Ilves i Tammerfors erbjuder kvalitetscertifierade bastuupplevelser

Ilves har beviljats ett kvalitetscertifikat av föreningen Sauna from Finland som bevis på att hotellet erbjuder sina gäster bastuupplevelser av världsklass.

– Många hotell har bastulokaler, men ofta utvecklas de inte i samma takt som övriga tjänster. Hotell Ilves är en föregångare som ville satsa på att skapa en övergripande bastuupplevelse för alla sinnen. Bakom kvalitetscertifikatet ligger ett långsiktigt arbete att förbättra bastuupplevelsen, säger Carita Harju, verksamhetsledare för Sauna from Finland.

Hotell Ilves är Sokos Hotels-kedjans pilothotell när det gäller att definiera vilka element som ingår i en högklassig bastuupplevelse. Föreningen Sauna from Finland jobbar för att förbättra den finska bastuupplevelsen, och det gemensamma utvecklingsarbetet med hotell Ilves har även inkluderat en kundundersökning där fokus låg på kvalitetskriterier. Över 2 000 personer deltog i undersökningen och berättade vilka faktorer de uppskattar med en bra bastuupplevelse. Till de viktigaste faktorerna hörde bland annat att basturna är rena, att lokalerna är säkra och att det erbjuds bra kringtjänster.

Föreningen Sauna from Finland gjorde en officiell kvalitetsrevision av hotell Ilves bastulokaler i oktober 2015 och utifrån den förbättrades bastutjänsterna ytterligare. Hotell Ilves personal har fått utbildning i bastustädning, och i bastulokalerna har man bland annat hängt upp informationstavlor för utländska gäster som kanske aldrig har badat bastu tidigare.

– Ute i världen är intresset för den finska bastun är enormt. Med förstklassiga bastutjänster vill vi skapa en avkopplande stämning även för dem som inte tidigare har upplevt ett bastubad. Vi sörjer för att alla bastubadare har tillgång till allt de behöver, till exempel grundläggande bastutillbehör, bastuanvisningar och alltid friskt smaksatt vatten. Det gör att våra gäster kan koncentrera sig på att koppla av och njuta av bastubadet, säger Irmeli Puolanne, hotelldirektör för Original Sokos Hotel Ilves.

Tjänsterna i spaet är tillgängliga för både hotellgäster och stadsbor. I spaet på nedersta våningen på hotell Ilves finns pool, bubbelpool, barnpool, bastur för dam och herr samt en separat beställningsbastu som lämpar sig för privat bruk. I anslutning till spaet finns en lobbybar där besökarna kan köpa läsk och små tilltugg. I närheten av spaet finns också hotellets gym samt två komplett utrustade mötesrum som lämpar sig för middagar, möten och avkoppling efter bastubadet. På hotellets översta våning finns dessutom en beställningsbastu i anslutning till mötesrummet Maisema.