Näin syöt blinejä – Katso ohje!

Tekeekö mieli lähteä nauttimaan blinejä, mutta et tiedä, miten niitä oikein kuuluisi syödä? Mitä pöytään kannetaan, mitkä ovat parhaat täytteet ja mikä juoma blinin kanssa sopii parhaiten? Katso tärpit ja tule herkuttelemaan!

Blini on täydellinen ruoka kylmiin keskitalven päiviin. Rapea, kirkastetussa voissa paistettu ohukainen, joka syödään runsaiden täytteiden kera. Pieneltä näyttävät letut ovat lopulta yllättävän täyttäviä, joten jos tiedossa on useamman ruokalajin illallinen, kannattaa alku- ja jälkiruoaksi valita jotakin kevyttä.

Suoraan pannulta pöytään

Blinit maistuvat parhaalta mahdollisimman tuoreena. Saat siis eteesi kuuman blinin, jonka päälle kaadetaan usein vielä tilkka voisulaa. Lisäksi pöytään kannetaan kokoelma erilaisia lisukkeita. Perinteisiä täytteitä ovat mäti, smetana, suolakurkku ja sipuli, mutta suosikiksi ovat nousseet myös poromousse, kylmäsavulohi sekä sienisalaatti. Kasaatpa täytteitä suoraan blinin päälle tai poimit mieluummin lisukkeita kyytiin haarukallinen kerrallaan, lopputulos on yhtä hyvä – mitään oikeaoppista tapaa blinien syömiselle ei ole.

Useissa ravintoloissa bliniannos sisältää niin monta bliniä kuin jaksaa syödä. Mikäli hintaan kuuluu vain yksi blini, niitä voi aina tilata lisää. Samoin täytteitä voi tilata myös yksitellen lisää oman maun mukaan.

Juomaksi olutta tai viiniä

Perinteinen juoma blinien kanssa on raikas ja kevyehkö olut, joka tasapainottaa täydellisesti raskasta ruokaa. Valitse esimerkiksi sitruksinen IPA, kirpeä vehnäolut tai aromikas pils.

Blinien rasvaisuutta keventää sopivasti myös hapokkaat valkoviinit ja kuohuviinit. Lievä makeus sopii hyvin voimakkaidenkin makujen, kuten sipulin ja mätien seuraksi.

Tervetuloa Bliniviikoille!

Bliniviikot käynnissä 9.1.–3.3. Salvessa, Kappelissa, Vltavassa, Zetorissa ja Jyväsessä. Tutustu ravintoloiden bliniannoksiin ja tee pöytävaraus! Katso bliniviikkojen menut »

Restoraniketid

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Siipiyhtiö
Spaghetteria
Trattoria
VENN

SOK turismi- ja toitlustusketi juhtimine

Külastusaadress:

Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki

Postiaadress:

PL 1 00088 S-RYHMÄ

Ettevõtte registrikood:

0116323-1

Müügiteenindus, Helsingi metropolipiirkond

0300 870 020 (tööpäeviti 8.00–18.00)

51 senti/kõne + kohalik võrgutasu/mobiilikõne tasu

Kõik müügiteenused

SOK

+358 (0)10 76 8011 (tööpäeviti 8.00–17.00)

kohalik võrgutasu/mobiilikõne tasu

Tagasiside


Tagasisidelingid leiate iga restorani kodulehelt