Finland 100-jubileumsmeny Raflaamo

Finland 100-jubileumsmeny i oktober–december

Med anledning av vårt lands 100-årsjubileum har vi utarbetat den genuint finländska jubileumsmenyn Finland 100 med tre rätter och tillhörande drycker som serveras i utvalda S-gruppen-restauranger oktober–december 2017.

Hundraårsjubileet för Finlands självständighet 2017 är vår generations mest betydelsefulla jubileumsår. Det återspeglar Finlands styrkor, till exempel jämlikhet och demokrati. Ett viktigt inslag i den finländska kulturen är också vår mat som tillagas av rena råvaror.

Jubileumsmenyn serveras 1.10–31.12.2017 i utvalda S-gruppen-restauranger.

Meny med gös eller lamm MED S-FÖRMÅNSKORT 39,90 €/norm. 44,90 €

 

Förrätt:

TARTAR PÅ REGNBÅGSLAX L

Laxtartar av miljövänlig Benella-regnbågslax med sikrom.

Serveras med ängssyra från Nousis och Malax Limpa från Vasa.

Huvudrätt:

STEKT GÖS L

Stekt gös från Imatra, inhemskt korn, svamp och ärter.

eller

PANNBIFF AV INHEMSKT LAMM L

Pannbiff av inhemsk lammfärs med äppel- och lökpuré.

Klyftpotatis och inhemska ärter.

Dessert:

BLÅBÄRSPARFAIT & HALLON L, G

Läcker parfait som även är en fröjd för ögat. Garnerad med blåbär, hallon och blommor från Kotipellon puutarha. 

 

Jubileumsmenyn fulländas av dryckespaketen, som återspeglar jubileumsårets värderingar.

Hör dig för om dryckespaket med servitören.
 

Vinerna i dryckespaketet är:

Wine Gallery Suomi Finland 100 Champagne Brut,

Wine Gallery Suomi Finland 100 Bordeaux Blanc sekä

Wine Gallery Suomi Finland 100 Bordeaux Rouge.

En del av intäkterna från försäljningen av jubileumsprodukterna doneras till aktörer som deltar i uppbyggnaden av ett hållbart samhälle i Finland. Vi vill utbringa en skål för självständiga, hundraåriga Finland som vi har glädjen att fira tillsammans!

 
 

SOK:S HISTORIA SOM EN DEL AV SJÄLVSTÄNDIGA FINLANDS HISTORIA

Den kooperativa verksamheten uppstod utifrån konsumenternas vardagliga behov som motvikt till de privata handelsmännen som dominerade i Europa på 1800-talet. Värderingarna var att alla kan bli medlemmar, att demokratiska principer tillämpas och att överskottet fördelas i relation till hur mycket man utnyttjar tjänsterna – och dessa styr alltjämt hela S-gruppens verksamhet. Handelslagsverksamheten i S-gruppen växte och blev inflytelserik i näringslivet och en viktig aktör i hela det finländska samhället. S-gruppen har alltid haft en viktig roll inom mat när det gäller att lansera nya och annorlunda koncept som är tillgängliga för alla i hela Finland.

Till upphandlingskraften sett var SOK Finlands ledande partiaffär och en pionjär inom stamkundstänk. Under OS-året 1952 öppnades det första Sokos-varuhuset och Hotell Vaakuna på Mannerheimvägen. På 1960- och 1970-talen effektiviserades försäljningen av lantbrukstillbehör, SOK inledde bilhandel, öppnade den första hypermarketen Prisma Seppälä och grundade kedjorna S-market och Rosso. De familjevänliga Rosso-restaurangerna var i praktiken de som lärde finländarna att äta pizza.

På 1980-talet skapades det nuvarande nätverket av regionhandelslag, och utgångspunkten för planeringen av affärsverksamheten var att tillhandahålla tjänster och förmåner för de lojala ägarkunderna. Bonus blev riksomfattande 1994, och 1998 såg kedjans första ABC-trafikbutik dagens ljus i Uttis. Genom kafékedjan Coffee House blev specialkaffe tillgängligt över hela landet.

Än i dag fortsätter S-gruppen att aktivt utveckla nya och intressanta restaurangkoncept som är tillgängliga för alla finländare.

44,90 EUR
39,90 EUR s-asom

Förmånen fås i dessa restauranger.