Solo Sokos Hotel Torni Tamperes ljuskonstverk Signaali

Ljuskonstverket lever med stadsborna i vardag och fest.

Ett ljuskonstverk med namnet Signaali omger den översta kanten av den 88 meter höga byggnaden. Dessutom förses den högra kanten av huvudfasaden med belysning.

– Ljus har alltid varit en central del av Tammerfors historia. Den första glödlampan i Norden tändes ju i Finlaysons fabrik just här i Tammerfors 1882. Eftersom vårt hotell är en tribut till Tammerfors ville vi hedra stadens historia genom att göra ett ljuskonstverk till en del av hotellet och lysa upp Tammerforsbornas vardag, berättar Solo Sokos Hotel Torni Tamperes hotelldirektör Mikko Kankaanpää.

Signaalis innehåll varierar enligt årstid, klockslag och veckodag och till exempel gemensamma evenemang i staden genom att ge dem en ny dimension. Den dagliga höjdpunkten är en visuell berättelse om Tammerfors historia som förevisas på kvällarna. Den visas för första gången den 2 februari kl. 17.30 för att hedra hotellets officiella invigningsfest och därefter varje heltimme kl. 17–00. Det varierande innehållet genomförs med färger, former och ljusrörelser.

Ljuskonstverket har formgetts av ljusdesignbyrån VALOA Design Oy från