Osa vastuullisuutta on paikallisuus.
Yksi iso osa JALO Kitchen & Loungen vastuullista toimintaa on lähialueen tuottajien kanssa toimiminen. Näihin kuuluu tottakai paikallinen panimo Hiisi jonka kanssa meillä on historiaa useammalta vuodelta.
Kysyimme kesän vierailukäynnillä Hiisin Mikko Mäkelältä kuinka vastuullisuus näkyy heidän toiminnassaan.
Vastuullisuus on käsitteenä laaja mutta pyrimme miettimään yhteistyöprojektejamme siltä kannalta. Esimerkkeinä mäskin hyötykäyttö biopolttoaineeksi, Järki Särjen syötiksi, Jalon mallasleivän aineeksi sekä hevosille vatsavaivoihin. Vastuullisuuteen sisällytetään toki myös tavoite tehdä Hiisistä hyvä ja reilu työpaikka kaikille. Paikallisuus toiminnassamme näkyy yhteistöiden kautta kuten Jalon kaltaisten ravintoloiden tai hieman erikoisempien kuten naapurileipomon munkkien tai paikallispaahtimon kahvin käyttö oluessa.
Jalosta löydät Hiisin tuotteita ympäri vuoden niin pullosta kuin hanasta, unohtamatta mäskistä valmistettua Jalon mallasleipää!
Vieraile myös https://hiisi.beer