Tervetuloa viettämään Kekriä, sadonkorjuun juhlaa Olavinlinnaan ja Riihisaareen 17.-18.10.25!
Tapahtumassa tekemisen yhdistävät Olavinlinnan museo ja ravintola, Riihisaaren museo sekä Samiedusta opetusravintola Paviljongin opettajat ja leipomo-, ravintola- ja matkailualan opiskelijat.
Sadonkorjuun juhlassa ulkoalueella tuoksuvat ja maistuvat monet teemaan sopivat herkut, kuten kokki- ja leipuriopiskelijoiden tekemät Kekri-burgerit ja tarjoilijaopiskelijoiden lämmin glögijuoma. Olavinlinnan sisätiloissa voit nauttia Linnantuvan antimilla ja runsaalla sadonkorjuun lounaalla.
Matkailualan opiskelijat toteuttavat elämyksellistä ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsillekin Riihisaaren alueella ja perinteinen Kekri-pukki poltetaan perjantai-iltana.
Perjantaina 17.10. ja lauantaina 18.10.2025 klo 11–15 katamme Linnantupaan sadonkorjuulounaan, jossa maistuvat satokauden parhaat syysherkut.
Tarjolla on lämmittävä kurpitsakeitto, haudutettua lihapataa paikallisilla metsäsienillä ja sesongin kasviksilla sekä runsas alkuruokapöytä. Kaiken kruunaa makea päätös syksyn omenoista ja marjoista.
Lauantai-iltana Kekri huipentuu Savonlinnan Kalevalaisten naisten kanssa yhteistyössä järjetettävään KalevalaNyt -teatteriesitykseen ja Pohjolan pitoihin Olavinlinnassa. Musiikillinen teatteriesitys kulkee Olavinlinnan muurien sisällä. Esitys alkaa klo 16.30, jonka jälkeen kokoonnumme ohjelmallisiin Pohjolan Pitoihin klo 18.30 Kuninkaansaliin.
Teatteriesityksiin ja Pohjolan Pitoihin avautuu lippukauppa pian!
Pohjolan Pidot Menu
Alkuun Metsän Malja
Alkoholiton metsän antimien mocktail
- puolukan punaa, karpalon voimaa, inkiväärin kipinää ja rosmariinin loitsua
Sammon Sienikeitto
Kuohkea metsän antimiin kätkeytyvä keitto, jossa kauden sienet sulautuvat yhteen. Lämmin leipä ja vaahdotettu yrttivoi täydentävät tämän metsän väen lahjan.
Ahtin Aarre
Kirkkaiden vesien kätköistä nostettu lohi, jonka seurana paahdettua yrttiperunaa, kauden kasviksia sekä lempeä tomaatti-valkoviinikastike. Meren ja maan liitto lautasella.
Louhen Loitsu
Tummanpuhuva suklaakakku, jonka suloisena vastaparina on metsän marjat. Makea taika, Pohjolan emännän lahja.
59 € / hlö
Erikoisruokavaliot huomioimme ennakkoon ilmoitetun mukaan.
Sadonkorjuulounas 17.-18.10. klo 11-15
S-etukortilla 18,90 € /norm. 20,90 €. 6-12v -50%, alle 6 -v. ilmaiseksi ruokailevan aikuisen seurassa
Kippis sadonkorjuulle
Tyrni-inkiväärishotti M,G
Koskenlaskijan kurpitsakeittoa ja paahdettuja siemeniä L,G
HerkkuPekan jyväleipää ja voita L
Alkuruokapöydässä
Marinoituja KalaKutvosen savumuikkuja, hölskykurkkuja tilliliemessä ja pikkelöityä punasipulia M,G
Fenkolimarinoitua punajuurta ja vuohenjuustoa L,G
Sadonkorjuusalaattia kvinoasta, lehtikaalista, juureksista ja puolukoista M,G
Kuohkeaa metsäsienisalaattia syksyn sadosta L,G
Sitruunainen slaw kesäkurpitsasta, kukkakaalista ja porkkanasta M,G
Viherversosalaattia ja siankärsämö-öljyä M,G
Pääruokana
Pitkään haudutettua kermaista lihapataa ja pihlajanmarjahilloketta L,G
- Kevyesti valkosipulilla, rosmariinilla ja Enonkosken metsistä kerätyillä suppilovahveroilla ryyditettynä
Punajuuripihvejä ja aurajuustokastiketta L,G
Palsternakka-perunapyreetä L,G
Kauden hunajaisia säräjuureksia ja paistettua kaalia L,G
Jälkimakea
Kanelilla maustettua omena-kaurapaistosta ja vaniljakastiketta L,G
--Syksyn omenoista valmistettu lämmin herkku huurrepuolukoiden kera
Kardemummalla maustettua mustikkamoussea L,G
Luomukahvia & villiyrttiteetä
Ruokajuomina Linnan kotikaljaa, mehua ja Saimaa H20 -vettä.
Ryhmien pöytävaraukset ja erikoisruokavaliot ennakkoon myyntipalvelustamme:
arkisin klo 8-17 p. 010 764 2000 (pvm/mpm) tai sales.suur-savo@sok.fi