Klassikkoravintolat Helsingissä – 7 suosikkia

Syksy on usein uuden aikaa, mutta ainakin ravintoloiden saralla kannattaa pitää mielessä myös perinteiset kestosuosikit. Salven legendaariset silakat, Kappelin lohikeitto ja 10. Kerroksen suussa sulava crème brûlée – ne toimivat aina. Listasimme seitsemän ravintolaa ja niiden klassikkoannokset.

1. Kappeli

Kappeli nousi keskelle Esplanadia, keskelle Helsinkiä 1867. Se oli paikka, jossa käytiin ja paikka, jossa kohdattiin – ja sellaisena se on pysynyt. Tänä päivänä Kappeli on monipuolinen ravintolakokonaisuus, johon kuuluu baari, kahvila, ravintola, kellarin juhlatilat ja terassi.

Klassikkoannos: Lohikeitto

Tutustu »

2. 10. Kerros

Elettiin maaliskuuta 1947, kun hotelli Vaakunan ravintola avautui ensimmäisen kerran. Kaupungin parhaalla paikalla, sanottiin jo silloin. Siltä osin ei mikään ole muuttunut. Nykyisin ravintola 10. Kerros on tyylikäs näköalaravintola Helsingin parhaalla paikalla.

Klassikkoannos: Crème brûlée

Tutustu »

3. Salve

Ravintola Salve on kiinteä osa Kampin ja erityisesti Hietalahden historiaa. Ravintolan kunniakas taival alkoi pienestä kioskista, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille jo vuonna 1897. Kuuluisat ja ehkäpä maan parhaat silakat sekä merimiesten kulta-ajoilta säilynyt Salven pannu ovat edelleen listalla – mitä nyt joku nykyään heittelee joukkoon silmänlumeeksi vihanneksiakin.

Klassikkoannos: Salven silakat

Tutustu »

4. Zetor

Zetor on tarjonnut reilua ruokaa ja jäljittelemätöntä meininkiä Kaivopihalla vuodesta 1991. Zetorin ruokalista ja juomalista henkivät suomalaisuutta: tuttuja klassikoita ja maaseudun inspiroimia erikoisuuksia.

Klassikkoannos: Karjala takaisin

Tutustu »

5. La Famiglia

Helsingin Keskuskadun perinteinen La Famiglia kokoaa yhteen ystävät ja perheet nauttimaan parhaasta ruoasta, sydämellisestä palvelusta ja kiireettömästä tunnelmasta. Ravintola uudistettiin keväällä, mutta herkulliset pizzat ja pastat löytyvät ruokalistalta edelleen.

Klassikkoannos: Tiramisù

Tutustu »

6. Vltava

Lähes 20-vuotias Vltava on suurenmoinen tsekkiläinen ravintola Elielinaukiolla Rautatieaseman kupeessa. Yli 100-vuotiaan jugendrakennuksen kolme erilaista ravintolakerrosta tarjoavat tunnelmallisen ympäristön niin illalliselle kuin oluenmaistelulle.

Klassikkoannos: Porsaan schnitzel

Tutustu »

7. Bistro

Klassikoksi muodostuneet korttelibistrot tarjoilevat mutkattomia herkkuja mestarin otteella. Bistron skandinaavisessa keittiössä tulkitaan modernilla otteella tuttuja makuja – burgereita, salaatteja, pihvejä ja herkullisia kasvisruokia, joiden seuraksi on valittu laadukkaita oluita ja viinejä.

Klassikkoannos: Tartar

Tutustu »

Restaurangkedjor

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Fafa's
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
Jyvänen
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
Papa Giovanni
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Siipiyhtiö
Spaghetteria
Trattoria
VENN

SOK Styrenheten för rese-, hotell- och restaurangbranschen

Besöksadress:

Flemingsgatan 34, 00510 Helsingfors

Postadress:

PB 1 00088 S-GRUPPEN

FO-nummer:

0116323-1

Försäljingstjänst, huvudstadsregionen

0300 870 020 (vardagar kl. 8.00–18.00)

51 cent/min + lna/msa

Alla försäljningstjänster

SOK

010 76 8011 (vardagar kl. 8.00–17.00)

0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min)

Respons


Responslänkarna till de enskilda restaurangerna finns på respektive restaurangs webbsida.