Ravintola Bomban tarjonta uudistuu

Bomban karjalaiskylässä vietetään herkullista kesää. Ravintola Bomban tarjonta uudistuu, erikoisuutena Valamo-menu.

Bomban karjalaiskylässä Nurmeksessa herkutellaan ensi kesänä laadukkailla paikallisilla mauilla. Niin Bomban talon ravintolan uusi ruokalista kuin viiden ruokalajin Valamo-menu ovat keittiötoimenpäällikkö Pasi Brillin taidonnäytteitä. Bomballa keittiöpuuhiin pääsevät vieraatkin, suosittuja karjalanpiirakkapajoja järjestetään kesäkaudella viikoittain. Valamon viinien makumaailmaan taas pääsee viinipruuviin osallistumalla. Matkailijat yöpyvät kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomballa tai karjalaiskylän uudistetuissa huoneissa.

Bomba on jatkossa myös ruokamatkailukohde

Bomban alue kehittyy nyt monin tavoin. Kylpylähotellin uudisrakennuksen työt käynnistyivät keväällä, hirsirivitalojen huoneet on jo uudistettu. Nyt monipuolistetaan ravintolaelämyksiä.

”Hotellilaajennuksen käynnistyminen motivoi meitä kaikkia todella paljon. On ihan loistavat fiilikset olla mukana kehittämässä Bomban aluetta korkeatasoiseksi elämyskohteeksi myös ruokatarjoilujen osalta. Matkailijoille hyvä ruoka on tärkeä osa lomakokemusta”, Savosta Pohjois-Karjalaan päätynyt Pasi Brilli toteaa.

”Muunnamme ravintola Bomban liikeideaa niin, että 26. kesäkuuta alkaen ravintolassa tarjoillaan paikallisiin makuihin keskittyviä laadukkaita a la carte -illallisia”, Brilli kertoo. ”Lounaalla jatketaan hyväksi todetulla seisovan pöydän idealla.”

Inspiraatio a la carte -annoksiin on kummunnut aidoista karjalaisista makumuistoista ja toteutettu raikkaalla nykykarjalaisella twistillä. Pääosaa näyttelevät paikalliset raaka-aineet, kuten oman kylän juurekset, pohjoiskarjalaiset marjat, Pielisen kuha, lähimetsistä saatu peuran- ja karhunliha sekä Hauhalan Hanhifarmin hanhenpaistit.

Valamo-menu kunnioittaa luostariviinien makuaromeja

Brillin kädenjälkeä niin ikään olevalla viiden ruokalajin Valamo-menulla marjaisten luostariviinien ympärille on haettu sopivat makuparit. Lopputulos kuulostaa herkulliselta; maa-artisokkaa Valamon Kerubin kanssa, sokerisuolattua kuhaa Valamon Valon kanssa, jatkeena tournedot’ta Valamon Vaeltajalle. Lopuksi sitruunajuustokakkua ja kotimaisia juustoja.

Menu valmistetaan minimi 10 hengen ryhmille, on saatavilla päivittäin ja tarjoaa tyylikkään valinnan erilaisiin juhlaillallisiin.

Valamon viinejä voi testata myös erillisessä viinipruuvissa, joita järjestetään Bomban talolla 10.6. alkaen viikoittain. Karjalaiskeittiön perinneleivontaan pääsee tutustumaan loma-aikoina pidettävissä, suosituiksi tulleissa karjalanpiirakkapajoissa. Pajoihin voi ilmoittautua ennakkoon tai paikan päällä.

Elämyksellisen Bomban suosio kasvussa

Luonnon läheisyys, karjalaiskylän perinnekulttuuri sekä ylellinen kalevalaishenkinen kylpylä muodostavat Bombasta uniikin elämyskokonaisuuden. Tunnin ajomatkan päässä on peräti kolme kansallispuistoa ja alueella runsaasti aktiviteetteja. Lisäksi Break Sokos Hotel Bomban pihapiiristä löytyy uimaranta, frisbeegolfrata ja nuotiopaikkoja. Bomba kiehtoo yhä useampia kohderyhmiä ja käyttöasteet ovat hyvässä nousussa.

”Onkin mahtavaa, että ensi kesänä saamme hotellin yhteyteen 92 täysin uutta huonetta luonnonläheisin värein ja upeilla näkymillä. Uudisrakennukseen tulee myös ravintola, joten ravintolapalvelut Bomballa vain monipuolistuvat. Tulossa on muun muassa artesaanipizzeria, paikallisella vivahteella”, hotellinjohtaja Sanna Tenhunen raottaa tulevaa.

Bomban palvelut:

• karjalaiskylän hotellihuoneet, uusittu keväällä 2023

• kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba

• hotellin elämyskylpylä Spa Bomba

• Trattoria Pielinen, ravintola Bomba

• Bomban talon puodit ja näyttely.

Break Sokos Hotel Bomba uudistuu; kesällä 2024 Pielisen rantaan avautuu kokonaan uusi 92-huoneinen hotellisiipi ravintoloineen.

Lisätietoja:

Pasi Brilli, keittiötoimenpäällikkö, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 010 762 3861, pasi.brilli@sok.fi

Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 050 301 0419, Sanna.Tenhunen@sok.fi

Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli perinteikkään karjalaiskylän vierellä, Pielisen rannalla Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja seitsemän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä. Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana. Ravintolapalveluita tarjoavat Trattoria Pielinen ja ravintola Bomba.

www.sokoshotels.fi/fi/nurmes/sokos-hotel-bomba

Restaurangkedjor

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Leiketupa
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN
logo

SOK Styrenheten för rese-, hotell- och restaurangbranschen

Besöksadress:

Flemingsgatan 34, 00510 Helsingfors

Postadress:

PB 1 00088 S-GRUPPEN

FO-nummer:

0116323-1

Försäljingstjänst, huvudstadsregionen

0300 870 020 (vardagar kl. 8.00–18.00)

51 cent/min + lna/msa

Alla försäljningstjänster

SOK

010 76 8011 (vardagar kl. 8.00–17.00)

lna/msa

Respons


Responslänkarna till de enskilda restaurangerna finns på respektive restaurangs webbsida.