Vastuullisuus

Green Key ja Sustainable Travel Finland -sertifikaatit ohjaavat vastuullista toimintaamme

Unohtumattomat juhlat, suuret tapahtumat, häät, tunnelmallinen illallinen tai tärkeä kokous, järjestämme uniikkeja tilaisuuksia Savonlinnassa, Olavinlinnan upeassa ja historiallisessa miljöössä. Huomioimme kaikessa toiminnassamme niin sosiologisen-, taloudellisen-, kuin ympäristövastuullisuudenkin nykypäivän vähimmäisvaatimukset ylittäen. Green Key ja Sustainable Travel Finland (STF) sertikaatit lemme todennetusti vastuullisuuden edelläkävijöitä ja etsimme jatkuvasti keinoja toimia entistä paremmin.

Green Key on maailman johtava matkailualan vastuullisuusohjelma ja -sertifikaatti. Käytännön toimia vastuullisuuden eteen teemme mm. energiaa ja vettä säästämällä, jätteitä vähentämällä ja kierrättämällä, ympäristömerkittyjä tuotteita käyttämällä, suosimme kestävästi tuotettuja, laadukkaita lähi-, reilun kaupan- ja luomutuotteita, vähennämme ruokahävikkiä ja kouluttaudumme vastuullisuusosaamisessa jatkuvasti.

Vastuullisuusohjelmaan sitoutuneena yrityksenä pyrimme lisäämään toimintamme sosiaalisia ja taloudellisia hyötyjä sekä minimoimaan ympäristökuormitusta. Sustainable Travel Finland (STF) -merkki on luonnollinen lisä vastuullisuustyömme kehittämiseen.

Keskiaikainen linna antaa omat haasteensa toimintaamme; esim. esteettömyys on asia, mitä pyrimme parantamaan jykevät linnan portaat ja liuskekivet huomioiden. Lisäksi kehitämme toimintaamme jatkuvasti mm. siirtymällä kesällä 2024 suurten tapahtumien kertakäyttöastioista uudelleenkäytettäviin Green Cup mukeihin. Huom. sisätiloissa käytämme oikeita savi-, posliini- ja lasiastioita.

STF -merkin saamiseksi yrityksen on täytettävä matkailunedistämisjärjestö Visit Finlandin asettamat kriteerit. Kriteereissä otetaan huomioon taloudellinen, ympäristöllinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys.

Savonlinnasta on tullut Saimaan johtava kestävän matkailun alue ja se on palkittu alueellisella Sustainable Travel Finland -merkillä. Yksi merkin saamisen kriteereistä on, että puolet sen kansainväliseen matkailuun osallistuvista yrityksistä on saanut STF-merkin.

”Kansainväliset matkailualan toimijat odottavat matkailualan yritysten ja alueiden toimivan kestävästi. STF-tunnuksen saaneet yritykset ovat edelläkävijöitä, jotka haluavat ottaa vapaaehtoisesti vastuuta liiketoimintansa vaikutuksista luontoon, ihmisiin ja yhteiskuntaan", kertoo Kohti kestävää matkailua Savonlinnan seudulla -hankkeen projektipäällikkö Sanna Eerikäinen

Kohti Savonlinnan seudun kestävää matkailua -hankkeen tavoitteena on vahvistaa paikallisten matkailualan toimijoiden kestävän kehityksen osaamista, kehittää systemaattista lähestymistapaa kestävään kehitykseen ja lisätä vastuullisuusviestintää.

kontaktuppgifter

Visa på kartan

Olavinlinna

Nyslott

karta

S-Card

Vi godtar S-Card

+358 10 764 2000

Samtalets pris ina/msa

ring

0504765206

Palvelupäällikkö

ring

Vecka:

Mån - Ons 

11:00 - 16:00

Kök: 11:00 - 14:15

Tor 

11:00 - 14:30

Kök: 11:00 - 14:15

Fre - Lör 

11:00 - 16:00

Kök: 11:00 - 14:15

Sön 

11:00 - 16:00

Kök: 12:00 - 15:00

Muina aikoina auki tilauksesta.

Restaurangkedjor

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Leiketupa
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN
logo

SOK Styrenheten för rese-, hotell- och restaurangbranschen

Besöksadress:

Flemingsgatan 34, 00510 Helsingfors

Postadress:

PB 1 00088 S-GRUPPEN

FO-nummer:

0116323-1

Försäljingstjänst, huvudstadsregionen

0300 870 020 (vardagar kl. 8.00–18.00)

51 cent/min + lna/msa

Alla försäljningstjänster

SOK

010 76 8011 (vardagar kl. 8.00–17.00)

lna/msa

Respons


Responslänkarna till de enskilda restaurangerna finns på respektive restaurangs webbsida.