Original Sokos Hotel Royal Vaasa satsar på energisamarbete

Radisson Blu Hotel Royal Vaasa övergår till Sokos Hotels-kedjan i dag den 15.5.2015.

Hotelltypen Original by Sokos Hotels är stadigt förankrad i lokala traditioner och lokal livsstil och därför passar det anrika Royal Vaasa bra in i Original-kedjan. Energiteknologin präglar Vasa, och därför utvecklar Original Sokos Hotel Royal Vaasa sina tjänster och produkter tillsammans med partners i energiteknologibranschen.
Flera av de ledande företagen i Vasas energikluster har valt Royal Vaasa till avtalshotell för sina gäster.
– Vårt hotell är en del av Vasas industrihistoria. Våra kabinett, frukostbord och sköna sängar har bidragit till Vasas exportframgångar och till att Nordens största energikluster vuxit fram, säger hotelldirektör Ari-Pekka Soini.

Original Sokos Hotel Royal Vaasa och hela Sokos Hotels-kedjan har kommit långt med miljöarbetet. Sex Sokos Hotel och Radisson Blu-hotellen i Finland har som första hotell i landet beviljats Green Key-certifikat. Green Key är ett internationellt miljömärke som främjar ett hållbart resande. De miljöcertifierade hotellen ger sina gäster bättre möjligheter än tidigare att minska sitt koldioxidfotspår och att själva välja hållbara lösningar.
Royal Vaasas brännbara avfall omvandlas till Finlands renaste fjärrvärme och el i Westenergys avfallsförbränningsanläggning. Hotellets bioavfall görs till biogas i Stormossens anläggning. Biogasen värmer upp fastigheter.

Hotellet utlyser tävling för energibesparingar på hotell
Original Sokos hotell Royal Vaasa vill vara hotellbranschens energiambassadör och utlyser därför en nationell tävling för att förbättra energieffektiviteten på hotell. Royal Vaasa söker klimatsmarta lösningar som sparar energi på alla nivåer. Det kan handla om tekniska lösningar men också om arbetsprocesser.
Tävlingen riktar sig till studerande på universitet och yrkeshögskolor i Finland. Den kommer att pågå under höstterminen 2015. Regler och tidtabell offentliggörs i augusti

Tilläggsuppgifter:
Hotelldirektör Ari-Pekka Soini, 040 505 5522

ORIGINAL SOKOS HOTEL ROYAL VAASA (fr.o.m. 15.5.2015)

Hotell Royal Vaasa ligger i centrum av Vasa ett stenkast från järnvägsstationen. Det anrika hotellet har 285 rum i två byggnader, heltäckande konferenstjänster, två bastuavdelningar med pool och en EasyFit-konditionssal. Royal Vaasas restauranger är Wazaca som serverar mexikansk street food, Fransmanni med franskt lantkök, frukostrestaurangen Central och den irländska puben O´Malleys.
Vasas finhotell inledde sin verksamhet på nuvarande plats som Hotell Central år 1941. Den nyare delen Royal byggdes på 1980-talet och var det första tornhuset i centrum av Vasa. Från år 1999 har hotellet hört till Radisson Blu-kedjan och övergår till Sokos Hotels-kedjan idag 15.5.2015. Hotellet drivs av SOK:s dotterbolag Sokotel.

SOKOS HOTELS

Med över 50 hotell i Finland, Tallinn och Sankt Petersburg är Sokos Hotels Finlands mest omfattande hotellkedja. Hotellen befinner sig intill goda trafikförbindelser i stadskärnor och i hjärtat av semestermål. Utöver högklassig logi erbjuder Sokos Hotels även mångsidiga evenemangs- och restaurangtjänster.
För att vara ett individuellt val för så många som möjligt är Sokos Hotels indelat i tre hotelltyper. Break-hotellen erbjuder sina gäster glädje och energi, Solo-hotellen ett unikt hotelliv och Original-hotellen lokal livsstil och hjärtlig service.
Sokos Hotels är en del av S-gruppen. Hotellen ägs av lokala handelslag och Sokotel Oy. Sokos Hotels och hotellens restauranger sysselsätter drygt 3 000 personer i servicebranschen. Kedjan valdes år 2014 både till Finlands mest uppskattade (Markkinointi & Mainontas och Taloustutkimus Brändien arvostus-undersökning, 'Uppskattning av varumärken') och till Finlands mest pålitliga hotellkedja (Det Bästas Luotetuin Merkki-undersökning 'Pålitligaste varumärke'). Sokos Hotels är även Finlands mest ansvarsfulla hotellkedja (Sustainable Brand Index 2015).

www.sokoshotels.fi