asiakasomistajaviinit Raflaamo asiakasomistaja

Viner för ägarkunder

Hållbar utveckling och litet koldioxidavtryck, men också läcker smak – de nya ekologiska vinerna för ägarkunder. Inkluderar även Nicolas Feuillattes välkända champagne.

De nya, mer ekologiska Ekuó-vinerna!

Hållbar utveckling och litet koldioxidavtryck, men också läcker smak – de nya ekologiska vinerna för ägarkunder från 23,90 €. Inkluderar även Nicolas Feuillattes välkända champagne från 43,90 €.

Vinerna fås på alla S-gruppens restauranger runtom i landet. Ger ingen Bonus. (AL 51.2 §)


Ekuò-ekovinerna kommer från regionen Veneto i Norditalien. Ägaren till varumärket är välgörenhetsorganisationen Murialdo World som med intäkterna från vinerna finansierar internationella utvecklingsprojekt i 16 länder, huvudsakligen i Afrika.

Rött vin Ekuó Merlot
Mörk rubinröd färg och en fyllig, fruktig doft som karaktäriseras av plommon och choklad samt nyanser av örter och kryddor. Medelfyllig, mjukt fruktig och saftig smak som balanseras av mogna tanniner och en mjuk syrlighet. Passar bäst till rostade och grillade kötträtter samt fylliga pastarätter.

Vitt vin Ekuó Chardonnay 
Halmgul färg, doften har toner av blommor samt citron och mogen persika som är typiska för denna druva. Smaken är fräscht syrlig och torr och precis som doften har den toner av citrus, blommor och exotiska frukter. Ett mångsidigt matvin som passar till pastarätter, fisk och skaldjur samt förrätter. Passar även ypperligt som sällskapsdryck eller aperitif.

Mousserande vin Ekuó Garganega-Chardonnay
Ekúo Spumante produceras av druvor från regionen Veneto. Fräsch äppeldoft med toner av blommor. Smaken är torr (Extra dry) med pigg syra och fräsch fruktighet och har precis som doften inslag av äpple, blommor och citrusfrukter. En fräscht fruktig aperitif. Passar till sallader, vegetariska rätter och fisk och skaldjur. Passar även till lätta pastarätter.

Champagne Nicolas Feuillatte Brut
Nicolas Feuillattes champagne fungerar som aperitif, för samvaro eller varför inte till hela måltiden. Nicolas Feuillatte Brut är mjukt och fruktigt, och du kan känna en nyans av äpple, sött päron och fräsch citron i smaken. Långt, elegant och livligt avslut. Champagnen är mycket omtyckt – i dag är Nicolas Feuillatte den tredje största champagneproducenten i världen.