Canth

Den ljusa möteslokalen Canth ligger på gatuplanet i hotellets nybyggda del. Ingång Maaherrankatu 8.

I lokalen finns en WUXGA (1920X1200) -videoprojektor, ljudanläggning, en bläddertavla, 2 trådlösa handhållna mikrofoner och 2 trådlösa headset-mikrofoner.

Lokalen kan förenas med lokalerna Snellman och Topelius, och tillsammans formar de den stora Puijonsarvi-salen som rymmer upp till 200 gäster.

Lokalen passar utmärkt även för olika fester.

Lokalen har döpts efter Minna Canth. Minna Canth (född Ulrika Wilhelmina Johnson; 19/3-1844 Tammerfors - 12/5-1897 Kuopio) var en finsk författare, kvinnlig journalist, affärskvinna och samhällsinflytare. Som författare var Canth den finska realismens pionjär. Hon skrev skådespel, kortromaner och noveller. Hon var den första anmärkningsvärda skådespelsförfattaren och prosaisten efter Aleksis Kivi samt den första finskspråkiga kvinnliga journalisten.

Canth var i sin tids Finland en anmärkningsvärd åsiktsinflytare och europeiska idéers förmedlare. I sin tankevärld var hon liberal ungfinländare. Canth främjade kvinnors status bl.a. genom att arbeta för att förbättra flickors utbildningsmöjligheter. Hon var en av den finskspråkiga utbildningens pionjärer.

Lokal

big4_outline72 personer
arrows-6Created with Sketch.75 M2
Naturligt ljus
Projektor
Ljudanläggning
Blädderblock
Internetuppkoppling
Mikrofon

Bordstyper

Teater
Teater 72 personer
Diplomat
Diplomat 30 personer
Klass
Klass 56 personer
Buffémat
Buffémat 60 personer
Bordsservering
Bordsservering 60 personer
Grupparbetsbord
Grupparbetsbord 30 personer
U-bord
U-bord 20 personer