Kevään viehkein kuningatar on parsa

Parsakauden alku on kevään varma merkki. Mieto ja tyylikäs parsa maistuu sellaisenaan tai jännittävinä makupareina. S-ryhmän ravintoloihin nämä viehkeät herkut löytävät tiensä huhtikuun puolivälistä alkaen.
Klassisimmat makuyhdistelmät muodostuvat vihreästä parsasta voilla ja sitruunalla höystettynä sekä valkeasta parsasta hollandaisekastikkeella kruunattuna. Kevään suosikkivihannes sopii loistavasti myös keittoon, risottoon, piiraan täytteeksi sekä kalan kaveriksi. Miksei vaikka hodarisämpylöiden väliin?
 
S-ryhmän ravintoloissa kevään supersuosikkia tarjoillaan lukuisin eri tavoin. Kokonainen teemamenu on tyylikäs tapa nauttia parsaa. Helsinkiläisessä Ravintola Kappelissa illallinen aloitellaan samppanjalla maustetulla kuohkealla parsakeitolla ja jatketaan nauttimalla parsaa saksanhirven tai paahdetun kuhan kanssa. Ravintola Torni marinoi parsan sitruksella ja tarjoilee sen pistaasivinegrettellä. Hotelli Presidentin Bistro Manussa parsan voi nauttia pekoniin käärityn karitsanfileen kanssa.
 
Ruokajuomaksi parsalle sopii hapokas ja hieman mineraalinen valkoviini.
 
Tyylikäs tankoparsa sopii loistavasti myös erilaisiin juhlapöytiin, kuten valmistujaisiin ja syntymäpäiväillallisiin. Silloin ruokajuomaksi valitaan samppanja tai alkoholiton lehtikuohu.
 
Parsaviikkoja vietetään S-ryhmän ravintoloissa 12.4.–31.5.2018. 
 
 
Tervetuloa nauttimaan!
 
Näin valmistat parsa-aterian kotona
 
Aloita leikkaamalla parsan alaosan kova kohta pois. Kuori parsaa kevyesti sen alaosasta, valkoista parsaa kuoritaan enemmän. 
 
Keitä parsat väljässä, suolalla ja sitruunalla maustetussa vedessä. Vihreän parsan kypsymisaika on noin 3-5 minuuttia, valkean noin 10.
 
Mausta keitetty parsa suolalla ja aidolla voilla sekä halutessasi sitruunalla ja parmesanlastuilla. Myös pinjansiemenet sopivat parsa-annosta koristamaan.
 
Klassinen hollandaisekastike syntyy näin, katso ravintola Tornin resepti»
 
Vai maistuisiko parsat hodarin muodossa? Katso Yhteishyvän resepti»