À la carte À la carte Tammerin Kellari on ravintola, johon tullaan, kun hetkellä on painoarvo. Kun halutaan, että ateria merkitsee enemmän kuin ruokailua. Kun odotetaan, että illasta jää ikimuistoinen jälki sydämeen.
Keittiön kieli on yhtä aikaa klassinen ja utelias. À la carte -lista kutsuu makumatkalle perinteiden pohjalle rakennettujen klassikoiden pariin. Maut ovat vähäeleisen kauniita, mutta intensiivisesti elämyksellisiä.
Alkuruoat Alkuruoat Rosmariini-focacciaa ja vaahtovoita L GP
Kermainen lohikeitto hiillostetulla lohella ja tilliöljyä L GP
Salaattia Green Goddess-kastikeella Mö -kauravuustoa ja kasviksia VE GP
Toast Skagen käsinkuorituista katkaravuista, punasipulia, kirjolohenmätiä ja tillimajoneesia L GP
Porotartar, puolukoita, rapeaa maa-artisokkaa ja piparjuurimajoneesia G M
Paahdettua maa-artisokkaa ja selleripyreetä G L
Poropyöryköitä, kermaista tattikastiketta ja mummonkurkkua G L
Pääruoat Pääruoat Kukkakaalipihvi, porkkanaa ja kikhernettä, harissa-pangrattoa ja yrttisalaattia VE GP
Siikaa sekä kermaista Sandefjordinkastiketta, kirjolohenmätiä ja kauden kasviksia G L
Suomalaista härän sisäfileetä, sellerifondant, silkkistä selleripyreetä ja pippurikastiketta G L
Poron sisäpaistia, karamellisoituja porkkanoita, sellerifondant ja tummaa puolukkakastiketta G L
Sinisimpukoita kermaisessa siiderikastikkeessa, ranskalaiset perunat ja focacciaa L GP
Salaattia Green Goddess-kastikkeella, rapeita siemeniä, Mö -kauravuustoa ja kasviksia VE GP
Poropyöryköitä kermaista tattikastiketta, perunamuusia ja mummonkurkkua G L
Hampurilainen, sipulihilloketta, confit-aiolia, rapeaa salaattia ja ranskalaiset perunat L GP
Tattipastaa ja Grand Reserve-juustoa L GP
Vihreä sivusalaatti
Ranskalaiset perunat
Lämpimät kasvikset
Jälkiruoat Jälkiruoat Paahtovanukas ja veriappelsiinia G L
Lämmin suklaakakku, vadelmaa ja suolakinuskijäätelöä G
Affogatto, vaniljajäätelöä, kauracrumblea ja espressoa G L VEP
Kolmea juustoa, kauden hilloa ja siemennäkkileipää G VL
Signature Menu Signature Menu Tammerin Kellarin menu on kunnianosoitus Hotelli Tammerin lähes sadan vuoden perinteelle. Menuun on ammennettu aarteita menneiden vuosikymmenten reseptikokoelmista, jotka on taidokkaasti uudistettu vastaamaan nykypäivää.
Mustajuurikeittoa L, G
Samettista mustajuurikeittoa, pikkelöityä mustajuurta, paahdettuja siemeniä
Kellarinlohta L, GP
Hitaasti graavattua lohta, vaniljalla maustettua fenkolia, kirjolohenmätiä, tillimajoneesia ja makeaa sinappikastiketta.
Vasikkaa ja punaviinikastiketta L,G
Vasikan picanhaa, Dauphinoise-perunaa ja palsternakkapyreetä sekä satokauden kasviksia.
Grand Hotel Tammerin suklaa-vadelmaleivos L, GP
Suklaa-ganachea ja täyteläistä vadelma-mascarbonevaahtoa
Pares Balta Cava Brut B 12cl
Singing Grüner Vetliner by Laurenz V 12cl
Wolfberger Riesling 12 cl
Coco Rotie 16cl
Dow´s LBV port 4cl
Menut Menut ”Arkkitehti Bertel Strömmer suunnitteli Tammerin.
Kysyttäessä hän iski silmää ja kertoi, että Tammer edustaa tyyliltään puhdasta strömmerismiä!”
Porotartar
Paahdettua maa-artisokkaa
Toast Skagen
Suomalaista härän sisäfileetä
Paahtovanukas
Viinipaketti
Wolfberger Pinot Noir
Trapiche Astica White Blend
Wolfberger Riesling
Baron de Ley Reserva
Torres Floralis Moscatel Oro 8 cl
”Rouva Lisa Dahlström johti Tammeria vuosina 1938-1953.
Insinöörskä Dahlström on Tammerin rakastetuin ja pitkäaikaisin johtaja kautta aikain.”
Porotartar
Paahdettua maa-artisokkaa
Toast Skagen
Siikaa Sandefjord
Paahtovanukas
Viinipaketti
Wolfberger Pinot Noir
Trapiche Astica White Blend
Wolfberger Riesling
Parés Baltà Blanc de Pacs
Torres Floralis Moscatel Oro 8 cl
”Tammerin ensimmäinen ravintoloitsija A. Adlivankin saapui Ranskan Cannesista vuonna 1929 astioineen.
Astioita on Tammerissa tallessa edelleen. ”
Paahdettua maa-artisokkaa
Siikaa Sandefjord
Paahtovanukas
Viinipaketti
Trapiche Astica White Blend
Parés Baltà Blanc de Pacs
Torres Floralis Moscatel Oro 8 cl
”Vuorineuvos E. Liljeroos ei laskenut vaivojaan tai rahojaan, kun hän luotsasi Tammeria eteenpäin sen vaikeina alkuvuosina. Tammer oli hänelle sydämen asia.”
Toast Skagen
Suomalaista härän sisäfileetä
Lämmin suklaakakku
Viinipaketti
Trapiche Astica White Blend
Singing Grüner Veltliner
Torres Floralis Moscatel Oro 8 cl
Paahdettua maa-artisokkaa
Kukkakaalipihvi
Paahtovanukas
Viinipaketti
Wolfberger Riesling
Baron de Ley Reserva
Torres Floralis
Moscatel Oro 8 cl
VL = vähälaktoosinen, L = laktoositon, G = gluteeniton, GP = gluteeniton pyynnöstä, VE = vegaaninen, VEP = vegaaninen pyynnöstä, T = tulinen, M = maidoton, K = kasvisruoka, PÄ = sisältää pähkinää. Lisätietoja annoksista saat henkilökunnalta. Ruokavirasto suosittelee, että jauhelihapihvit syödään aina täysin kypsennettyinä. Laadukkaassakin medium-kypsennetyssä jauhelihassa voi olla EHEC-bakteereita, jotka voivat aiheuttaa vakavan ruokamyrkytyksen etenkin lapsille ja iäkkäille henkilöille.
yhteystiedot yhteystiedot Ravintolaan on pääsy pyörätuolilla
aukioloajat aukioloajat ti - to 11:00 - 13:30 & 17:00 - 22:00
Keittiö: 11:00 - 13:00 & 17:00 - 21:30 ti - to 11:00 - 13:30 & 17:00 - 22:00
Keittiö: 11:00 - 13:00 & 17:00 - 21:30 ti - to 11:00 - 13:30 & 17:00 - 22:00
Keittiö: 11:00 - 13:00 & 17:00 - 21:30
Ravintolaketjut Ravintolaketjut