Vaasa-tidningens populära restaurangevenemang ordnas i år för 13:e gången. Restaurang Royal deltar i evenemanget för första gången och erbjuder på fredag 5.9 en läcker buffémeny för 35 €/person.
Förrätter:
- Grönsallad, skott, vinägrett och rostade frön (G, VE)
- Fetasallad (L, G)
- Caesarsallad (L, G)
- Capresesallad (L, G)
- Marinerade champinjoner (G, VE)
- Rostad marinerad blomkål (G, V)
- Rökt lax, tartarsås, räkcocktail (L, G)
- Rostbiff, pepparrotskräm, lufttorkad skinka, marinerad melon och oliver (L, G)
- Köttpaté med tranbärssylt, grönsakspaté med tzatziki (L)
- Frilandsgurka med lime och ingefära, picklad kål-fänkålssallad (G, VE)
- Brödurval och pålägg (L)
Varmrätter:
- Ugnsrostad lax med tomatpesto (L, G)
- Choronsås och limoncellosås (L, G)
- Nypotatis med brynt purjolökssmör (L, G)
- Svampravioli, stekta svampar och spenat (L, G)
- Rostade rödbetor med honung och nötter (L, G)
Dessert:
- Mjölkchokladtiramisu, maräng och hallon (L)
- Havtorns-yoghurtpannacotta och lakritskinuski (L, G)
- Lösgodis och marshmallows
- Kaffe/te