Klassikkoravintolat Helsingissä – 7 suosikkia
Syksy on usein uuden aikaa, mutta ainakin ravintoloiden saralla kannattaa pitää mielessä myös perinteiset kestosuosikit. Salven legendaariset silakat, Kappelin lohikeitto ja 10. Kerroksen suussa sulava crème brûlée – ne toimivat aina. Listasimme seitsemän ravintolaa ja niiden klassikkoannokset.
1. Kappeli
Kappeli nousi keskelle Esplanadia, keskelle Helsinkiä 1867. Se oli paikka, jossa käytiin ja paikka, jossa kohdattiin – ja sellaisena se on pysynyt. Tänä päivänä Kappeli on monipuolinen ravintolakokonaisuus, johon kuuluu baari, kahvila, ravintola, kellarin juhlatilat ja terassi.
Klassikkoannos: Lohikeitto
2. 10. Kerros
Elettiin maaliskuuta 1947, kun hotelli Vaakunan ravintola avautui ensimmäisen kerran. Kaupungin parhaalla paikalla, sanottiin jo silloin. Siltä osin ei mikään ole muuttunut. Nykyisin ravintola 10. Kerros on tyylikäs näköalaravintola Helsingin parhaalla paikalla.
Klassikkoannos: Crème brûlée
3. Salve
Ravintola Salve on kiinteä osa Kampin ja erityisesti Hietalahden historiaa. Ravintolan kunniakas taival alkoi pienestä kioskista, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille jo vuonna 1897. Kuuluisat ja ehkäpä maan parhaat silakat sekä merimiesten kulta-ajoilta säilynyt Salven pannu ovat edelleen listalla – mitä nyt joku nykyään heittelee joukkoon silmänlumeeksi vihanneksiakin.
Klassikkoannos: Salven silakat
4. Zetor
Zetor on tarjonnut reilua ruokaa ja jäljittelemätöntä meininkiä Kaivopihalla vuodesta 1991. Zetorin ruokalista ja juomalista henkivät suomalaisuutta: tuttuja klassikoita ja maaseudun inspiroimia erikoisuuksia.
Klassikkoannos: Karjala takaisin
5. La Famiglia
Helsingin Keskuskadun perinteinen La Famiglia kokoaa yhteen ystävät ja perheet nauttimaan parhaasta ruoasta, sydämellisestä palvelusta ja kiireettömästä tunnelmasta. Ravintola uudistettiin keväällä, mutta herkulliset pizzat ja pastat löytyvät ruokalistalta edelleen.
Klassikkoannos: Tiramisù
6. Vltava
Lähes 20-vuotias Vltava on suurenmoinen tsekkiläinen ravintola Elielinaukiolla Rautatieaseman kupeessa. Yli 100-vuotiaan jugendrakennuksen kolme erilaista ravintolakerrosta tarjoavat tunnelmallisen ympäristön niin illalliselle kuin oluenmaistelulle.
Klassikkoannos: Porsaan schnitzel
7. Bistro
Klassikoksi muodostuneet korttelibistrot tarjoilevat mutkattomia herkkuja mestarin otteella. Bistron skandinaavisessa keittiössä tulkitaan modernilla otteella tuttuja makuja – burgereita, salaatteja, pihvejä ja herkullisia kasvisruokia, joiden seuraksi on valittu laadukkaita oluita ja viinejä.
Klassikkoannos: Tartar