Bakom ligger 150 år av traditioner och nyare influenser. Restaurangen bjuder alltjämt på någonting nytt och traditionellt för dagens helsingforsare, varje dag. Välkommen!

Kappelis matsal är redo att ta emot gäster varje dag

Kappelis förmåga att behaga har långa traditioner. Miljön och utsikten i Kappelis matsal skapar en unik inramning för luncher och middagar. Tack vare renoveringen möter traditionerna dagens krav. Eino Leinos stambord står fortfarande där det alltid har stått. Bordet har förnyats några gånger under årens lopp, men stämningen är densamma.

Den vackra Esplanadparken, glasverandans rymd, byggnadens ärevördiga karaktär och moderna kök är redo att ta emot dagens kunder. Kappelis matsal är stämningsfull och passar såväl par som större sällskap

I Kappelis kafé har det berättats och skapats historier

Kappelis kafé är en av de anrikaste mötesplatserna i Helsingfors. Från kaféet har du utsikt över Salutorget och långt bortom det. På morgonen en caffelatte och en croissant, till lunch dagens soppa, på kvällen en matbit och lite sött samt ett glas vin och en öl från kranen. Hit kommer man efter bion eller teatern för att ta sig ett glas och njuta av utsikten över Esplanadparken, Salutorget och Uspenskijkatedralen.

Inredningen som är designad av arkitekten Jutta Johansson visar respekt för kaféets och hela byggnadens traditionsrikedom och värme.

Kappelis bar har återvänt till sina rötter

Kappelis bardisk har flyttats till ett nytt ställe. Till samma ställe där den stod senast på 1970-talet. Tack vare flytten får man in ljus från fönstren mot Södra esplanaden samt nya trivsamma bordsgrupper. Utrymmet är mera levande och det går lätt att få olika artistuppträdanden att passa in vid behov.

Baren har ett omfattande dryckesutbud. Det finns ett stort urval ölsorter, viner och klassiska drycker. Sätt dig bekvämt i soffan och läs dagens tidning, ta ett glas med dina vänner eller koppla av en stund efter arbetsdagen.

I Kappelis källare kan du ordna oförglömliga fester

Under restaurang Kappeli gömmer sig en festlokal, Kappelis källare. Källaren erbjuder festdeltagarna en ovanlig kombination: avskildhet och ett centralt läge i hjärtat av huvudstaden. 

Kappelis Källare är stämningsfull och passar därför utmärkt för både små privata tillställningar och för sällskap med upp till 150 personer. Under valvtaket, vid brasan skapas en intim stämning även för en större grupp.


I källaren får du känna historiens vingslag. Källaren användes redan i början av förra seklet som klubblokal av affärsmän från olika branscher och av hantverkarmästare. Under förbudslagens tid fungerade källaren som lönnkrog, där konstnärerna hade för vana att betala genom att måla direkt på väggarna. Dessa målningar finns fortfarande kvar och kan beundras av besökare.

Vi ses på Kappelis terrass

Kappelis soliga terrass är en av stadens största terrasser med 350 kundplatser. Stadens populäraste terrass har gott om besökare – det är ofta fullt. Terrassen öppnas på våren så fort vädret tillåter och är öppen ända till hösten.

En del av terrassen är reserverad för matgäster. Vid vackert sommarväder då du inte vill sitta inne kan du njuta av det Kappelis kök har att erbjuda ute på terrassen. Alternativ finns även för familjens minstingar. 

Program på Espens estrad från valborg till slutet av augusti

Espens estrad är en sommarestrad med glasväggar som står utanför Kappeli. På scenen ordnas mycket program som du kan ta del av gratis. På Espens estrad händer det saker från valborg till slutet av augusti. På somrarna uppträder cirka 200 artistgrupper från Finland och övriga delar av världen på scenen.

Från Espens estrad hörs ofta jazz, blues, folkmusik och rockiga rytmer. Jazz-Espa som har kallats Finlands längsta jazzfestival samt festivalen Etno-Espa som presenterar ny folkmusik, har blivit återkommande inslag i sommarens repertoar. Programmet på Espens estrad gläder såväl helsingforsare som Helsingforsresenärer.