Ravintola OR:in keittiömestari Janne Kantola

Ravintola OR:in keittiömestarin Janne Kantola. ”Meillä kokattiin paljon. Kaulin ja kauha pysyivät minunkin kädessäni pienestä asti. Yhdessä valokuvassa olen vielä taapero ja puuhastelen sitruspuristimen kanssa. Samainen vekotin löytyy kotikeittiöstäni vieläkin.”

Kipinä kokin ammattiin syttyi lopullisesti yläasteen köksän tunneilla. ”Lähdin sitten ravintolakouluun ja valmistuin sieltä kokiksi. Muistan tehneeni ensimmäisen iltaserviisini 12.7.2007. Se oli tiukka paikka, talo täynnä ja minulla vielä jännitystä kokin hatussa.”

Ikonisen talon houkuttelema

Solo Sokos Hotel Tornin keittiötoimintoja luotsaamaan Kantola päätyi helsinkiläisten laaturavintoloiden kautta. Ensin uudistuneen Tornin avauksen yhteydessä palvelupäälliköksi ja syksystä 2022 keittiömestariksi. ”Onhan Torni ikoninen paikka – pelkästään maisemat aivan huikeat. Äitini mukaan olen vieraillut täällä ensi kertaa jo kolmevuotiaana. Mummoni oli taiteilija ja piti aikanaan taidenäyttelyn Ateljee Barissa. Olen sitä kuulemma käynyt tuolla huipulla ihastelemassa.”

Kantola muistuttaa, että hotelli Tornissa on aina esitelty ennakkoluulottomasti uutta. ”Ja Torni katsoo edelleen maailmaa omalla tavallaan. Se antaa vapauksia meidän tekemisellemme myös keittiössä. Olen ylpeä innovatiivisesta ja ammattitaitoisesta tiimistäni, jonka kanssa on hyvä luoda uutta. Yhdessä tekemällä kaikille tulee palo työhön ja annoksetkin saavat sielukkuutta mausteekseen.”

Inspiraatio voi tulla mistä vain

Keittiömestarin mukaan inspiraatio voi nousta mistä vain; lapsuuden makumuistoista, koetulta matkalta, töihin kävellessä. Lopullinen annos syntyy sitten testikokkailujen kautta. ”Suosituksi noussut punajuuricarpacciomme on juuri tällainen. Haimme sen kaveriksi hasselpähkinää ja lehtikaalia, ja saimme annokseen uniikkia makua ja kauniit syksyn värit. Värejä haluammekin korostaa, niin ruoissa kuin astioissa – harmaa ei ole Tornin juttu”, Kantola taustoittaa.

”Mutta jokaisella ravintolalla pitää toki olla kantava ajatus. ORissa se on kala- ja kasvisruokiin painottaminen ja laadukkaat, tuoreet raaka-aineet. Kuha tulee OR:iin Pielisestä, siika Saaristomereltä. Meillä on hyvät toimittajat, joiden laatuun voi luottaa.”

Keittiömestari Kantolan ei tarvitse kauan pohdiskella, mikä ravintola OR:issa olisi parasta. ”Kyllä se ruoka on. Sekä laadukas viinilista ja meidän ihmiset. Myös tunnelma on kiva ja jokainen vierailu hyvällä tavalla erilainen. Tuleepa nauttimaan pikkuannoksia Raw Barista viinin kera tai syömään usean ruokalajin menun pitkän kaavan mukaan, American Barissa drinkeillä aloitellen.”

Kantolan suosikkiannos Ravintola OR:issa on portobellotempura, missä tempurataikinasta ja muista komponenteista on rakentunut hyvä harmonia. Kotikeittiössä mies panostaa yhden astian ruokiin ja pitkään hauduttamiseen. ”Sadepäivän herkkuni on lempeä linssikeitto, jonka taustalla tuntuu pieni polte.”

Neis restoranides

Restoraniketid

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Leiketupa
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN
logo

SOK turismi- ja toitlustusketi juhtimine

Külastusaadress:

Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki

Postiaadress:

PL 1 00088 S-RYHMÄ

Ettevõtte registrikood:

0116323-1

Müügiteenindus, Helsingi metropolipiirkond

0300 870 020 (tööpäeviti 8.00–18.00)

51 senti/kõne + kohalik võrgutasu/mobiilikõne tasu

Kõik müügiteenused

SOK

+358 (0)10 76 8011 (tööpäeviti 8.00–17.00)

kohalik võrgutasu/mobiilikõne tasu

Tagasiside


Tagasisidelingid leiate iga restorani kodulehelt