Parhaat ravintolat ystävän kanssa – 9 ihastuttavaa vaihtoehtoa Helsingissä

Löydä lisää ravintoloita lähelläsi!

Mihin dinnerille tai drinkeille ystävän kanssa? Listasimme Helsingin viihtyisimmät vaihtoehdot illanviettoon.

Ilta ystävien kesken pitkästä aikaa – naurua vedet silmissä, tarinoita, muistelua ja ihania makuelämyksiä. Näitä iltoja varten on ihana valita jokin tunnelmallinen paikka, jossa on hyvä ja rento fiilis. Alta löydät meidän suosikit niin illallisravintoloista kuin viini- ja cocktailbaareista.

DINNERILLE

Pauli's Pizza & Grill

Mikä: Pizzeria

Missä: Kluuvikatu 8

Miksi: Pizza ja laavakivigrilli avokeittiössä

Pauli's on rento ja viihtyisä ravintola, jonka avokeittiö luo koko paikkaan lämminhenkisen tunnelman. Ystävien illanviettoon sopii erityisesti Pauli'sin jaettavat lautaset sekä hauskasti Helsingin kaupunginosien mukaan nimetyt pizzat.

Varaa pöytä

OR Restaurant & Bar

Mikä: Kala- ja kasvispainotteinen brasserie

Missä: Tornin alakerta, Kalevankatu 5

Miksi: Persoonallinen Raw Bar, hyvät viinit ja loistava palvelu

OR on boheemi ja värikäs brasserie, jossa on iltaisin juuri sopivan hämyinen tunnelma ja soittolista, joka saa fiiliksen nousuun. Myös henkilökunta luo paikkaan rennon tunnelman – kuin olisi ystävän luona syömässä. Nauttikaa tyylikäs illallinen pitkän kaavan mukaan tai istahtakaa Raw Bariin, jossa kokki loihtii kauniita annoksia suoraan tiskillä laatuviinien kanssa nautittavaksi. ORista on helppo jatkaa vaikka tanssimaan tai illan viimeisille drinksuille saman katon alla olevaan American Bariin.

Varaa pöytä

Casa Largo

Mikä: Uudistunut espanjalainen

Missä: Sokoksen talo, Asema-Aukio 2

Miksi: Tapakset ja hyvä viini

Lasillinen kuplivaa cavaa, ihania viinejä, hurmaavia tapaksia ja rento tunnelma. Casa Largossa voi melkein kuvitella olevansa jossain kaukana Suomesta nauttimassa iltaa espanjalaiseen tyyliin. Ravintolan uudistus on osunut todella nappiin!

Varaa pöytä

Memphis Hakaniemi

Mikä: Aasialais-amerikkalainen ravintola

Missä: Ympyrätalo, Siltasaarenkatu 18–20

Miksi: Iloa kaikille aisteille

Hauska sisustus ja leikkisä ruokalista saa jo itsessään hymyn suupieliin. Memphisin pienempiä annoksia on hauska tilata pöytään isompi satsi jaettavaksi, ja isompaan nälkään löytyy myös runsaasti vaihtoehtoja. Juomalista on yhtä värikäs kuin paikka itsessään!

Varaa pöytä

VENN

Mikä: Viehättävän rempseä illanviettopaikka

Missä: Mummotunneli, Mikonkatu 4

Miksi: Pizzatyyliset levyt ja tankkiviinit

VENN on oikeastaan kuin luotu illanviettoon ystävien kanssa. Viiniä hanasta, rentoa purtavaa kipoissa ja kulhoissa sekä seurusteluun sopiva viihtyisä tunnelma. Suosittu All Day Brunch on loistava valinta aamusta iltaan.

Varaa pöytä

DRINKEILLE

Pino

Mikä: Viini- ja olutbaari

Missä: Rautatieasemaa vastapäätä, Kaivokatu 10

Miksi: Herkullisia drinkkejä ja kodikas tunnelma

Pino on lämminhenkinen olohuone, jonne on sijainnin takia helppo sopia treffit tai käydä lasillisilla ennen kotiin lähtöä. Vaikka paikka on usein melko täynnä, tunnelma on silti rauhallinen ja rento. Tiskin takana on asiantuntevaa ja mukavaa henkilökuntaa, jotka osaavat suositella parhaat juomat ja loihtia todella hyviä drinkkejä!

Ateljee Bar

Mikä: Viini- ja cocktailbaari

Missä: Torni, Yrjönkatu 26

Miksi: Näköala ja taide

Ateljee Bar on paikka, jossa jokaisen pitäisi käydä ainakin kerran. Se tekee illasta ystävän kanssa erityisen, ja toimii loistavasti myös etkopaikkana ennen illallista tai tanssimista. Ateljee Barissa voi nauttia elämästä menneen ajan taiteilijoiden tyyliin, siemailla boheemisti viiniä ja inspiroitua sisustuksen kauniista yksityiskohdista.

Urban Rabbit

Mikä: Gastro bar

Missä: Tripla

Miksi: Älyttömän hyvät juomat ja hauska sisustus

Tätä paikkaa olet kaivannut elämääsi! Laadukkaita cocktaileja, kiehtova sisustus ja laadukasta syötävää, jos nälkä yllättää. Urban Rabbit sijaitsee Triplassa aivan juna-aseman vieressä, joten sinne on helppo tulla. Lähteminen onkin sitten paljon vaikeampaa, koska Urban Rabbitin ihanassa tunnelmassa voisi istua juttelemassa vaikka kuinka kauan ja ottaa "vielä yhdet".

Konepaja

Mikä: Olutravintola

Missä: Konepajankuja 1

Miksi: Viihtyisät ja väljät tilat

Kun viettää iltaa ystävän kanssa, paras paikka on se, joka on viihtyisä, jossa on helppo jutella ja josta löytyy jokaiselle jotakin nautiskeltavaa. Konepaja on sitä kaikkea. Tilava olutravintola, jonne mahtuu istumaan isommallakin porukalla, mutta jossa on silti lämmin, moderni tunnelma. Tiskiltä löytyy laaja valikoima olutta ja siideriä, mutta myös viiniä, kahvia ja hyviä alkoholittomia juomia.

Löydä lisää ravintoloita lähelläsi!

Katso ravintolat

Ravintolaketjut

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN