Njut av sommardagar i Åbo - vattenbussarna från Aura å till Runsala!

En perfekt sommardag i Åbo? Hoppa ombord på Fölis vattenbus och gå på en kryssning från Åbo till Runsala.

Föli vattenbus opererar mellan 21 maj och 2 september från 10:00 till 20:00 från Åbo centrum till Runsala och tillbaka. Trafiken med vattenbussarna fortsätter ännu under därpå veckoslut 7.-9.9 och 14.-16.9. Vattenbusshållplatserna ligger vid Martinsilta, Forum Marinum, Runsalas varv, Pikisaari och Nationalpark. Resan från Martinsilta till Nationalpark tar ungefär 45 minuter.


Kryssningen från Åbo till Runsala får man till priset på lokaltrafik Fölis bussbiljetten! Vuxna 3 euro och barn 1,5 euro, bussbiljett gäller 2 timmar. Med resebiljetter reser du från 7,5 EUR / 24 timmar. Cyklar tillhandahålls gratis vid vattenbussen.

I år sköts trafiken med två båtar, m/s Ruissalo och m/s Jaarli. Detta förkortar turintervallen märkbart. Det är lätt att gå ombord på båten på Martinsilta och Runsala varvet. Hållplatserna i Forum Marinum och Nationalpark innehåller trappor.

Ruissalo är ett populärt resemål som kombinerar havet, den magnifika naturen och stranden. Det finns en lekplats och volleybollplan. I mitten av området finns en gammal restaurangbyggnad och en balsal. Det finns ett stort parkområde nära parken, samt en länk till naturstigar och cykelvägen genom ön.

Packa din picknickkorg med lunch, solglasögon och baddräkt och spendera en perfekt sommardag i Ruissalo!

Se tidtabeller och rutkarta här