Sommarskoj för hela familjen i Vasa!

Original Sokos Hotel Vaakuna Vasa välkommnar alla sommargäster, stora som små!

Vaakuna i Vasa erbjuder förmånlig övernattning för hela familjen. Hos oss hittar du många olika alternativ för en trevlig övernattning med barnen. Välkommen till Vasa och Vasanejden – hoppas vi ses!

Exempel på övernattningsalternativ:

Standardrum med extrasäng eller spjälsäng

Rymligt rum för två personer med utsikt mot torget eller innergården, och ett badrum med dusch eller badkar. Möjlighet till extrasäng för ett barn (säng med resårmadrass). Rummet har ingen minibar. I tre av rummen ingår spjälsäng som standard, och en sådan får även plats i de andra rummen.

Superior-rum med anslutning till ett standard-rum
Superior-rummet är rymligt, trivsamt och har utsikt antingen mot torget eller innergården. Dessutom är rummet utrustat med badrockar och -tofflor samt vattenkokare och minibar. Vid behov ordnar vi extrasängar till barnen. Alternativen är antingen en extrasäng för ett barn eller en bäddsoffa för två barn. Superior-rummet kan omvandlas till ett combi-rum genom att öppna en dörr till ett anslutande dubbelrum med dubbelsäng på 160 cm. Detta är ett enastående alternativ för större familjer.

Combi-rummet bokas direkt på hotellet.  
Övrig utrustning i båda rumstyperna: hårtork, strykjärn och -bräda, parkettgolv, luftkonditionering, gratis wifi.

I Standard-rummen finns ingen minibar, men på våning 4 och 6 finns små låsbara kylskåp där ni kan förvara egen matsäck vid behov. 
I korridorerna på samma våningar finns även en mikrovågsugn.

Mer information och bokningar:

Reception tfn +358 20 780 88 00 vaakuna.vaasa@sokoshotels.fi
Försäljningstjänst tfn +358 20 780 88 50 sales.vaakunavaasa@sokoshotels.fi

Aktiviteter i Vasa

Ett av UNESCO:s världsarv

Vasa erbjuder många olika alternativ för familjesemestern. Naturvänner trivs i Korsholms skärgård. Härifrån kan man besöka UNESCO:s berömda världsarv Kvarkens skärgård som är Finlands enda naturarv. Den hisnande vackra rutten går igenom stadskärnan i Vasa över Finlands längsta bro, Replotbron, och via fantastiska skärgårdslandskap i Björköby till hamnen i Svedjehamn och världsarvet. Väl framme kan du klättra upp i utsiktstornet Saltkaret för att spana in den fantastiska havsutsikten och de unika moränformationerna.

Stundars

På en tidsresa som tar dig till en gammaldags by på landet i Stundars i Korsholm kan du uppleva livet i en traditionell by på landsbygden på 1900-talet. Stundars som ligger i Solf är ett av Finlands största museer och kulturcenter. På museiområdet finns ca 60 byggnader från byar i Korsholm och andra platser i Vasaregionen. Där finns staket, traditionella hus som fanns på landsbygden, till exempel lanthandel, skola, en traditionell bondgård och olika hantverksbodar. Du kan besöka Stundars året runt. Museet har olika teman varje år, dvs. olika år som man lever efter. År 2017 levde man år 1917 i Stundars för att fira Finlands 100-årsjubileum.

Tropiclandia, Zip Adventure Park, Hoplop och Swingeling

I Vasa finns flera badstränder nära centrumkärnan. Om det råkar bli kyligt ute är det alltid sommar på Tropiclandia. Alternativt kan ni bege er till äventyrsparken på Mejerigatan HopLop för att klättra och leka. På Swingeling i Smedsby kan hela familjen leka och busa i en djungel på över 1000 m². För de sportintresserade rekommenderar vi SUP vid stranden på Sandö eller att klättra upp till trädtopparna i äventyrsparken  Zip Adventure Park.

Wasaline

Wasaline erbjuder en smidig och vacker genväg över Kvarken med dagliga turer i passagerarfärjan m/s Wasa Express. Resan från Vasa till Umeå är den kortaste havsrutten till Sverige och går igenom UNESCO:s vackra världsarv. Njut av den goda maten och den trevliga stämningen ombord.

Skärgårdskryssningar

Jannes Saloon ligger i Granskär i Vasa skärgård. På sommaren kan du åka ut hit med egen eller chartrad båt, eller ta turistbåten m/s Tiira. Resan tar 20–35 minuter. M/s Tiira avgår dagligen från inre hamnen i Vasa under tiden 23.6 –12.8. 2018. 

Museer

Mer information och öppettider: museer i Vasa

PowerPark

I Österbotten, 78 km från Vasa, mitt bland sagolika slätter, hittar du Finlands största och mest speciella fritidscentrum PowerPark. 130 hektar glädje, fart, upplevelser och aktiviteter utan åldersgräns. Allt började med en framsynt och idérik man som hade en dröm. På drygt tio år har den blivit Finlands mest uppskattade fritidsdestination. En fantasivärld för lekfulla besökare i alla åldrar och storlekar.

Aava Kertun kotitila

Gården ligger på världsarvsområdet i byn Södra Vallgrund, 32 km utanför Vasa. På gården finns såväl traditionella som lite mer sällsynta husdjur. På Aava Kertun kotitila får du en avkopplande dag. Njut av landsbygden med en kopp kaffe eller genom att borsta eller sköta om djuren. 

Sommarevenemang

Vasa körfestival 9–13.5.2018

Festivalsommarens invigning! 100 konserter och 2 000 sångare! Huvudartister: Ilo Ensemble, Kraja, Musta lammas, Damkören Välke, Spira Ensemble, Svanholm Singers, Tammerfors filharmoniska kör, Universitetskören Pedavoces

Gratisevenemanget YleXpop på torget i Vasa 2.6.2018

Mer information kommer snart.

FestiVilla 15–16.6.2018

Villa Sandvikens egen fest bjuder på sommarens bästa gåvor i Sandviksparken. Utöver Finlands främsta artister FestiVilla får vi njuta av ett mångsidigt matutbud, kvalitetsviner, picknickstämning och Villa Sandvikens unika miljö. Barnen får ta del av festivalstämningen på lördagen, som är barnens egen festivaldag.

Wasa Football Cup 6–8.7.2018

Evenemanget har funnits i snart 30 år och har blivit en av Finlands största fotbollsturneringar för juniorer med över 250 lag från olika delar av världen. Football Cup erbjuder spelare och ledare en turnering i internationell anda med välskötta gräs- och konstgräsplaner, flera matcher varje dag och lagom fritid.

Mer information: Wasa Football Cup

UEFA EM i fotboll för under 19-åringar 16–29.7.

Mer information: U19

Musikfestspelen i Korsholm 25.7–2.8. 

Vaasa festival 27–28.7.2018

Mer information: Vaasa Festival

Konstens natt 9.8.2018

Kom och upplev Konstens natt i den ljumma augustikvällen torsdagen den 9.8.2018, då staden omvandlas till ett enda stort vardagsrum för människa och kultur!

Vaasan Marssi 9–11.8.2018

Det tre dagar långa vandringsevenemanget Vaasan Marssi  intar gator och vägar i Vasaregionen i augusti varje år – i år 9–11.8.2018. Evenemanget arrangeras av Vaasan kävelyklubi och representerar Finland inom ramen för det internationella vandringssällskapet IML:s evenemang.

Du hittar alla evenemangen här

TURISTINFORMATION Visit Vaasa Rewell Center vån 2 tfn 06 325 1145 visit.vaasa@visitvaasa.fi Öppet må–fre 9–17, lö 10–14 

SOMMARINFO VASA på Salutorget öppet dagligen juni–augusti 2018 kl. 9–19.