Alexandra - Täynnä elämää

Juhannuksen jälkeen Original Sokos Hotel Alexandra täyttyy vapaa-ajan matkustajista. – Loman viettäminen kotimaassa on nyt trendikästä. Yhteishyvän tekemän kyselyn mukaan Jyväskylä on viidenneksi suosituin kotimaan lomakohde. Meillä onkin helppo ottaa etäisyyttä arjesta, hotellipäällikkö Leena Lehosmaa lupaa.

Kesälomakauden toden teolla startatessa Original Sokos Hotel Alexandran vieraat vaihtuvat työmatkustajista kesälomaa viettäviin perheisiin, pariskuntiin sekä kotimaassa yksin reissaaviin asiakkaisiin.
– Lomasesonki kestää juhannukselta koulujen alkuun. Odotamme vilkasta kesää, sillä yhä useammat haluavat viettää lomansa kotimaassa arjesta etäisyyttä ottaen, hotellipäällikkö Leena Lehosmaa ja vastaanoton vuoropäällikkö Tuomas Rinne perustelevat.

Virkeä ja pirteä Jyväskylä yllättää

Yhteishyvän tekemässä kyselyssä Jyväskylä nousi viidenneksi suosituimmaksi kotimaan lomakohteeksi Helsingin, Tampereen, Turun ja Lapin jälkeen.
– Meillä ei Jyväskylässä ole huvipuistoa tai mitään muutakaan yksittäistä lomakohdetta. Sen sijaan meillä on nuorekas, vireä ja rento 140 000 asukkaan kaupunki, jossa on on luonto aina lähellä, upea satama keskustassa, tapahtumia täynnä oleva ihana kävelykatu katusoittajineen, ravintoloineen ja shoppailupaikkoineen sekä paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Tänne keskelle Suomea on myös helppo tulla niin omalla autolla kuin julkisilla välineilläkin, Leena kuvailee.
– Aika usein vieraamme toteavatkin ensimmäisellä Jyväskylän käynnillään, että eivät olleet aiemmin tienneetkään, miten virkeä ja pirteä kaupunki löytyy Keski-Suomen sydämestä, Tuomas jatkaa.

Leikki- ja pelihuone, rantapiknikkejä, polkupyöräretkiä…

Hotellin oman katon alla lomakauteen on varauduttu monella tavalla. Sadepäivänäkään eivät lomailevat vieraat pääse tylsistymään, vaikka kaupungille tai lähirannalle ei pääsikään viettämään aikaa.
– Perheiden viihtymisen takaavat pienemmille lapsille tarkoitettu leikkihuone sekä isommille suunnattu pelihuone, josta löytyy muun muassa pöytäbiljardi, jääkiekkopeli sekä pelikonsoli. Lisäksi meiltä löytyy erilaisia lautapelejä, kirjoja ja askartelutarvikkeita.
Kauniilla ilmalla vastaanotosta voi ottaa mukaan ranta- tai puistopiknikille retkeilyhuovan ja pihapelejä, ja halutessaan matkaan saa eväskorinkin.
– Kaupunkiin pääsee tutustumaan laajemmin, kun lainaa meiltä polkupyörät. Kaupunki on hyvin kompakti, joten pyörällä pääsee näkemään jo todella paljon. Esimerkiksi Jyväsjärven kiertävä rantaraitti on ihastuttanut monet vieraamme ikihyviksi.

Onni Orava viihdyttää aamiaisella

Hotellivieraille tarkoitetut asiakassaunat ovat käytössä kesävieraiden aikatauluun rytmitettynä. Hyvin nukutun yön jälkeen aamiaista voi nauttia pitkän kaavan mukaisesti.
– Meillä on myös lapsille oma aamiaispöytä, jonka äärellä viihdyttää joka arkiaamu hotellimme oma maskotti Onni Orava. On hellyttävän suloista nähdä, miten lasten kasvot kirkastuvat Onnin näkemisen aidosta riemusta. Rohkeimmat uskaltautuvat haalaamaankin karvaista maskottiamme.
Alexandran ravintoloissa, Jalo kitchen & loungessa sekä Frans & Sandrassa on otettu käyttöön uudet, suveen sopivat ruokalistat kesämakuineen.
– Frans & Sandraan hotellivieraamme saavat kesäkupongin, jolla saa aterian yhteydessä ilmaisen lasten annoksen, kuohuviinin tai jälkiruoan, Tuomas muistuttaa.

 

#täynnäelämää
Täynnä elämää -juttusarjassa kerromme sanoin ja kuvin Original Sokos Hotel Alexandran elämästä erilaisista näkökulmista. Vangitsemme hetkiä, kerromme tarinoita ja kurkistamme taustoihin ja tapahtumiin, joita sinä et hotelliasiakkaana välttämättä näe, koe tai huomaa. Alexandra on täynnä elämää, 24 tuntia vuorokaudessa.