À la Carte À la Carte
Vi rekommenderar Vi rekommenderar Frans urval av kallskuret: lantpaté, lufttorkad skinka och salami. Serveras med dijonnaise, picklade tomater och kronärtskocka, rödlöksmarmelad och cornichongurkor
Grön ärtsoppa smaksatt med crémant. Serveras med ärter, färsk mynta och regnbågsrom
Frans klassiker – Oxgryta: Bräserad oxkind i svampsås samt potatismos.
Céleri-rave à la provençale G VE V
Svampglaserad rotselleri, aromatisk tomat- och olivsås samt palsternackspuré.
Färskostkräm med citronsmak, blåbärskompott och vaniljglass.
Céleri-rave à la provençale
Froids [kalla förrätter] Froids [kalla förrätter] Husets brödkorg: surdegsbröd och baguette. Serveras med vispat brynt smör och bredbart örtpålägg.
Sockersaltad lax, fransk potatissallad, picklad rödlök, marinerad gurka och crème fraiche med gräslök
Frans urval av kallskuret: lantpaté, lufttorkad skinka och salami. Serveras med dijonnaise, picklade tomater och kronärtskocka, rödlöksmarmelad och cornichongurkor
Tartare de boeuf [liten] G L
Klassisk tartar av nötkött. Serveras med dijonnaise, fräst kapris, schalottenlök och frasig potatis.
Fräsch hjärtsallad, linser och aioli, picklade tomater och kronärtskocka, rostade mandlar, marinerad fänkål och schalottenlök
Chauds [varma förrätter] Chauds [varma förrätter] Sniglar gratinerade i pastis-vitlökssmör samt surdegsbröd. Komplettera rätten med roquefortost +3 €.
Traditionell bacon- och lökpaj samt grönsallad med vinägrettdressing.
Grön ärtsoppa smaksatt med crémant. Serveras med ärter, färsk mynta och regnbågsrom
Les plats principaux [huvudrätter] Les plats principaux [huvudrätter] Husets varma skink- och ostsmörgås, pommes frites och aioli.
Filet de lavaret à la meunière G L
Sik stekt i brynt smör, fräst kapris och potatispuré med pepparrot.
Klassisk fransk fiskgryta: Lax, sik, blåmusslor, jätteräkstjärtar, tomat, potatis och aioli
Tartare de boeuf [stor] G L
Klassisk tartar av nötkött. Serveras med dijonnaise, fräst kapris, schalottenlök och frasig potatis.
Frans klassiker – Oxgryta: Bräserad oxkind i svampsås samt potatismos.
Biff av nötytterfilé, fräst potatis vänd i vitlökssmör samt bearnaisesås.
Pepparstekt nötinnerfilé, krämig pepparsås och picklade grönpepparkorn. Serveras med potatis på tre vis och grönsallad med vinägrettdressing.
Örtmarinerad kyckling, lins-baconragoût och palsternackspuré
Céleri-rave à la provençale G VE V
Svampglaserad rotselleri, aromatisk tomat- och olivsås samt palsternackspuré.
Frans kycklingsallad: Kyckling, linser, aioli, färska örter, picklad tomat, cornichongurkor, vindruvor och grönsallad.
Salade niçoise aux scampi G L
Sallad niçoise med jätteräkor: fräscha salladssorter, färsk och picklad tomat, picklad kronärtskocka, fransk potatissallad, ägg, schalottenlök och ansjoviskräm
Les desserts [desserter] Les desserts [desserter] Husets bästa ostar. Dessutom brioche, rostade mandlar och tomat- och fänkålskompott.
Jordgubbs- och hallonsorbet
Chokladnamelaka, kristalliserad choklad, chokladglass och chokladkaka.
Färskostkräm med citronsmak, blåbärskompott och vaniljglass.
Citronkräm, sommarbär, kardemummacrumble, maräng och vit chokladglass
Glasskula 4 €
Glassås 1,50 €
LF = laktosfattig, L = laktosfri, G = glutenfri, GB = glutenfri på begäran, VE = vegansk, VEB = vegansk på begäran, E = Eldig, M = Mjölkfri, NÖ = Innehåller nötter V = Vegetarisk rätt. För mer information om portioner, vänligen kontakta personalen. Livsmedelsverket rekommenderar att köttfärsbiffar alltid ska ätas helt genomstekta. Även högklassig mediumstekt köttfärs kan innehålla EHEC-bakterier, som kan orsaka allvarlig matförgiftning särskilt hos barn och äldre människor.
kontaktuppgifter kontaktuppgifter Original Sokos Hotelli Puijonsarvi Minna Canthin katu 16
Kuopio
karta Restaurangen är tillgänglig med rullstol Vi har en lekplats för barn
Restaurangkedjor Restaurangkedjor