Skip to main content
Enjoy the new Amarillo’s generous Mex-Tex! Find the nearest Amarillo and book a table

Mikion tulevia tapahtumia

Mikiossa on upeita makumatkoja ympäri vuoden.

Korean Ribs and Wings 2.6. - 30.8.2025

Jo ensi viikolla päästään nauttimaan näistä korealaisista herkuista!

Nyt kaverit mukaan ja herkuttelemaan Mikioon.

Wingsit ja ribsit Mikiossa trjolla koko kesän 2.6. - 30.8.2025

Herkut pääset tsekkailemaan täältä ja

pöytää voit varata parilla klikkauksella tässä samalla

tai soittamalla ravintolaan +358 10 764 2320 (pvm/mpm).

Tervetuloa!

Ramen Weeks 2.9. – 30.10.2025

Kun ulkona tuoksuu syksy, tuulee ja sade vihmoo vaakatasossa, niin kuuma ramenkeitto lämmittää luihin ja ytimiin asti.

Rāmen (jap. ラーメン, joskus myös 拉麺) on japanilainen, alkuperältään kiinalainen nuudeliruoka.

Tässäpä vielä pikkuisen ramenin historiaa..

Yhden teorian mukaan ramen saapui Japaniin 1660-luvulla, kun Zhu Shunsui lähti maanpakoon mantšujen valtakautta ja päätyi japanilaisen lääninherran Tokugawa Mitsukunin neuvonantajaksi.

Toisen, muun muassa Yokohaman Ramen museossa esitellyn, tarinan mukaan ramen vakiinnutti asemansa Japanissa 1800-luvun lopulla Yokohaman kaupungin Chinatownin kautta.

Varsinaisen läpimurron ramen koki toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvaltojen miehityksen aikaan. Silloin Japanissa oli ennennäkemätön riisipula ja Yhdysvalloista tuotiin valtavat määrät vehnäjauhoja ruokapulaa paikkaamaan. Muutamassa vuodessa leivänkulutus kolminkertaistui ja samalla vehnä taittui entistä enemmän myös nuudeleiksi.

Koska valtion ruoanjakelu oli tuolloin hidasta, suuri osa ramenista nautittiin pimeiden markkinoiden ruokakojuista, joita paikalliset yakuza-gangsterit pitivät hallussaan ja vaativat suojelurahaa. Koska ruoan katukauppa oli kiellettyä, pidätettiin noiden vuosien aikana tuhansia ramen-kojujen pitäjiä. 1950-luvun myötä ramenin suosio kasvoi entisestään, kun rajoituksia löysättiin.

Ramenit pääset tsekkailemaan täältä ja

pöytää voit varata parilla klikkauksella tässä samalla

tai soittamalla ravintolaan +358 10 764 2320 (pvm/mpm).

Tervetuloa!

Korean Ribs and Wings 2.6. - 30.8.2025

Jo ensi viikolla päästään nauttimaan näistä korealaisista herkuista!

Nyt kaverit mukaan ja herkuttelemaan Mikioon.

Wingsit ja ribsit Mikiossa trjolla koko kesän 2.6. - 30.8.2025

Herkut pääset tsekkailemaan täältä ja

pöytää voit varata parilla klikkauksella tässä samalla

tai soittamalla ravintolaan +358 10 764 2320 (pvm/mpm).

Tervetuloa!

Ramen Weeks 2.9. – 30.10.2025

Kun ulkona tuoksuu syksy, tuulee ja sade vihmoo vaakatasossa, niin kuuma ramenkeitto lämmittää luihin ja ytimiin asti.

Rāmen (jap. ラーメン, joskus myös 拉麺) on japanilainen, alkuperältään kiinalainen nuudeliruoka.

Tässäpä vielä pikkuisen ramenin historiaa..

Yhden teorian mukaan ramen saapui Japaniin 1660-luvulla, kun Zhu Shunsui lähti maanpakoon mantšujen valtakautta ja päätyi japanilaisen lääninherran Tokugawa Mitsukunin neuvonantajaksi.

Toisen, muun muassa Yokohaman Ramen museossa esitellyn, tarinan mukaan ramen vakiinnutti asemansa Japanissa 1800-luvun lopulla Yokohaman kaupungin Chinatownin kautta.

Varsinaisen läpimurron ramen koki toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvaltojen miehityksen aikaan. Silloin Japanissa oli ennennäkemätön riisipula ja Yhdysvalloista tuotiin valtavat määrät vehnäjauhoja ruokapulaa paikkaamaan. Muutamassa vuodessa leivänkulutus kolminkertaistui ja samalla vehnä taittui entistä enemmän myös nuudeleiksi.

Koska valtion ruoanjakelu oli tuolloin hidasta, suuri osa ramenista nautittiin pimeiden markkinoiden ruokakojuista, joita paikalliset yakuza-gangsterit pitivät hallussaan ja vaativat suojelurahaa. Koska ruoan katukauppa oli kiellettyä, pidätettiin noiden vuosien aikana tuhansia ramen-kojujen pitäjiä. 1950-luvun myötä ramenin suosio kasvoi entisestään, kun rajoituksia löysättiin.

Ramenit pääset tsekkailemaan täältä ja

pöytää voit varata parilla klikkauksella tässä samalla

tai soittamalla ravintolaan +358 10 764 2320 (pvm/mpm).

Tervetuloa!

contact information

Show on map

Raatihuoneenkatu 4

Mikkeli

map
S-CardWe accept S-Card
+358 10 764 2320
Call fees inf/mcf
call
+358107642320
Ravintolan puhelinnumero
call
Week:
Mon 
ClosedKitchen: Closed
Tue - Thu 
16:00 - 22:00Kitchen: 16:00 - 21:30
Fri - Sun 
ClosedKitchen: Closed

Restaurant chains

  • Amarillo
  • Babista Kebab Revolution
  • Bacaro Doppio Cafe & Deli
  • Bistro
  • Chico's
  • Coffee House
  • Frans & les Femmes
  • Grill it!
  • Hesburger
  • Hophaus
  • La Famiglia
  • Leiketupa logo
  • Oksa
  • Oluthuoneet
  • Papà Giovanni logo
  • PizzaBuffa
  • Presso
  • Prisma Cafe
  • Public Corner
  • Rosso
  • Rosso Express
  • Rosso Pizza
  • Spaghetteria
  • Trattoria
  • VENN
S-Restaurants logo

SOK Travel and Hospitality Industry Chain Management

Street address:

Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki

Postal address:

P.O. Box 1, 00088 S GROUP, Finland

Business ID:

0116323-1

Sales service, Helsinki metropolitan area

0300 870 020 (weekdays 8.30-16.30)51 cents per min + local network charge/mobile call chargeAll the Sales Services

SOK

+358 10 76 8011 (weekdays from 8 am to 5 pm)local network charge/mobile call charge

Feedback


Feedback links for individual restaurants are found on each restaurant’s own website