Pikkujoulut, joululounas, jouluillallinen, Villa sandviken

I Villa Sandviken råder en varm julkänsla!

I Villa Sandviken serveras jullunch-och middag 1.12.-23.12.17.

Koppla av och njut av god mat i det ljuvliga vinterlandskapet och låt dig svepas med av atmosfären.

Delikatesserna på Villans julbord är gjorda på traditionella recept av produkter från närområdet, så som vilt och ekologiska råvaror.

                   JULLUNCH 42 € / pers mån-lör kl 11-15 sö 11.30-19

                     FÖRRÄTTER

  • Grönsallad
  • Rökt skinka
  • Rökt kalkonbröst och tranbärscreme
  • Gravad lax med apelsinsaffran och hovmästarsås
  • Gädd- och fenkolsballotine
  • Sandvikens strömming: enbär och nässel
  • Glöggsill och senap
  • Kokt potatis med dill
  • Skagen Petit choux
  • Rom från regnbågsforell, gräddfil och rödlök
  • Leverpastej och timjan-lingonstuvning
  • Örtig svampsallad med rostade valnötter
  • Viltpaté och rosmarin-mintgelé
  • Ankaterrin och svartvinbärsgelé
  • Rågknappar och mousse på kallrökt lax
  • Rosolli, rödbetsgrädde
  • Grönsaksterrin

       HUVUDRÄTTER

  • Rökt lax med morneysås
  • Kålrotslåda
  • Morotslåda
  • Sötad potatislåda
  • Bräserad rödkål, ärter och plommon
  • Björkens traditionella julskinka och konjak-tranbärssås
  • Renstek och portvinssås

        VEGETARISKT ALTERNATIV:

  • Härkisragu (tomatbaserad stuvning, italiensk)

        EFTERRÄTTER

  • Glögg Pavlova
  • Lingon pannacotta, choklad och pistagenötter
  • Citronsoppa och vaniljskum
  • Chokladkaka

 

                    JULMIDDAG 46 € / pers mån-lö kl 17-21

                FÖRRÄTTER

  • Grönsallad
  • Rökt skinka
  • Rökt kalkonbröst och tranbärscreme
  • Gravad lax med apelsinsaffran och hovmästarsås
  • Gädd- och fenkolsballotine
  • Sandvikens strömming: enbär och nässel
  • Glöggsill och senap
  • Kokt potatis med dill
  • Skagen Petit Choux
  • Rom från regnbågsforell, gräddfil och rödlök
  • Leverpastej och timjan-lingonstuvning
  • Örtig svampsallad med rostade valnötter
  • Viltpaté och rosmarin-mintgelé
  • Ankaterrin och svartvinbärsgelé
  • Rågknappar och mousse på kallrökt lax
  • Rosolli, rödbetsgrädde
  • Grönsaksterrin

                      HUVUDRÄTTER

  • Rökt lax med morneysås
  • Kålrotslåda
  • Morotslåda
  • Sötad potatislåda
  • Bräserad rödkål, ärter och plommon
  • Björkens traditionella julskinka och konjak-tranbärssås
  • Älg yttrefilé och portvinssås

       VEGETARISKT ALTERNATIV:

  •  Härkisragu (tomatbaserad stuvning, italiensk)

        EFTERRÄTTER

  • Glögg Pavlova
  • Lingon pannacotta, choklad och pistagenötter
  • Chokladkaka
  • Chokladtryffel (portvin, torkade hallon och tranbär

       OSTAR

  • Peltolas Blue
  • Ylimartimos bondost
  • Juustoporttis viinitarhuri
  • Tranbärskompott
  • Äppelkompott

Större grupper bör boka bord i förväg.

Pris för barn:

Under 3 år gratis

3-14 år 2€/levnadsår