Torni Heritage menu - inspiroitunut ikonisen talon historiasta

Torni Heritage menu

Jääkellarinlohta L

Pikkelöityjä kasviksia, mallasta ja piparjuuri creme fraiche

Ankanrintaa L, G

Perunafondant ja sinapinsiemenillä maustettua tummaa kastiketta

tai

Paistettua vasikanmaksaa L, G

Sherrykastiketta ja perunamuusia

Raparpericlafoutis L

Kirsikkaserbettiä ja valkosuklaata

Hinta: 52,50€

Kaksi Heritage menua yhden hinnalla S-mobiilietuna ti-to 17.4.2024 - 16.5.2024.

Torni Heritage Menu viinipaketti

Grüner Veltliner, Bründelmayer, Terassen, Austria 12cl

Louis Jadot Bourgogne Côte d’Or, Pinot Noir, France 12cl

Beerenauslese Weingut Anselmann, Germany 8cl

Hinta: 42,60€

Ravintola OR:in keittiömestari Janne Kantola kertoo, miten Heritage menu syntyi.


Tornissa on kautta aikain ollut tärkeää tehdä gastronomisesti mieleenpainuvia annoksia ja tätä perinnettä olemme halunneet tuoda vielä enemmän esille nytkin.

Jääkellarin lohi oli helppo valinta. Pääsemme hyödyntämään kotimaista kirjolohta ja rakentamaan sen ympärille Suomen vehreästä luonnosta ja jylhistä kallioista inspiroituneita makuyhdistelmiä. Kotimaista kirjolohta, hapankermaa, piparjuurta, kyssäkaalia ja porkkanaa, sekä hieman tilliä.
Mikä olisikaan parempi annos aloittamaan perinteikkään menun?

Vasikanmaksa sherrykastikkeella on kuulunut Tornin klassikoihin jo pitkään. Varsinkin viime vuosisadan jälkimmäisellä puolikkaalla Tornin listoilla nähtiin paljon erilaisia sisäelinruokia munuaisista kateenkorvaan. Tutkiessamme Tornin vanhoja ruokalistoja ja Tornin ritarien lehtiä törmäsimme toistuvasti vasikanmaksaan erilaisilla lisukkeilla ja kun viimein löysimme yhdistelmän sherrykastikkeen kanssa, tajusimme, että tämä pitää valita Torni Heritage menuun. Nykyään maksaa ei näy kovinkaan paljon ravintoloiden ruokalistoilla, mutta sille on oma herkkusuiden asiakaskuntansa, joka todella tietää mitä on taidolla valmistettu maksa. Tähän haluamme vastata ja tuoda salviavoissa paistetun vasikanmaksan tarjolle.

Jorma Soiron aikaan Tornissa haisteltiin gastronomisia tuulia manner-Euroopasta ja listoille nousi ranskalaisia herkkuja, kuten ankanrinta. Tällä menulla olemme halunneet kunnioittaa annoksen alkuperää ruskistetulla voilla maustetun perunafondantin kanssa ja tuoda tummaan kastikkeeseen pienen säväyksen pikkelöidyillä sinapinsiemenillä. Ankkaa on Tornissa valmistettu eri tavoilla ja loppumetreille kehitystyössä pääsikin ankankoipiconfit, kylmäsavustettu ankanrinta ja valituksi tullut paistettu ankanrinta. Kenties näemme confit'n tai kylmäsavustetun rinnan myöhemmin listalla!

Manner-Eurooppa, varsinkin Ranska, on ollut selkeästi eniten näkyvillä Tornin historiassa. Mietimme pitkään, miten voisimme yhdistää kotimaista ruokakulttuuria, sekä Etelä-Euroopan runsasta ruokahistoriaa yhteen annokseen ja päädyimme tekemään raparpericlafoutis'n kirsikkaserbetillä, josta muodostui nopeasti maisteluissa jo valmis klassikko, vaikka annoksella taisi olla ikää vasta 3 päivää.

Suosittelemme tekemään pöytävarauksen. Tee pöytävaraus tästä.

Näissä ravintoloissa

Ravintolaketjut

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN