PRO-finalisti Pasi Brilli on mies matkailukohde Bomban innovatiivisten makuelämysten takana

Tiedote 15.2.2024

PRO-finalisti Pasi Brilli on mies matkailukohde Bomban innovatiivisten makuelämysten takana

Pielisen rantamaisemassa sijaitsevassa Bomban karjalaiskylässä tarjoillaan kylpyjen ja luontoaktiviteettien ohella monipuolisia ja laadukkaita ruokaelämyksiä. Mies makujen takana on keittiötoimenpäällikkö Pasi Brilli. Brilli sijoittui tänä vuonna HoReCa-ammattilaisten Oscareiksikin nimetyssä PRO-gaalassa kolmen finalistin joukkoon ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjassa.

– Arvostan kovasti nousua PRO-finalistien todella kovatasoiseen joukkoon. Kärkikolmikkoon pääsy kertoo, että pitkäjänteinen työskentelyni niin alan kuin suomalaisen ruokakulttuurin eteen on huomattu, Pasi Brilli kertoo.

Ravintola Bomballa kunnioitetaan paikallisia makuja

PRO-tuomariston rohkeaksi visionääriksi kuvaama Brilli on osoittanut kunnianhimoa ja luovuutta suunnitellessaan uusia menuita niin Ravintola Bomballe kuin Break Sokos Hotel Bomban hotelliravintoloihin. Viime vuonna Bomban talolla lanseerattiin paikallisia makuja korostavat a la carte -menut sekä luostariviinien ympärille koottu viiden ruokalajin Valamo-menu.

– Inspiraatio a la carte -annoksiin on kummunnut aidoista karjalaisista makumuistoista ja toteutus tehty nykykarjalaisella twistillä. Pääosaa menuilla näyttelevät paikalliset raaka-aineet, kuten oman kylän nauriit, pihapiiristämmekin löytyvät marjat, Pielisen kuha sekä lähimetsien peuranliha. Valamo-menulla läheisen luostarin upeille marjaviineille on valittu upeat makuparit maa-artisokasta ja tournedos’ta kotimaisiin juustoihin, Brilli avaa.

Lokakuussa 2023 Break Sokos Hotel Bomballa avautui mutkaton, pitsoja ja pastoja tarjoileva Buolu Cafe & Ristorante. Ruokalista on Brillin käsialaa sekin.

– Valmistamme Buolussa niin napolilaisia artesaanipitsoja kuin klassisia pitsojakin. Pitsojen täytteisiin halusimme tuoda vähän ekstraa Pielisen savumuikusta kandeerattuun sitruunankuoreen ja itsetehtyyn savupaprikahilloon. Pastat taas tarjoillaan italiaiseen tyyliin, esimerkiksi salsiccia-makkaralla, karitsalla tai tryffeliöljyllä höystettynä.

Kehittyvä Bomba – hotellin laajennusosa avautuu juhannuksena

Break Sokos Hotel Bomba ja koko Bomban karjalaiskylän alue uudistuu parhaillaan entistä monipuolisemmaksi matkailukohteeksi. Hotellinjohtaja Sanna Tenhunen kiittelee, miten Pasi Brillin innovatiivisella otteella Bombasta on tullut myös varteenotettava ruokamatkailukohde.

– Ruokahan on tärkeä osa matkakokemusta. Uusin ravintolamme avautuu ensi kesänä, jonka jälkeen meillä on tarjota kolme erilaista ruoka- ja ravintolatunnelmaa. Kiva lisä ovat Bomban talolla järjestettävät karjalanpiirakkapajat ja Valamon viinien viinipruuvi, joihin matkailijat voivat kesäaikana osallistua viikoittain. Ja jos ruokailu luonnossa kiinnostaa, meiltä saa myös ostaa retkieväitä mukaan nuotion äärellä nautittavaksi, Tenhunen toteaa.

Luonnon läheisyys, karjalaiskylän perinnekulttuuri sekä hotellin ylellinen kalevalaishenkinen kylpylä muodostavat Bombasta uniikin elämyskokonaisuuden. Hotellilaajennus järvimaisemahuoneineen ja uusine ravintoloineen valmistuu juhannukseksi 2024.

Pasi Brilli työskentelee keittiötoimenpäällikkönä Break Sokos Hotel Bomballa, ruokatuotekehitystyöryhmän vetäjänä Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa sekä ruokatuotekehitysryhmän jäsenenä SOK:lla. Brillillä on myös paistinkääntäjien Chef Rôtisseur -käädyt ja Suomen Keittiömestarit Ry:n myöntämät Cordon Bleu -käädyt.

PRO-gaalassa jaetaan vuosittain PRO-tunnustuspalkintoja maamme parhaille HoReCa-osaajille 15 eri kategoriassa. Palkintojuhla pidettiin 29. tammikuuta 2024 Helsingin oopperatalossa.

Lisätiedot:

Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 010 762 3856, sanna.tenhunen@sok.fi

Pasi Brilli, keittiötoimenpäällikkö, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 010 762 3861, pasi.brilli@sok.fi

Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli perinteikkään karjalaiskylän vierellä, Pielisen rannalla Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja seitsemän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä. Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana. Ravintolapalveluita tarjoavat Bistro Buolu ja ravintola Bomba.

Break Sokos Hotel Bomba uudistuu; kesällä 2024 Pielisen rantaan avautuu kokonaan uusi 92-huoneinen hotellisiipi järvimaisemahuoneineen.

www.sokoshotels.fi/fi/nurmes/sokos-hotel-bomba

Ravintolaketjut

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN