Glädje och sorg, passion och kärlek, vardag och fest, ung och gammal, familj och vänner, hundar och katter, fattig och rik, natt och dag, livet och döden… i Mexiko kretsar allting kring maten.

Varje måltid är ett socialt möte. Det handlar om att dela, att bry sig om och vara med sina närstående. På tal om dela, så tas det i Mexiko ofta bokstavligen. Vill du smaka på bordgrannens mat, varsågod!

Det är längs med Mexikos gator man finner de äkta mexikanska smakerna, så också längs med Wazacas egen gata i hjärtat av Vasa. Ett recept som klarar sig i konkurrensen bland Mexikos gatukök, klarar sig med framgång var som helst i världen. Enbart de allra färskaste råvarorna duger. Smakupplevelsen ska vara en fullträff och inte endast ditåt. Allt från att den förföriska smaken av koriander sprider sig i munnen vid första tuggan, till att den gröna chilin överraskar positivt med sin hetta.

Precis som livet i Mexiko, är också maten i Mexiko fylld av omtumlande känslor. Grön guacamole, vita tortillabröd och den röda salsan, färger som återfinns också i landets flagga, gör varje måltid till en hyllning till fosterlandet. Men även om det finns ett stort allvar kring matkulturen, är måltiden allt annat än en allvarsam stund. God mat och en glad stämning hör ihop!

Detta är vad Wazaca handlar om. Färska råvaror, glädjen i att dela, en avslappnad inställning till mat, dryck och hela livet.