Kort båtresa från Vasa till Umeå!

Wasaline har en daglig tur över Kvarken med m/s Wasa Express. Kombinera en övernattning på Vaakuna i Vasa med t.ex. en dagskryssning till Umeå!

Rutten mellan Vasa och Umeå är en verklig bro över Kvarken och sparar in många kilometrar att köra.

Finland och Sverige förbinds med Vasa-Umeårutten som för närvarande trafikeras av bara ett rederi. Wasaline. Rutten trafikeras med upp till 8 turer per vecka och  den kortaste restiden är 4 timmar 30 minuter. Tidtabellerna Vasa-Umeå och turernas popularitet kan variera efter säsong, närmare information får du på Wasalines webbplats.

Umeå - en intim stad med storstadens puls

Staden är relativt liten, men den har i likhet med storstäder mycket att erbjuda och en puls som en storstad. Dessutom en vacker, rogivande natur samt bland annat fri entré till museer vilket uppskattas av besökarna. Läs mer

Trendig shoppingstad

I Umeås livliga centrum finns närmare 300 butiker, kaféer och restauranger. Alla stora butikskedjor har naturligtvis en butik i centrum, men här finns också butiker som är unika för Umeå och som lockar till shopping. Här finns många originella butiker som erbjuder ett brett och unikt sortiment av mångahanda varor, allt från inredning, design och hantverk till det senaste inom mode. 

Besöksmål -det du inte får missa!

Umeå på sociala medier:

Facebook.

Instagram.

VISIT UMEÅ