Kolin jättiläiskuuset tekivät vaikutuksen lappilaisiin

Suosittua Äidin puheenvuoro -vlogia pitävä Inari Fernandez perheineen lomaili helmikuussa Kolilla. Lue perheen matkakokemus!

Suosittua Äidin puheenvuoro -vlogia pitävä Inari Fernandez perheineen lomaili helmikuussa Kolilla. Kansallispuiston isot jättiläiskuuset tykkylumineen tekivät koko porukkaan suuren vaikutuksen. Lue perheen matkakokemus!

"Koli ylitti kaikki odotuksemme. Vaikka asumme Lapissa, tarjosi Koli silti meille luontoelämyksiä, jotka ovat vertaansa vailla: tykkylumipuita, upeat, jylhät maisemat ja hotellin ovelta avautuvat mahdollisuudet retkeillä ja lasketella. Pelkkä hissimatka parkkipaikalta ylös hotellille oli elämys. Myös Kolin monipuoliset mahdollisuudet yllättivät: hiihdimme, laskettelimme, ratsastimme, retkeilimme ja nautimme spasta. Kaikki neljän päivän aikana."

Fernandezin nelihenkinen perhe asuu toista vuotta Sodankylässä. Miten Lapin maisemat eroavat Kolin kansallismaisemasta? "Kolin maisema oli jotain todella uniikkia. Vastaavaa ei löydy Lapista. Maisema oli jyrkkine kallioineen hyvin jylhä verrattuna Lappiin. Upeudessaan alue ei jää yhtään kakkoseksi meidän pohjoisille kotimaisemille. Aloin miettiä, että miksi monet ajavat Etelä-Suomesta Lappiin asti, kun Itä-Suomesta löytyy näin upeita paikkoja."

"Break Sokos Hotel Koli sijaitsee loistavalla paikalla Kolin huipulla. Maisemat olivat häikäisevän upeat ja kaikki oli ihan lähellä. Koirienkin kanssa päästiin heti aamulenkille tykkylumimaisemaan. Harvoin sitä lenkkeilee koiran kanssa tuollaisissa maisemissa heti aamusta."

"Meidän tytöt ihastuivat jännittävään kiskohissiin, hotellin spahan sekä siihen, että saivat ikioman huoneen hotellissa. Myös ratsastusretki oli heille ikimuistoinen."

"Kävimme myös laskettelemassa. Mielestäni rinteet sopivat  hyvin hieman kokeneemmille laskijoille ja perheille, joissa on vähän vanhempia lapsia. Mäet olivat aika jyrkkiä, joten omia lapsiamme jännitti aluksi. Myös tuolihississä oli opittavaa, mutta lopulta siitä tuli lasten suosikki. Oli ihanaa, että rinteeseen pääsi heti hotellista."

"Koli oli meille ikimuistoinen kokemus. Palaamme varmasti uudelleen, ehkä seuraavan kerran kesällä."