Skip to main content

Pizzamasteri 2025 voittaja valittu!

Pizzamasteri 2025 voittaja ratkesi – hedelmäinen maku hurmasi tuomariston

Pizza & Buffa -ravintoloiden kansallinen Pizzamasteri 2025 -kilpailu käytiin perjantaina 6.6. Mikkelin Prisman Pizza & Buffassa. Uunituoreen Pizzamasteri Terhi Laitisen pizzassa yhdistyivät sopiva potku ja makeus.

Pizza & Buffan ammattilaiset kilpailivat parhaimman pizzataiturin tittelistä jo kolmannen kerran. Tuomariston arvioinnissa painottuivat reseptiikan ja maun lisäksi muun muassa asiakaslähtöisyys sekä persoona.

- Pizzataiturit ovat toteuttaneet tuhansia asiakkaiden pizzatoiveita, mutta tässä kisassa he toteuttavat omia pizzaunelmiaan. Tämä on heille hieno tilaisuus laittaa omaa luovuutta ja persoonaa peliin sekä tavata kollegoita ympäri Suomea, taustoittaa liiketoimintapäällikkö Minna Siren SOK:lta.

Pizzamasteri 2025 -kilpailuun valittiin hakijoiden joukosta viisi finalistia: Terhi Laitinen Pizza & Buffa Linnanmaalta Oulusta pizzallaan ”Mango Tango”, Mari Koivuniemi Pizza & Buffa Kolmenkulmasta Nokialta pizzallaan ”Frutti di Mari”, Emilia Turunen Pizza & Buffa Seppälästä Jyväskylästä pizzallaan KesäkurPizza ja Pizza & Buffa Liisanlehdosta Vaasasta Anne Ampiala pizzallaan ”Mamma Mia” sekä Markus Männistö pizzallaan ”Pax Romana”.

Tiensä voittoon paistoi lopulta Terhi Laitinen Oulusta. Laitinen lähti rakentamaan pizzansa reseptiikkaa ajankohtaisten ja trendikkäiden makujen kautta. Lopputuloksessa tuomariston makuhermoja kutkuttelivat kanasuikale, mangokuutio, jalapeno, Aura-juusto sekä mangokastike.

- Terhillä oli kohdillaan niin maku kuin asenne. Voittopizza valmistettiin huolellisesti raaka-aineita kunnioittaen ja asiakkaat lämpimästi huomioiden. Ylipäätään koko finaalissa oli läsnä lämmin tunnelma niin finalistien kuin finalistien ja asiakkaiden välillä, kertoo Siren.

Hopea matkasi Jyväskylään Emilia Turuselle. Turusen pizzassa maistuivat kesäkurpitsaviipale, tomaattikuutio, marinoitu punasipuli, balsamico ja mustapippuri. Kolmannen sijan pokkasi puolestaan Anne Ampiala Vaasasta. Hänen pizzassaan täytteinä olivat jauheliha, pekoni, kananmuna ja kevätsipuli. Kolmikko voitti maineen ja kunnian lisäksi palkintomatkan pizzan alkulähteille Italiaan.

- Tuntuu ihan uskomattomalta, ja alkaa vielä lomakin! Mukava lähteä palkintomatkalle Italiaan näin hyvällä porukalla. Ihan huippua, iloitsee Laitinen.

Finaalin aikana asiakkaat pääsivät maistelemaan finalistien pizzoja maksutta. Pizzamasteri-kisan kolme parasta pizzaa tulevat lisäksi syksyllä 2025 saataville Pizza & Buffa -ravintoloiden buffettiin sekä take away -menuun ympäri Suomea.

Kilpailun tuomaristossa istuivat keittiömestari Marko Hirvonen Lantmännen Unibakesta, henkilöstöjohtaja Tuula Lyytikäinen Osuuskauppa Suur-Savosta, liiketoimintapäällikkö Minna Siren ja markkinoinnin projektipäällikkö Ulla Kivilaakso SOK:lta sekä hallitseva Pizzamasteri Petri ”Ypy” Tiainen Pizza & Buffa Prisma Mikkelistä. Kisan juontajana toimi monille radiosta tuttu Esko Eerikäinen.

Restaurant chains

  • Amarillo
  • Babista Kebab Revolution
  • Bacaro Doppio Cafe & Deli
  • Bistro
  • Chico's
  • Coffee House
  • Frans & les Femmes
  • Grill it!
  • Hesburger
  • Hophaus
  • La Famiglia
  • Leiketupa logo
  • Oksa
  • Oluthuoneet
  • Papà Giovanni logo
  • PizzaBuffa
  • Presso
  • Prisma Cafe
  • Public Corner
  • Rosso
  • Rosso Express
  • Rosso Pizza
  • Spaghetteria
  • Trattoria
  • VENN
S-Restaurants logo

SOK Travel and Hospitality Industry Chain Management

Street address:

Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki

Postal address:

P.O. Box 1, 00088 S GROUP, Finland

Business ID:

0116323-1

Sales service, Helsinki metropolitan area

0300 870 020 (weekdays 8.30-16.30)51 cents per min + local network charge/mobile call chargeAll the Sales Services

SOK

+358 10 76 8011 (weekdays from 8 am to 5 pm)local network charge/mobile call charge

Feedback


Feedback links for individual restaurants are found on each restaurant’s own website