Alla RESTAURANGER PÅ ORTEN
UKKO Bistro & Deli

UKKO Bistro & Deli är ett unikt restaurangkoncept i Pieksämäen Veturitallit. Ramarna är fantastiskt rustika där man trivs från morgon till kväll.

I UKKO Bistro & Delis produkturval finns härliga kaféprodukter samt fräsch lunch och smakliga läckerheter från á la carte-menyn. Du kan ordna små möten eller stämningsfulla familje- och firmafester i lokalen.

Välkommen!

Alpo The Food Truck

Berättelse

ALPO The Food Truck har byggts i en traditionell amerikansk Dodge PTH-S600-buss. Bussen, med ett specialchassi som är köpt från Töysän Linja, tillverkades en gång i tiden för postens bruk för Lapplands utmanande trafikförhållanden. Senare byggdes bussen om till husbil. Den turnerade runt bland annat i Mellaneuropa på motocrosstävlingar och fungerade som bas för föraren. Nu har den traditionsrika Dodgen rustats upp och byggts om med lokala företags krafter till S-gruppens första matlångtradare.

Mat

I matlångtradaren satsar man särskilt på smaken och därför har Alpo en träkolsgrill av märket Mibrasa. Man får den bästa smaken med äkta eld samt de aromer som den medför. Med hjälp av Mibrasa-träkolsgrillen kan man tillaga läckerheter snabbt och noggrant. Träkolsgrillens ugn har en mycket noggrann temperaturinställning, som optimerar ett effektivt och det bästa resultatet.

ALPO The Food Trucks mat är okonstlad och fräsch. Grundidén är att portionernas huvudingrediens är åtminstone inhemsk, i mån av möjlighet även ekologisk samt närproducerad.

ALPO är en visuellt tilltalande helhet som piggar upp gatubilden. Det bjuds på mat med stort hjärta samt unika stunder med ALPO. Gamla som unga är välkomna.