En avslappande och high-tech mötesmiljö ger din dag flyt i Radisson Blu Marina Palace

Oavsett om det är fråga om ett litet teammöte, en styrelsemötesdag eller en internationell konferens har alla dessa en sak gemensamt: konferenstekniken! Det krävs bland annat snabba och lättanvända tekniska lösningar, trådlös teknik och möjlighet att använda mobila enheter under mötena.

Renoveringen av andra våning på Marina är klar och vår konferens- och festvåning tillgodoser dessa krav! Tekniken har planerats utifrån våra kunders önskemål och vi har satsat på moderna lösningar: konferenslokalerna är digitala och det finns 4K-skärmar som är mobila tack vare displayvagnar. Det trådlösa Clickshare-presentationssystemet gör mötena mer flexibla och ger deltagare möjlighet att ansluta sig till en presentation trådlöst med ett enda knapptryck. Det nya trådlösa mikrofonsystemet garanterar bättre och tydligare ljud samt användning av headset. Tack vare Catchbox, dvs. en mikrofon som kan kastas runt bland deltagarna, går det både snabbare och enklare att få taltur, utöver att den kastbara mikrofonen är ett roligt inslag.

Datatekniken utnyttjas före, under och efter mötet. Arrangören av eventet eller mötet har inte alltid tid eller möjlighet att göra ett besök för att ta del av konferenslokalerna i förväg. Marina erbjuder sina kunder virtuella presentationer av event- och konferenslokalerna samt bilder på lokalerna och olika lokallösningar (De virtuella presentationerna: http://tok.visualizer360.com/index). De renoverade lokalerna har även fått vackra namn: Airisto, Aava, Meri, Virta, Lähde, Lumi, Pisara och Kuohu. Så här uttryckte sig en medarbetare om dem: "Airiston Aava Meri Virtaa Lähteeseen, joka muuttuu Lumi Pisaraksi ja päättyy Kuohuun."

Den moderna konferenstekniken gör också sitt för att skapa stämning. Marinas vision är att vara den absolut främsta konferens- och eventplatsen i Finland sett till såväl servicen och lokalerna som serveringen. Strömmande vatten har inspirerat den visuella miljön i de uppfräschade lokalerna, vilket återspeglas i form av harmoniska ytor samt teknik och naturmaterial i en sömlös harmoni.

Utseendet och stämningen i lokalerna kan ändras med hjälp av belysningen, uttryckligen med endast ett knapptryck. Med hjälp av gardiner och justerbar belysning skapas en stämning som tillgodoser kundernas krav. Stämning skapas också genom att tv-apparaterna är anslutna till aktiva högtalare som garanterar en ljudåtergivning av biokvalitet. Dessa element kan kontrolleras som helhet eller enskilt. Tack vare en inbyggd förstärkarenhet behövs det ingen extern förstärkare. Det innovativa konceptet Brain Food 2.0 erbjuder avslappnade måltider och överraskande element i kombination med skandinaviska smaker. Säsongsprodukter kommer att få synlighet i både dekorationerna och maten – hos oss har du rätt att njuta och skämma bort dig själv, även på ett hälsosamt sätt.

Nyheter även på barfronten: Marina Lounge & Bar lanserade en egen serie med signature-cocktails inför 2018. Året inleddes med cocktailen Dawn of Spring och en ny drink lanseras i början av nästa månad. I april ordnas också ett nytt cocktailevent i Åbo, Turku Grand Cocktail Weekend den 5–7 april, som lockar många framstående bartendrar från hela världen till Åbo. Marina Bar & Lounge får besök av den ryske bartendern Evgeniy Shashin.

 

Välkommen till våriga Åbo!

 

Hälsningar Sanna-Liisa Byskata, hotelldirektör

tfn. 010 764 4951