salven silakat kesä raflaamo ruokavinkit ravintola

Kesän herkut myös ravintolasta

Kesä on makuja täynnä, mutta joskus ruoan laittaminen tympäisee parastakin kesäkokkia.

Kun ruoanlaitto alkaa maistua puulta, kannattaa ottaa suunnaksi ravintola! Nämäkin viisi kesän klassikkomakua löytyvät ravintoloidemme listoilta.

 

1. Kruunaa kesä kala-annoksella

Grillattua lohta puuhiiligrillistä vai pariloitua nieriää? Rapeaksi paistettuja silakoita tai perinteinen lohikeitto? Herkulliset kala-annokset tuovat mieleen kesäiset päivät mökillä. Tuoreista raaka-aineista valmistetut lisukkeet täydentävät aterian. Maista esimerkiksi näitä:

Grill it!: Grillattua lohta ja lehtikaali-herkkusienipaistosta

La Famiglia: Pariloitua nieriää ja hummerivoi-sahramirisottoa

Savonlinnan muikkuterassi: Rapeaksi paistetut muikut

 

2. Makuja grillistä

Ulkoilu, aurinko ja savun tuoksu… grilliruoka on parasta, mitä kesällä voi syödä. Grillissä valmistuvat niin mehevät lihat, maukkaat kalat kuin herkullisimmat kasvisruoatkin. Kunnon grillissä ruoka kypsyy herkullisimmilleen ja tuoreet raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa. Kokeile esimerkiksi näitä:

Memphis Kamppi: Roslundin mehevät porsaan ribsit

Grill it!: Kanavartaat tai herkulliset pihvit puuhiiligrillistä

BBQ House: Kengurufilettä korianterilla ja valkosipulilla

 

3. Kevennä salaatilla

Salaatti on kesäherkuista kevyin – muttei suinkaan mauttomin – vaihtoehto. Rapeat salaatinlehdet, tuoreet vihannekset, herkulliset lisukkeet ja maukkaat kastikkeet tekevät salaattiannoksista hellepäivien herkun. Valitse esimerkiksi jokin näistä:

Frans & les Femmes: Kananpoika-vuohenjuustosalaatti

Vltava: Kesäinen ja ruokaisa salaattivalikoima

 

4. Herkuttele burgerilla

Maukas jauhelihapihvi vai mehevä kasvispihvi? Tuoreista raaka-aineista valmistettu burgeri on ronskin rento kesäherkku, joka kuuluu kesäiltoihin kuin ketsuppi ranskalaisiin. Hyvälle hampurilaiselle pääset esimerkiksi näissä paikoissa:

Amarillo: Herkulliset vegeburgerit tai mehevät lihaburgerit

Memphis: Avocado-burger


5. Virkisty jääkahvin äärellä

Jääkahvi tuo kesäiseen päivään sekä piristystä että viilennystä. Sen sijaan, että hääräisit jääpalojen ja espressokeittimen kanssa kotikeittiössä, nauti kylmä juoma paahteisella terassilla. Kylmä kahvi kaunistaa! Kokeile ainakin seuraavaa:

Coffee House: Cold Brew Coffee