Ruokaelämyksiä kotimaisista aineksista

Tervetuloa!

Kotimaiset laadukkaat raaka aineet, maku, sesongit. Näin kuvailee keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen vappuviikolla avautuvan ravintola Kappelin tulevia ruokaelämyksiä.

”Saamme remontin myötä aivan mielettömän upeat puitteet. Niinpä haluamme nostaa myös ruoan tasoa ylöspäin. Tiedossa on klassista, käsityönä tehtyä ja paikan henkeä kunnioittavaa ruokaa”, keittiöpäällikkö jatkaa.

Myös sesongit nostetaan parrasvaloihin. Kevään ja tulevan kesän kuluessa listalla loistavat ainakin varhaisvihannekset, parsa, raparperi ja varhaisperunat, kotimaisia marjoja, siikaa, karitsaa ja poroa unohtamatta.

”Luvassa on Kappelin perinteiseen tapaan myös teemamenuja, kuten Eino Leino -menu. Myös kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja on aina tarjolla.”

Ihan uusi juttu Kappelissa on oma leipomo. Siellä leivotaan niin ravintolassa tarjoiltavat leivät kuin kahvilan piiraat ja kakut. Lisäksi leipomossa valmistuu komponentteja ravintolan jälkiruokalistalle. Niin leivottavan vehnä- kuin ruisleivän juuri on tullut Kappeliin keittiöpäällikön matkassa – molemmat vuosikymmeniä vanhoja.

Ruokaa, jolla on juuret

Kiinnostus kotimaisiin raaka-aineisiin ja tuottajiin on keittiöpäällikölle sydämen asia.

”Olen kalastanut ja metsästänyt ihan nuoresta asti. Metsästämisen kulmakivenä on tietysti saaliin kokonaisvaltainen hyödyntäminen. On upeaa saada lautaselle itse metsästettyä hirveä tai metsäkanalintua, jotka ovat ravintoloissa aika harvinaista herkkua”.

”Lähellä itseäni on myös se ajatus, että näkee ja tietää, mistä ruoka on tullut ja kuka sen on kasvattanut”.

Tätä filosofiaa keittiöpäällikkö on saanut toteuttaa työurallaan. Ennen Kappelia Martiskaisen tie on vienyt Helsingin huippupaikkoista aina oman tapahtumakeskuksen ja ravintolan pyörittämiseen saakka.

Edelleen kokkaaminen ja ravintolatyö viehättävät.

”Hyvässä serviisissä on jotain samaa euforiaa kuin urheilujoukkueen pelissä. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen sekä salissa että keittiössä ja onnistumisen hetket ovat heti havaittavissa. Se fiilis, kun asiakkaat viihtyvät ja saavat uusia elämyksiä on aika mieletön”.

”Oman taustani ja osaamiseni toivon näkyvän siinä, että vieraamme nauttivat ruoasta ja palveluistamme ja viihtyvät yhä paremmin. On ilo toivottaa asiakkaat tervetulleeksi uudistettuun Kappeliin”, Martiskainen summaa.

Tervetuloa!

Kappelin kahvila aukeaa 22.4., ravintola 27.4.

Restoraniketid

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN
logo

SOK turismi- ja toitlustusketi juhtimine

Külastusaadress:

Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki

Postiaadress:

PL 1 00088 S-RYHMÄ

Ettevõtte registrikood:

0116323-1

Müügiteenindus, Helsingi metropolipiirkond

0300 870 020 (tööpäeviti 8.00–18.00)

51 senti/kõne + kohalik võrgutasu/mobiilikõne tasu

Kõik müügiteenused

SOK

+358 (0)10 76 8011 (tööpäeviti 8.00–17.00)

kohalik võrgutasu/mobiilikõne tasu

Tagasiside


Tagasisidelingid leiate iga restorani kodulehelt