OR Menut OR Menut OR on raikas ja lämminhenkinen brasserie hotelli Tornin kulmassa. Ranskalaisvivahteista ruokalistaamme täydentävät suomalaiset kauden raaka-aineet, ja utelias halumme luoda myös uusia klassikoita.
OR:n keittiössä haemme inspiraatiota talomme yli 90-vuotisesta kulinaarisesta perinteestä, modernin kuplivalla tyylillä. Koe yllättävät yksityiskohdat ja syvenny makumuistoihin OR:n kultaisen tiimin vieraanvaraisuuden ympäröimänä.
A la carte listamme on voimassa 13.8.2025–2.3.2026 saakka.
Menu Menu Portobelloa confit, salviamajoneesia, pikkelöityä kirsikkatomaattia,
rucolanversoja ja tatttaricrumblea Ve, G
Tartar härän sisäpaistista (FI), graavattua keltuaista ja piparjuurimajoneesia M, G Beef tartare (FI), cured egg yolk and horseradish mayonnaise D, G
Hummerikeittoa, chili-inkiväärimajoneesia ja pikkelöityä melonia L, G
Siikaa (FI), savustettua palsternakkapyreetä, pikkelöityä kantarellia, selleriä ja ruskistetulla voilla maustettua hollandaisea L, G
Raparpericlafoutis, kirsikka-mascarponeserbettiä ja kristallisoitua suklaata L
Torni Champagne by Alexander Bonnet 12cl
That’s´s Neiss Pink Riesling 12cl
Grüner Veltliner Bründelmayer Terassen 12cl
Beerenauslese Weingut Anselmann 8cl
“Valmistuessaan 1931 Torni edusti uutta aikaa. Tyylillisesti se oli yhdistelmä art decoa ja funkkista, ollen samalla yksi Suomen ensimmäisistä sähköistetyistä rakennuksista. Uutta aikaa edusti myös rakenteilla olleen hotellin huipulle vuonna 1930 rakennettu kulkuyhteys katolle Helsingissä 24. syyskuuta vierailleen Graf Zeppelin -ilmalaivan telakoitumista varten. Ajatus oli, että ilmalaiva voisi laskeutua Tornin katolle ja laivan matkustajat siirtyä sieltä tikapuita pitkin hotelliin cocktailille. Ilmalaiva ei kuitenkaan laskeutunut Torniin, mutta sitä varten tehty kulkuaukko löytyy yhä hotellin huipulla sijaitsevan Ateljee Barin katosta.”
Lohipastramia (FI), savustettua lohenmätiä, punajuurikreemiä ja
pikkelöityä kukkakaalia ja retikkaa L, G
Paahdettua ankanrintaa (FR), perunafondant ja tummaa sherry- kastiketta L, G
Mantelikakkua, mustikkasorbettia ja valkosuklaavaahtoa L
Viinipaketti Torni Heritage Wolfberger Le Festives Riesling 12cl
Louis Jadot Bourgogne Côte d’Or 12cl
Torres Floralis Moscatel Oro 8cl
“Torni Heritage Menu on kunnianosoitus Tornin yli 90-vuotiselle gastronomiselle historialle. Viimeisimmän uudistuksen aikana vuonna 2022 hotellin kätköistä löydettiin Tornin vanhoja keittokirjoja, joita innokkaasti selattiin yhdessä koko henkilökunnan voimin. Havaittiin, että tietyt annokset ovat kulkeneet mukana läpi hotellin vaiheikkaan historian – tämän kunniaksi ikisuosikki jääkellarin lohi, tyylikäs ankanrinta sekä ranskalaisvaikutteinen clafoutis hurmaavat nyt vieraitamme ruokalistamme perinteikkäinä aarteina.”
Tartar härän sisäpaistista (FI), graavattua keltuaista
ja piparjuurimajoneesia M, G
Siikaa (FI), savustettua palsternakkapyreetä, pikkelöityä kantarellia, selleriä ja ruskistetulla voilla maustettua hollandaisea L, G
Puolukka-toffeepannacotta, suolakinuskia ja huurrettua pähkinää
sekä puolukkageeliä L, G
That’s´s Neiss Pink Riesling 12cl
Grüner Veltliner Bründelmayer Terassen 12cl
Torres Floralis Moscatel Oro 8cl
“Kala- ja äyriäisherkut ovat kautta aikojen olleet kunnia-asemassa Tornin ravintoloiden ruokalistoilla. Ja onhan Tornissa avattu aikoinaan Suomen ensimmäinen kalatuotteeseen keskittynyt ravintolakin, kalaravintola Osteri, vuonna 1963. Vuosina 1950-1970 Torni oli gastronomian suunnannäyttäjä koko maassa, ja helsinkiläiset pääsivät herkuttelemaan ravuilla, katkarapubuffetilla ja muilla meren herkuilla. Nykyään ravintolan kruununjalokivenä tarjoiltava Seafood Tower eli äyriäistorni ostereineen ja simpukoineen nostaa entisaikojen perinteet ja tämän päivän trendikkäät herkut niiden ansaitsemaan asemaan illallispöydässä.”
Lohipastramia (FI), savustettua lohenmätiä, punajuurikreemiä ja
pikkelöityä kukkakaalia sekä retikkaa L, G
Pippuripihvi härän sisäfileestä (FI), viherpippurivoita, palsternakkapyreetä ja pippurikastiketta L, G
Mantelikakkua, mustikkasorbettia ja valkosuklaavaahtoa L
Wolfberger Le Festives Riesling 12cl
Château Bonnin Pichon 12cl
Torres Floralis Moscatel Oro 8cl
“Tornin Ritarit ovat Tornin oma veljeskunta, jonka on perustanut Tornin johtaja ja liikemies Jorma Soiro vuonna 1949. Tornin Ritarit olivat heti alusta saakka Eurooppaan suuntautuva yhteisö, jonka esikuvina olivat eurooppalaiset ruoka- ja viiniveljeskunnat. Torni onkin ollut edelläkävijä monen gastronomisen suuntauksen jalkauttamisessa Suomeen ja myös Suomen ensimmäiset keittokirjat on kirjoitettu ja painettu Tornissa tai sen toimesta. Tornin Ritarit kokoontuvat edelleen viettämään vuosipäiväänsä sekä lyömään joukkoonsa uusia ritareita perustamispäivänään, 19.9.”
Portobelloa confit, salviamajoneesia, pikkelöityä kirsikkatomaattia, rucolanversoja ja tatttaricrumblea Ve, G
Grillattua munakoisoa, sahramifenkolia, maapähkinää ja
tummaa calvados-kastiketta Ve, G
Suklaaparfait, vadelmasorbettia ja sitruunamarenkia Ve, G
Weissburgunder Trocken Mosbacher 12cl
Villa Wolf Gewürztraminer 12cl
Il n Vin Santo Chianti 6cl
“Hotelli Tornin vierellä sijaitseva jugendtyylinen asuintalo Kyllikki liitettiin osaksi Tornia vuonna 1981. Alkuperäiset Kyllikin asukkaat vastustivat viimeiseen saakka Tornin, Suomen ensimmäisen pilvenpiirtäjän, rakentamista. He pelkäsivät, että korkea rakennus vie Kyllikin pihapiiristä viimeisetkin auringonsäteet. Kyllikin yhdeksän asuinhuoneistoa muine tiloineen muodostavat nyt 50 tyylikästä hotellihuonetta Tornissa. Kyllikin seinillä voi tänäkin päivänä ihastella upeita ornamentteja ja maalauksia, jotka restauroitiin esille Torniin liittämisen yhteydessä.”
LF = laktosfattig, L = laktosfri, G = glutenfri, GB = glutenfri på begäran, VE = vegansk, VEB = vegansk på begäran, E = Eldig, M = Mjölkfri, NÖ = Innehåller nötter V = Vegetarisk rätt. För mer information om portioner, vänligen kontakta personalen. Livsmedelsverket rekommenderar att köttfärsbiffar alltid ska ätas helt genomstekta. Även högklassig mediumstekt köttfärs kan innehålla EHEC-bakterier, som kan orsaka allvarlig matförgiftning särskilt hos barn och äldre människor.
kontaktuppgifter kontaktuppgifter Restaurangen är tillgänglig med rullstol
öppettider öppettider tis - tors 06:30 - 10:00 & 17:00 - 23:00
fre 06:30 - 10:00 & 16:00 - 23:00
lör 07:30 - 11:00 & 16:00 - 23:00
Solo Sokos Hotel Tornin aamiainen tarjoillaan ravintola OR:issa. tis - tors 06:30 - 10:00 & 17:00 - 23:00
fre 06:30 - 10:00 & 16:00 - 23:00
lör 07:30 - 11:00 & 16:00 - 23:00
Solo Sokos Hotel Tornin aamiainen tarjoillaan ravintola OR:issa. tis 06:30 - 10:00 & 17:00 - 23:00
ons 16:00 - 18:30 & 19:00 - 21:30
Kök: 16:00 - 18:30 & 19:00 - 21:30 Solo Sokos Hotel Tornin aamiainen tarjoillaan ravintola OR:issa.
Restaurangkedjor Restaurangkedjor