Skip to main content
Participate in Raflaamo’s customer survey for a chance to win a €50 gift card: Participate in survey

Hämeenlinnan Le Blasonissa koet tunnelmaa ja makuja ranskalaisittain

Le Blason on tuulahdus yrttien tuoksua ja pieni pala Ranskaa kauniin Vanajaveden rannalla. Keittiömestari Matti Saarisen valtakunta sijoittuukin Hämeenlinnaan, Sokos Hotel Vaakunan alakertaan. Matin ruokafilosofiassa annoksia kehitetään trendejä ja asiakkaita seuraten, mutta perinteitä kunnioittaen.

– Teen Le Blasonin ruokalistoja yhdessä vuoromestarimme Akin kanssa. Menussa pyrimme menemään eteenpäin ruokatuotteen kanssa, ja luomaan jotain uutta, mitä ei aikaisemmin ole ollut. Haluamme muokata perinteistä hieman uudeksi ja etsiä jotain, mitä ei muualta saa.

Omista kokemuksista myös jalostetaan ajatuksia menuun asti.

Menussa näkyy jollain tavalla omat mieliteot ja raaka-aineiden suosikit, vaikkakin menu rakennetaan aina asiakkaille eikä itselle. Oma suosikkini on Blasonin pata, mihin saimme inspiraatiota burgundinpadasta. Nykyinen versio on kaikessa ihanuudessaan ehdottomasti paras, hän jatkaa.

Blasonin padan valmistaminen on monivaiheinen prosessi, jossa jokainen raaka-aine saa makunsa pitkän haudutuksen ja taitavasti valittujen makujen ansiosta.

– Ensin härän niskat paahdetaan uunissa. Sen jälkeen lihat jäähdytetään ja pilkotaan. Sitten valmistamme padalle espagnole-pohjaisen kastikkeen, johon lisätään punaviiniä, yrttejä, kasviksia, paahdettuja herkkusieniä, possun kylkeä, pikkusipuleita sekä tietenkin tunnetta ja rakkautta. Tätä kauneutta haudutetaan muutamia tunteja, jonka jälkeen härän niskat lisätään kastikkeen sekaan ja haudutetaan uunissa yön yli, Matti kuvailee tarkasti.

Voi olla, että joskus keittiön huumaavat tuoksut leijailevat ravintolasaliin asti. Varsinkin silloin voit aistia olevasi yhtä aikaa Provencen yrttitarhassa, maalaistalossa vanhojen astioiden kera, viinitilan maisteluhuoneessa, Seinen varrella ja Pariisin takapihalla. Le Blasonin tärkein missio on se, että lähdet ovesta hyvä maku suussa ja palaat pian takaisin.

Matti tiimeineen toivottaa sinut tervetulleeksi ranskalaisen keittiön äärelle jälleen kesällä 2025!

In these restaurants

Restaurant chains

  • Amarillo
  • Babista Kebab Revolution
  • Bacaro Doppio Cafe & Deli
  • Bistro
  • Chico's
  • Coffee House
  • Frans & les Femmes
  • Grill it!
  • Hesburger
  • Hophaus
  • La Famiglia
  • Leiketupa logo
  • Oksa
  • Oluthuoneet
  • Papà Giovanni logo
  • PizzaBuffa
  • Presso
  • Prisma Cafe
  • Public Corner
  • Rosso
  • Rosso Express
  • Rosso Pizza
  • Spaghetteria
  • Trattoria
  • VENN
S-Restaurants logo

SOK Travel and Hospitality Industry Chain Management

Street address:

Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki

Postal address:

P.O. Box 1, 00088 S GROUP, Finland

Business ID:

0116323-1

Sales service, Helsinki metropolitan area

0300 870 020 (weekdays 8.30-16.30)51 cents per min + local network charge/mobile call chargeAll the Sales Services

SOK

+358 10 76 8011 (weekdays from 8 am to 5 pm)local network charge/mobile call charge

General information

Feedback


Feedback links for individual restaurants are found on each restaurant’s own website