Ruokaravintola Fransmanni on osa Original Sokos Hotel Kotkan Seurahuoneen ravintolamaailmaa, johon kuuluvat myös Amarillo, kahden musiikkimaailman hello!, Viihderavintola Banketti ja 170 huoneinen hotelli.

Ensimmäinen Fransmanni perustettiin Raumalle vuonna 1987. Kotkaan Fransmanni saapui 1989.

Voit nauttia maalaisranskalaisesta tunnelmasta Fransmannin baarissa tai laajalla terassilla. Avaamme lisäksi kesäpäivän helliessä avattavat terassi-ikkunat Fransmannista terassille, jolloin lähes koko Fransmanni muuttuu suureksi terassialueeksi!
 
Tunnelmallista ja välitöntä maalaisranskalaista ravintolailmapiiriä aistien Fransmanniin on helppo poiketa vaikkapa vain lasilliselle viiniä tai nauttia unohtumattoman maukas illallinen ystäviesi kanssa. Kesäisin Fransmannin terassilla voit nauttia kotkalaisesta merellisestä tunnelmasta samalla nauttien Fransmannin herkkuja. Tai voit aloittaa iltasi tunnelmallisessa Fransmannin baarissa ja jatkaa kohti Seurahuoneen yöelämää...

Nautinnollisen Fransmannin takana on hyvä ruoka. Tuomme ruoassamme esille maalaisranskalaisuuden erityispiirteet sen rehevyydellä. Mauista löydät paljon yrttejä, valkosipulia sekä mausteisia pippureja. Hyvän ruoan lisäksi sydäntämme lähellä on viinit. Löydät monipuoliselta viinilistalta varmasti makuhermoja hiveleviä viinejä omaan makuusi sekä yhdistettynä juuri valitsemaasi annokseesi.

Fransmannin kodikas ympäristö saa hellittämään arjesta ja antautumaan palveltavaksi!

Asiakastyytyväisyys

4,0

Ruoka (4,1)
Palvelu (4,0)
Tunnelma (4,0)
Lapset (3,6)

Asiakkaamme suosittelevat

Päivitetty 20.03.2018 Pyrimme kehittymään jatkuvasti. Siksi kysymme asiakkailtamme miten onnistuimme. Tutkimuksen tuottaa meille Taloustutkimus. Tutkimus perustuu viimeisen 3 kuukauden aikana kerättyyn asiakaspalautteeseen. Alla satunnainen otos kommenteista.
“Hyvä ruoka, asiallinen palvelu”
“Lounasbuffet runsas ,ruoka ei loppunut, hyvät salaatit , juustot , leivät ym. Kauniisti ruoat esillä ! Hyvä hinta /laatusuhde.”
“Ruoka hyvää ja ainekset laadukkaat. Viimeistely lautaselle kattauksessa kaunista. Palvelu ystävällistä. Kaikki sujui seurueellemme hienosti.”
“kaikki”
“Hyvällä paikalla. Ruokalistat parantuneet.”
“A LA CARTE-listan ruokiin tulisi kuulua salaattipöytä automaattisesti ilman eri veloitusta, koska se kuuluu samaan aikaan lounaankin hintaan.”
“Tällä kertaa hyvä palvelu ja ruoka”
“Siisti, kivat näkymät pöydistä kadulle. Nopea palvelu.”
“Ruokalista ei ollut kovin houkutteleva. Liharuoka- ja salaattiannoksissa enemmän vaihtoehtoja.”
“Henkilökunta,ravintolan viihtyvyys!”
“Kaikki toimii täydellisesti”
“Mukava henkilökunta ??”
“Ei mitään eritystä negatiivista”
“Espooseen kotiintultua huomasimme että lasku oli väärin. Kouhuviinipullo ei ollut sen hintainen mitä tarjoilija kertoi. En ole koskaan syönyt sienikeittoa, jossa mukana 3 pientä sientä maitosuuruksessa, täysin epäonnistunut. Pääruoka oli hyvä. Paikka hyvä, viihtyisä.”
“Kommentit tuli jo edelliseen”
“Henkilökunnan mutkattoman ystävällinen palvelu”
“Henkilökunta. Kaluston voisi jo uudistaa (pöydät ja tuolit)”
“Hyvä ruoka ja ystävällinen henkilökunta”
“Kokonaisuus”
“Tarjoilija oli erittäin ystävällinen. Oli miellyttävä lounastauko työpäivän aikana. Ikkkunapöydässä kiva istua.”
“Pidin aiemmasta lounaskäytännöstä enemmän: ruoka-annoksen sai valita ja se tuotiin viimeisteltynä pöytään. Näitä lounasbuffetteja on kaupunki pullollaan ja sillä on vaikea erottua”
“Hyvä ja herkullinen lounaspöytä. Vihreää korttia käyttäen myös hinta kohtuullinen.”
“Asiansa osaava henkilökunta, mukava tunnelma ja maukas ruoka”
“Hyvä ja runsas lounas ja varsinkin tuore,runsas salaattipöytä”
“Kontaktia laskun saamiseksi joutuu jahtaamaan”
“Ruoka oli herkullista, ja ihanan KUUMAA. Siis lautanen oli hyvin lämmitetty, ja ruoka mitä ilmisimmin tuli todella nopeasti uunista pöytään. Ravintola on erittäin tyylikäs ja valaistus oli kauniin tunnelmallinen.”
“Palvelu oli hidasta. Seurueeni istui ainakin 45 minuuttia, enne kuin meiltä tultiin kysymään ruokatilausta.”
“Henkilökunta osaa suositella ruokia ja juomia, ainoita paikkoja joissa voin antaa henkilökunnan vaikka valita ruokani. Muutama oikea luottohenkilö töissä, joiden kanssa olo todella on sellainen että voi vaan istua ja antaa ammattilaisten kertoa mitä nyt kannattaa tilata!”
“Ravintolaan tule. Joka ainoa kerta. Seisot 'odota tässä' kyltillä kuin orpo piru, henkilökuntaa kulkee ohi ja osa käy jopa kurkkimassa että onko tuolla joku, jaha on, ja kääntyy pois. Mitä maksaisi huikata että hei moi, tervetuloa, odota ihan hetki niin joku näyttää sinulle vapaan pöydän. Sitten odoteltaisiin, tietoisena että joku joskus tulee ja ohjaa pöytään. Mutta ei. Pari kertaa on käyttänyt läheltä ettei olla käännytty pois, kun jo neljän henkilökunnan jäsen luikkii pois alta ottamatta mitään kontaktia. Pikkujuttuja, mutta tästä alkaa hiljalleen nousta toistuva potutuksen aihe. Fiilis kuin jollakin ruttotautisella suunnilleen...”
“Erinomainen ruoka nimeltään jotakin sen tapaista kuin Nizzan seisova pöytä, erinomainen hinta-laatu-suhde”
“Hyvä ruoka.”
“Sai odottaa tosi kauan tarjoilijaa. Lasku tuotiin pyytämättä,vaikka jälkiruoka oli vielä tilaamatta. Ilmeisesti oli liian vähän tarjoilijoita,kun kaikki vaiheet kestivät kauan.”
“Henkilökuntaa lisää”
“Lounaan ruokajuomana myös kivennäisvesiä.”
“Auton paikoitus ei välttämättä onnistu ihan lähelle.”
“Osa tarjoilijoista on todella mukavia ja auttavat ruokien valinnassa (kun kyseessä rajoitteita). Nuori miestarjoilija eräällä kerralla oli tympeä ja jätti meidät ns.oman onnen nojaan, vaikka meillä oli pöytävaraus ja mukanamme iäkäs ihminen joka liikkui huonosti. Onneksi ystävällinen naistarjoilija tuli pian palvelemaan!”
“Edellä mainittu tapaus. Joillekin asiakaspalvelu ei tunnu olevan luontevaa..”
“Ruoka ja palvelu aina hyvää!!!! Blinit ihania!!! Ja se suklaakakku”
“Ei mikään”
“Raikas salaattipöytä ruoka hyvää.”
“-hyväntuulinen henkilökunta - hyvä salaattipöytä, tuoreita juureksiakin”
“Erittäin mukava henkilökunta”
“Ruokalistan yllätyksettömyys”
“Aina iloinen henkilökunta ??”
“Hyvää ja monipuolista ruokaa, kalaa viikottain ja kasvikset runsaita ja tuoreita”
“lounasaikana ei aina löydy vapaata pöytää, esim. neljän hengen pöydässä istuu yksi ihminen ja silloinjan koko pöytä on ns,´- varattu. Pieniä pöytiä lisää, jopa yhden hengen paikkoja.”
“Olimme ravintolan kabinetissa 14.1.18, meitä oli seurueessa 11 henkilöä, joista lapsia oli 4. Lapset oli huomioitu todella hyvin, kuten aikuisetkin. Tarjoilija oli aivan mahtava! Olemme kertoneet tästä muillekin. Ja tulemme ihan varmasti uudelleen.”
“Hyvä ruoka”
“Siisti, mutkaton, monipuolinen, edullinen, sijainti....”
“Miellyttävä ympäristö.”
“Osalle seurueesta tehtiin drinkit väärin. Työskentelytila/myyntitila epäsiisti. Kesti kauan.”
“Ruoka on tasaisen hyvää. Enimmäkseen mukava ja avulias henkilökunta.”
“Välillä ei saa tarjoilijaa kiinni tai tarjoilijaa ei näy ollenkaan, kun yrittää tilata tai maksaa. Olisiko ravintolassa liian vähän henkilökuntaa. Ruokalista on mielestäni vähän tylsä. Samanlaiset ruoat ovat olleet listalla vuosia.”
“Hyvä ja ystävällinen palvelu. Lounas oli maistuva.”
“Lounaan hinta.”
“Hyvä palvelu ja kiva fiilis, aina”
“Ruokalista voisi vaihtua vähän useammin”
“Hyvä sijainti keskustassa”
“Kasvisruokavaihtoehtoja lämpimäksi ruoaksi voisi olla enemmän myös lounasaikaan.”
“viihtyisä, ystävällinen palvelu ja hyvä ruoka”
“Henkilökunta oli erittäin ystävällinen”
“Erinomainen sijainti keskustassa, iloinen ja ystävällinen henkilökunta, upea ja monipuolinen aamiainen (edellisen yöpymisen yhteydessä)”
“siisti, rauhallinen, hyvä ruokavalikoima, hyvä asiakaspalvelu”
“Keskellä Kotkaa.”
“Hyvä ruoka”
“Hyvä tunnelma ja ystävällinen henkilökunta.”
“Ruokalista (a la carte) saisi vaihtua useammin ainakin osittain.”
“Broileri black&white kastikkeella oli mahtavaa suosittelen listalle! ;)”
“Hyvä ruoka.”
“Hyvä palvelu ja pöytä saatiin leikkipaikan vierestä, jotta lapsilla oli tekemistä.”
“Kaikki eivät välttämättä pidä ravintolan Nizzan tori -lounasbuffetkonseptista, joka sisältää vain yhden lämminruokavaihtoehdon (siitä ruoasta joko pidät tai et pidä).”
“Siisti Hyvä palvelu Hyvä maistuva ruoka Keskeinen sijainti”