Pikkujoulut, joululounas, jouluillallinen, Villa sandviken

I Villa Sandviken råder en varm julkänsla!

I Villa Sandviken serveras jullunch-och middag 3.12.-21.12.18.

Koppla av och njut av god mat i det ljuvliga vinterlandskapet och låt dig svepas med av atmosfären.

Delikatesserna på Villans julbord är gjorda på traditionella recept av produkter från närområdet, så som vilt och ekologiska råvaror.

VILLANS JULBORD 3.–21.12.18

Villans julbord är dukat mån–fre kl.11–14.30 och fre-lör 18-21. Pris 44€/person.

Pris för barn:
0-3 år utan kostnad,
4-6 år 1 euro/ålder (som exempel 6 år = 6€)
12 år och uppåt debiteras samma pris som för vuxna

A la Carte serveras 4.-20.12 mellan kl. 18-21

Lördagsbrunch serveras varje lördag 1.-22.12.18 klo 11-14.30

Större grupper ombedes boka bord i förväg. Bekanta dig med våra menyer här under!

Välkommen!

JULBORD 44 €/PERSON

mån–fre kl. 11–14.30 och fre-lör 18-21.

FÖRRÄTTER

  • Grönsallad G L
  • Rökt skinka G L
  • Rökt kalkonbröst och tranbärscreme G L
  • Gravad lax med apelsinsaffran och hovmästarsås G L
  • Gravad sik G L
  • Varmrökt lax G L
  • Rågknappar och mousse på kallrökt lax L
  • Rökt sik och gurk-fänkålsrelish G L
  • Sandvikens strömming: (havtorn och enbär) G L
  • Glöggsill G L
  • Glasmästarens sill G L
  • Senapssill L
  • Kokt potatis med dill G L
  • Skagen Petit Choux L
  • Sikrom, gräddfil och rödlök G L
  • Leverpastej och timjanlingonstuvning G L
  • Örtig svampsallad med rostade valnötter G L
  • Viltterrin och svartvinbärsgelé G L
  • Rödbetssallad och pepparrotsgrädde G L
  • Pickalde kantareller G L
  • Grönsaksterrin G L

HUVUDRÄTTER

  • Kålrotslåda G L
  • Morotslåda G L
  • Sötad potatislåda L
  • Bräserad rödkål, ärter och plommon G L
  • Björkens traditionella julskinka och konjak-havtornssås G L
  • Rökt lax med vittvins sås G L
  • Vegetariskt alternativ: rödbetsrisotto och rökt bondost G L

EFTERRÄTTER

  • Julstubbe G L
  • Glögg ostkaka G L
  • Lingon pannacotta, choklad och pistagenötter G L
  • Chokladkaka L

OSTAR

  • Peltolan Blue G
  • Ylimartimos bondost G
  • Juustoporttis viinitarhuri G
  • Havtornskompott G L
  • Tranbärskompott G L
  • Äppelkompott G L

LILLAJULSMENY

Villans fisktallrik
Varmrökt lax och hovmästarsås
Gravd sik
Skagen Petit Choux
Rågknappar och mousse på kallrökt lax

OCH

Villans kött tallrik
Rökt kalkonbröst och tranbärscreme
Viltterrin och svartvinbärsgelé G,L
Bastupalvad skinka
Leverpastej och timjanlingonstuvning G,L

Nöt yttrefilé och portvinssås
Sötad potatislåda
Morotslåda
Kålrotslåda
Bräserad rödkål, ärter och plommon

ELLER

Grillad lax med vittvinssås
Sötad potatislåda
Morotslåda
Kålrotslåda
Bräserad rödkål, ärter och plommon

Villans efterrättstallrik
Glögg ostkaka
Lingon pannacotta choklad och pistagenötter
Chokladkaka

VEGETARISK MENY

 

Grönsakstallrik (kall)
Rågknapp och grönsakskaviar-mousse L
Rödbetssallad och rödbetsgrä

Rödbetsrisotto och rökt bondost
Morotslåda G,L
Kålrotslåda G,L
Sötad potatislåda L
Bräserad rödkål, ärter och plommon G,L

Osttallrik
Peltolan Blue G
Juustoporttis Viinitarhuri G,L
Ylimartimos gräddost G
Havtornskompott G,L
Tranbärskompott G,L
Äppelkompott G,LL

Efterrätt
Glögg ostkaka G,L
Lingon pannacotta, choklad och pistagenötter G,L
Chokladkaka L

Pris för alla menyer 52€/person

Större grupper ombedes boka bord i förväg.