehuu.