Tillsammans mot en mer ansvarsfull vardag

Redan i ett par års tid har Original Sokos Hotel Alexandra samarbetat med en skolklass i Jyväskylän Puistokoulu kring ansvarstagande. Även på andra sätt är ansvarstagande en mycket viktig fråga för oss på Alexandra.

Tillsammans mot en mer ansvarsfull vardag

Redan i ett par års tid har Original Sokos Hotel Alexandra samarbetat med femteklassarna i Jyväskylän Puistokoulu kring ansvarstagande. Under svinnveckan har klassen besökt vårt hotell på frukost. Under besöket gick vi tillsammans igenom svinnfrågor och till slut fick var och en väga upp det svinn som blev kvar på tallriken.

Under Europa minskar avfallet-veckan bad vi eleverna skicka oss idéer och tips för hur skolor och hem kan minska avfallet. Vi tog emot tipsen med glädje och har i mån av möjlighet även omsatt de goda idéerna i praktiken här i hotellvärlden. Som tack för tipsen belönades skoleleverna med lunch på Frans & Sandra.

Denna höst kom samma elever (som nu redan har börjat i årskurs 6) och planterade blomlökar i vår köksträdgård och i krukorna framför hotellet. Detta ger säkert våra hotellgäster glädje nästa vår.

Vårt hotell har förbundit sig att observera miljöns välbefinnande och ansvarsfrågor i vår verksamhet. Därför har vi beviljats det internationella miljömärket Green Key. Du kan läsa mer om Green Key-miljöprogrammet här.