Vegaaniset viinit luomuviinien rinnalle

Ilmastonmuutos puhuttaa ja ympäristön, ihmisten ja eläinten hyvinvointi kiinnostaa, mikä näkyy muun muassa täysin vegaanisen ruoan kysynnän kasvuna. – Tämä on kannustanut meitä tuomaan rohkeasti tarjolle ajan hengen mukaisesti uusia vaihtoehtoja ravintoloidemme juomalistoille. HOK-Elannon ruokaravintoloissa saa yhä useammin vegaaniruoan rinnalle myös vegaanisen viinin, toimialajohtaja Henriikka Puolanne kertoo.

Vegaaniset viinit suodatetaan ei-eläinperäisillä aineilla, kuten saviperäisellä bentoniitilla. Kaikki viini on kasviperäistä rypälemehua, mutta suodatus- ja kirkastusvaiheessa viini voi muuttua ei-vegaaniseksi, jos valmistaja käyttää eläinperäisiä kirkastusaineita, kuten gelatiinia tai muna- tai maitoproteiinia.

Chico'sin viinilistalla on vegaaninen vaihtoehto sekä puna- että valkoviineissä. Omaksi suosikikseen Puolanne nostaa helposti lähestyttävän, mutta varsin tyylikkään ranskalaisen vegaanisen valkoviinin Nigiro naturen.

– Vegaanisen oluen ja siidereidenkään ystäviä ei ole unohdettu. Alkoholittomien juomien joukosta löytyy näyttäviä ja monipuolisten makumaailmojen mocktaileja. Henkilökuntamme auttaa mielellään löytämään joukosta jokaiselle sen sopivimman vaihtoehdon.

Luomuviljellyssä viinissä ei ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita. Luomuviini saa sisältää tavallista viiniä vähemmän rikkidioksideja eli sulfiitteja. Sulfiitteja, joita syntyy viinissä jonkin verran myös luonnollisesti, lisätään viiniin estämään sen hapettumista ja parantamaan säilyvyyttä. EU:n lainsäädäntö vaatii, että luomu-sertifikaatilla merkitty viini on sekä viljelty että valmistettu luonnonmukaisesti.

Luomun osuus on HOK-Elannon ruokaravintoloiden viinilistoilla ollut 20 prosenttia vuodesta 2018. Olutravintoloiden luomuoluet on valmistettu ympäristöä kunnioittaen ja perinteikästä käsityötaitoa vaalien.

Restaurangkedjor

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Fafa's
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
Jyvänen
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
Papa Giovanni
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Siipiyhtiö
Spaghetteria
Trattoria
VENN

SOK Styrenheten för rese-, hotell- och restaurangbranschen

Besöksadress:

Flemingsgatan 34, 00510 Helsingfors

Postadress:

PB 1 00088 S-GRUPPEN

FO-nummer:

0116323-1

Försäljingstjänst, huvudstadsregionen

0300 870 020 (vardagar kl. 8.00–18.00)

51 cent/min + lna/msa

Alla försäljningstjänster

SOK

010 76 8011 (vardagar kl. 8.00–17.00)

0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min)

Respons


Responslänkarna till de enskilda restaurangerna finns på respektive restaurangs webbsida.