Jäätävää taidetta Esplanadin puistossa

Ravintola Kappelin edessä olevaa upeaa jääveistosta kannattaa tulla ihastelemaan kauempaankin. Samalla kannattaa poiketa sisään herkuttelemaan: joululounas on täynnä niin joulun perinteisiä makuja kuin uudempia yhdistelmiäkin.
Esplanadin puistosta löytyy joulukuussa jäistä taidetta. Ravintola Kappelin edustalla oleva upea jäätaideteos kuvaa Helsingin tuomiokirkkoa. Jääveistäjä Anssi Kuosan taidonnäyte syntyi vuosikymmenten takaisella kokemuksella.
-  Veistos on yli 150 senttiä korkea ja leveyttäkin löytyy vähintään saman verran. Työstän jäätä moottorisahalla ja taltoilla ja homma on helppoa, kunhan jään saa ensin pysymään paikoillaan, yli 40 vuoden ajan jääveistoksia tehnyt Kuosa kertoo.
 
Hän on tehnyt uransa aikana satoja erilaisia veistoksia ympäri Suomen. Yleensä asiakkaina ovat juuri yritykset. Isoin työ, yli kuusi metriä korkea dinosaurus, valmistettiin viime vuonna Lahden MM-kilpailuihin.
-  Säätila vaikuttaa toki siihen, kauanko teos säilyy sulamatta. Pari astetta plussan puolella ei haittaa, mutta kun mennään yli viiden, niin sulaminen nopeutuu. Nollassa asteessa ja sen alle mentäessä veistos säilyy kyllä koko talven, Kuosa lupaa.
 
Joulun tuoksut kutsuvat herkuttelemaan
 
Ravintolan puolella pöytään katetaan taas Kappelin legendaarinen joululounas. Se on tarjolla asiakkaille 7. -22.12. ja tarjolla on tuttuun tapaan raikkaita suomalaisia perinneherkkuja keskellä kauneinta kaupunkia. Alkuruokapöydästä löytyy joulun perinteisiä makuja kinkusta ja rosollista erilaisiin kalaherkkuihin ja äyriäisiin, mutta myös uudempia makuelämyksiä. Niitä ovat esimerkiksi poro-tuorejuustokakku persiljalla maustetun raitajuuren kera ja sokerisuolattu kalkkunanrinta mustaherukkahillolla.
 
Jos kylmän pöydän jälkeen jaksaa vielä lämpimiin ruokiin, löytyy valikoimasta perinteiset joululaatikot. Niiden lisäksi pääsee maistamaan myös vaahterasiirapilla maustettua bataattia. Kinkun lisäksi tarjolla on klassista karjalanpaistia. Jälkiruokapöydästä löytyy lakritsipannacottaa, luumurahkaa, jouluhalkoja sekä omenapiirasta erilaisten lisukkeiden kera. Toki tarjolla on myös perinteinen juustopöytä.
 
Buffetin hinta on 53 euroa aikuisilta, lapset puoleen hintaan ja alle 3-vuotiaat maksutta. Lue lisää joululounaasta ja tee pöytävaraus etukäteen>> .Joululounas on katettuna arkisin kello 11-15 välillä.