Uusi Pizzamasteri on leivottu Porissa!

Uuden Pizzamasterin taidonnäyte yhdistää kanan, pekonin ja caesarsalaatin

Pizza & Buffa -ravintoloiden parasta pizzataituria etsivä kilpailu huipentui perjantaina 19.1. tiukkaan finaaliin. Uunituore Pizzamasteri Petri ”Ypy” Tiainen Mikkelin Pizza & Buffasta hurmasi tuomariston itse suunnittelemallaan pizzalla ”Kanakeisari”, joka sisälsi broileria, pekonia, amerikansalaattia & caesarkastiketta, krutonkeja, parmesanjuustoa ja rucolaa.

Tänä vuonna Pizzamasteri-kilpailussa mukana oli pizzanpaistamisen ammattilaisia useista Pizza & Buffa -ravintoloista ympäri Suomen.

- Haimme kisaan ammattilaisia, jotka haluavat jakaa rakkautensa ruoanlaittoon. Pizzataiturit ovat toteuttaneet tuhansia asiakkaiden pizzatoiveita, ja nyt he pääsivät lisäksi toteuttamaan omia pizzaunelmiaan, summaa ketjupäällikkö Minna Siren SOK:lta.

Porin Pizza & Buffassa pidettyyn valtakunnalliseen kilpailuun valittiin alkukarsintojen kautta viisi finalistia, joista jokainen valmisti kilpailussa Pizzamasteri-finaalia varten itse suunnittelemansa ja nimeämänsä pizzan. Tuomariston arvioinnissa painottuivat reseptin ja maun lisäksi pizzataiturin asenne ja persoona.

- Etsimme positiivista ja asiakaslähtöistä osaajaa. Kilpailun voittajalla oli työssään pilke silmäkulmassa, kun hän huomioi asiakkaansa pizzapöydän ääressä. Myös jokaisesta finalistista välittyi aito tekemisen ilo sekä tahto täyttää asiakkaan toiveet. Pizzamasterin voittopizza syntyi ammattitaidolla raaka-aineita kunnioittaen, Siren avaa.

Petri ”Ypy” Tiainen sai palkinnoksi matkan pizzan alkulähteille Italiaan. Hänen mukanaan matkalle lähtevät hopealle yltänyt Paula Lampela Rovaniemen Pizza & Buffasta ja kolmanneksi sijoittunut Ciprian Meleaca Vaasan Pizza & Buffasta. Kilpailussa kunniamaininnan saivat Elisa Heimonen Raumalta ja Janne Juutinen Vaasasta. Yleisön suosikki -äänestyksen voitti Ciprian Meleaca pizzallaan ”Meatlovers”.

Porissa paikalla olleet asiakkaat sekä kisan juontajana ja tuomariston puheenjohtajana toiminut Esko Eerikäinen saivat maistella kisan aikana kilpailupizzoja. Kärkikolmikon pizzat tulevat pian myös osaksi Pizza & Buffa -ravintoloiden menuja.

Tuomaristossa toimivat lisäksi Lantmännen Unibaken keittiömestari Marko Hirvonen, markkinointipäällikkö Ulla Kivilaakso SOK:lta, ketjupäällikkö Minna Siren SOK:lta sekä hallitseva Pizzamasteri Iida Marjamäki Porin Pizza & Buffasta.

- Me Porin Pizza & Buffassa olemme ylpeitä Iida Marjamäen voitosta viime vuonna ja sen myötä tämän vuoden kilpailun isännöinnistä. Pizzamasteri-kilpailu tuo hienolla tavalla esiin pizzataiturien osaamista sekä uusia raikkaita ideoita. Samalla ravintola-ala ja koko Pizza & Buffa -ketju on saanut paljon positiivista näkyvyyttä, kuvailee ryhmäpäällikkö Jussi Lampinen.

Restaurangkedjor

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN
logo

SOK Styrenheten för rese-, hotell- och restaurangbranschen

Besöksadress:

Flemingsgatan 34, 00510 Helsingfors

Postadress:

PB 1 00088 S-GRUPPEN

FO-nummer:

0116323-1

Försäljingstjänst, huvudstadsregionen

0300 870 020 (vardagar kl. 8.00–18.00)

51 cent/min + lna/msa

Alla försäljningstjänster

SOK

010 76 8011 (vardagar kl. 8.00–17.00)

lna/msa

Respons


Responslänkarna till de enskilda restaurangerna finns på respektive restaurangs webbsida.