aamiainen

Har du redan prövat på frukost i stället för brunch?

Frukost på restaurang har de senaste åren ökat i popularitet och är nu hack i häl på den klassiska brunchbuffén. På många av S-gruppens restauranger kan kunderna nu lägga ihop en mättande frukost efter tycke och smak.

Vad?

Frukosten brukar kallas det viktigaste målet på dagen, och det påståendet är inte helt obefogat. Frukosten aktiverar kroppen och ger energi för dagen. I Finland brukar vi sleva i oss morgongröten samtidigt som vi skummar tidningsrubrikerna. Men nu blåser det nya vindar från de trendsättande städerna i Europa, som Berlin och Köpenhamn, och allt fler finländare avnjuter sin frukost utanför hemmet. I de ovannämnda städerna finns det till och med specialiserade caféer som serverar frukost dygnet runt.

"I Finland har frukosttrenden inte ännu riktigt tagit mark, men efterfrågan på frukost har ökat de senaste åren", säger Minna Vainio som är Brand Manager för Coffee House och Trattoria.

Parallellt med efterfrågan ökar också utbudet och nu finns det redan fler ställen i Finland där kunderna kan äta frukost. Vid sidan av de traditionella frukostdelikatesserna serverar vi också nya trendrätter, som rå gröt på Coffee House.

Var?

Med ökande efterfrågan har bland annat Coffee House-kaféerna tagit fram smidiga frukostpaket med mångsidiga och nyttiga ingredienser. Du lägger själv ihop din önskefrukost av till exempel mustigt bröd, doftande kaffe, fräsch juice och härlig rå gröt. Frukostpaketet kostar 6,90 euro, men produkterna säljs också skilt om du inte är sugen på en hel måltid.

För vem?

Frukost på restaurang är perfekt för dig som vill spara tid och inte inleda dagen i ditt eget kök.

"Fördelen med att äta frukost ute är att det är så enkelt. Den tar ingen tid att tillreda och du kan till och med välja hämtfrukost", säger Minna.

På helgmorgnar är frukosten en räddning för våra morgonpigga eller småhungriga kunder som inte orkar vänta tills brunschen serveras. Du lägger ihop frukosten enligt dina egna preferenser och ofta blir den också billigare än en överdådig brunchbuffé.

Varför?

En härlig frukost är enkel och hälsosam vardagslyx. Den ger dig också möjlighet för en social stund kombinerad med god mat.

"En gemensam god frukost är ett utmärkt alternativ för att träffa vänner eller ha ett jobbmöte. En lite annorlunda vardagsmorgon på ett trevligt sätt", tipsar Minna.

Vill du ha bättre flyt på morgonen? Hoppa inte över frukosten utan ta den som hämtmat i stället!

Ta del av trenden:

Coffee House-kaféerna runtom i Finland serverar frukostpaket varje morgon till klockan 11. Presso-kaféerna har också utbud för morgonpigga kunder. Om du känner dig riktigt hungrig kan du njuta av den rejäla frukosten på Sokos Hotels, och du behöver inte övernatta på hotellet.