Puraise pala Saimaata

Saimaan alueella vietettävä European Region of Gastromy -vuosi näkyy myös Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa


Saimaa-teemaa juhlistetaan lähituottajien raaka-aineista valmistetuilla annoksilla Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Kampanjan ajatuksena on kiinnittää asiakkaiden huomio lähialueen laadukkaisiin tuotteisiin ja olla näkyvä osa Taste Saimaa -hanketta. Tätä varten Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloille kehitettiin oma tuotesarja Taste Saimaa -henkeen. Vuoden kestävän kampanjan aikana tuodaan ravintoloiden UKKO Bistro & Deli, Ravintola Majakka ja Gastropub Eino listoille kahden-kolmen kuukauden välein uusi lähituottajien raaka-aineista valmistettu annos.

Lähituottajien raaka-aineita käytetään Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa jo nyt niin paljon kuin mahdollista, mutta nyt listalle tuodaan erityiset Taste Saimaa -annokset.

Kesän 2024 Taste Saimaa -annos

Muikku Dirty fries L

Ruispaneroituja muikkuja, kirjolohen mätiä, rapeita ranskalaisia sekä paahtovoi- ja tillimajoneesia

S-Etukortilla 22 € / norm. 23 €

Saimaa European Region of Gastronomy 2024

Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy –status tunnustuksena itäisen Suomen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. Statuksen myötä Saimaan alue on mukana International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism - ruoka- ja kulttuurimatkailun verkostossa, joka edistää ruokakulttuurin monimuotoisuutta ja kestävää kehitystä. Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuonna tavoitteena on nostaa Saimaan alue kansainvälisesti kiinnostavaksi matkailukohteeksi, ruoka ja kulttuuri keskiössä.

Näissä ravintoloissa

Ravintolaketjut

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Leiketupa
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN