Mikion tulevia tapahtumia
Mikiossa on upeita makumatkoja ympäri vuoden.
Korean Ribs and Wings 2.6. - 30.8.2025
Jo ensi viikolla päästään nauttimaan näistä korealaisista herkuista!
Nyt kaverit mukaan ja herkuttelemaan Mikioon.
Wingsit ja ribsit Mikiossa trjolla koko kesän 2.6. - 30.8.2025
Herkut pääset tsekkailemaan täältä ja
pöytää voit varata parilla klikkauksella tässä samalla
tai soittamalla ravintolaan +358 10 764 2320 (pvm/mpm).
Tervetuloa!
Ramen Weeks 2.9. – 30.10.2025
Kun ulkona tuoksuu syksy, tuulee ja sade vihmoo vaakatasossa, niin kuuma ramenkeitto lämmittää luihin ja ytimiin asti.
Rāmen (jap. ラーメン, joskus myös 拉麺) on japanilainen, alkuperältään kiinalainen nuudeliruoka.
Tässäpä vielä pikkuisen ramenin historiaa..
Yhden teorian mukaan ramen saapui Japaniin 1660-luvulla, kun Zhu Shunsui lähti maanpakoon mantšujen valtakautta ja päätyi japanilaisen lääninherran Tokugawa Mitsukunin neuvonantajaksi.
Toisen, muun muassa Yokohaman Ramen museossa esitellyn, tarinan mukaan ramen vakiinnutti asemansa Japanissa 1800-luvun lopulla Yokohaman kaupungin Chinatownin kautta.
Varsinaisen läpimurron ramen koki toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvaltojen miehityksen aikaan. Silloin Japanissa oli ennennäkemätön riisipula ja Yhdysvalloista tuotiin valtavat määrät vehnäjauhoja ruokapulaa paikkaamaan. Muutamassa vuodessa leivänkulutus kolminkertaistui ja samalla vehnä taittui entistä enemmän myös nuudeleiksi.
Koska valtion ruoanjakelu oli tuolloin hidasta, suuri osa ramenista nautittiin pimeiden markkinoiden ruokakojuista, joita paikalliset yakuza-gangsterit pitivät hallussaan ja vaativat suojelurahaa. Koska ruoan katukauppa oli kiellettyä, pidätettiin noiden vuosien aikana tuhansia ramen-kojujen pitäjiä. 1950-luvun myötä ramenin suosio kasvoi entisestään, kun rajoituksia löysättiin.
Ramenit pääset tsekkailemaan täältä ja
pöytää voit varata parilla klikkauksella tässä samalla
tai soittamalla ravintolaan +358 10 764 2320 (pvm/mpm).
Tervetuloa!
Korean Ribs and Wings 2.6. - 30.8.2025
Jo ensi viikolla päästään nauttimaan näistä korealaisista herkuista!
Nyt kaverit mukaan ja herkuttelemaan Mikioon.
Wingsit ja ribsit Mikiossa trjolla koko kesän 2.6. - 30.8.2025
Herkut pääset tsekkailemaan täältä ja
pöytää voit varata parilla klikkauksella tässä samalla
tai soittamalla ravintolaan +358 10 764 2320 (pvm/mpm).
Tervetuloa!
Ramen Weeks 2.9. – 30.10.2025
Kun ulkona tuoksuu syksy, tuulee ja sade vihmoo vaakatasossa, niin kuuma ramenkeitto lämmittää luihin ja ytimiin asti.
Rāmen (jap. ラーメン, joskus myös 拉麺) on japanilainen, alkuperältään kiinalainen nuudeliruoka.
Tässäpä vielä pikkuisen ramenin historiaa..
Yhden teorian mukaan ramen saapui Japaniin 1660-luvulla, kun Zhu Shunsui lähti maanpakoon mantšujen valtakautta ja päätyi japanilaisen lääninherran Tokugawa Mitsukunin neuvonantajaksi.
Toisen, muun muassa Yokohaman Ramen museossa esitellyn, tarinan mukaan ramen vakiinnutti asemansa Japanissa 1800-luvun lopulla Yokohaman kaupungin Chinatownin kautta.
Varsinaisen läpimurron ramen koki toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvaltojen miehityksen aikaan. Silloin Japanissa oli ennennäkemätön riisipula ja Yhdysvalloista tuotiin valtavat määrät vehnäjauhoja ruokapulaa paikkaamaan. Muutamassa vuodessa leivänkulutus kolminkertaistui ja samalla vehnä taittui entistä enemmän myös nuudeleiksi.
Koska valtion ruoanjakelu oli tuolloin hidasta, suuri osa ramenista nautittiin pimeiden markkinoiden ruokakojuista, joita paikalliset yakuza-gangsterit pitivät hallussaan ja vaativat suojelurahaa. Koska ruoan katukauppa oli kiellettyä, pidätettiin noiden vuosien aikana tuhansia ramen-kojujen pitäjiä. 1950-luvun myötä ramenin suosio kasvoi entisestään, kun rajoituksia löysättiin.
Ramenit pääset tsekkailemaan täältä ja
pöytää voit varata parilla klikkauksella tässä samalla
tai soittamalla ravintolaan +358 10 764 2320 (pvm/mpm).
Tervetuloa!
contact information
Raatihuoneenkatu 4
Mikkeli
map