Aktiviteter tillsammans med barnen i Vasa

När du tillbringar familjesemestern i Vasa går det precis som på Strömsö!

Aktiviteter med barn i Vasa

När du tillbringar familjesemestern i Vasa går det precis som på Strömsö! I Vasa och Vasaregionen finns det roliga aktiviteter för hela familjen året om.

Natur och utflykter

Även de allra minsta naturvännerna trivs i Kvarkens skärgård, som är den enda platsen i Finland som finns med på UNESCO:s lista över världsnaturarv. Den hisnande vackra rutten går genom Vasa centrum och fortsätter över Finlands längsta bro, Replotbron, genom fantastiska skärgårdslandskap i Björköby till Svedjehamn och världsnaturarvet. Väl framme kan du klättra upp i utsiktstornet Saltkaret och beundra det vackra landskapet som förtrollar alla åldrar.

På Aava Kertun Kotitila i Södra Vallgrund kan djurvänner tillbringa en avkopplande dag och njuta av landsbygden med en kopp kaffe eller genom att borsta eller sköta om djuren. 

Shopping

Vårt hotell ligger i anslutning till köpcentrum Rewell som bjuder på en av de bästa shoppingupplevelserna i Vasa. Våra hotellgäster får 15 % rabatt i både Rewell och köpcentret Espen på andra sidan torget genom att visa upp nyckelkortet. De ivrigaste shopparna kan även enkelt åka på en dagsutflykt till Umeå med Wasaline.

Kultur
På en tidsresa som tar dig till en gammaldags by på landet i Stundars kan du uppleva livet i en traditionell landsortsby på 1900-talet. På museiområdet finns äkta, traditionella hus som fanns på landsbygden förr i tiden, till exempel lanthandel, skola, en traditionell bondgård och olika hantverksbodar. Vasas muséer och stadsteater ordnar även olika utställningar och pjäser för barn.

Andra aktiviteter

I närheten av Vasa centrum finns många lekparker. Till exempel den mångsidiga Skeppsparken är alltid öppen för leksugna barn och motionärer. I Zip Adventure Park finns det äventyr och utmaningar för alla åldersgrupper. Dessutom ligger Finlands största nöjespark PowerPark endast 78 kilometer från Vasa!

Simstranden på Sandö ligger på gångavstånd från vårt hotell. I det vackra landskapet på Sandö kan du även prova på ståpaddling. Om vädret inte uppmuntrar till simturer utanför sandstranden är det som tur alltid badväder i badparadiset Tropiclandia. Även inomhuslekparken HopLop och klättercentret Wasa Up bjuder på många aktiviteter under regniga dagar.

I receptionen kan du låna spel och böcker som du kan ta med dig upp på rummet. Det är enkelt att hoppa på en av våra lånecyklar, som även finns i två barnstorlekar, och ta en cykeltur. När hungern smyger sig på övertygar Rossos meny även familjens minsta. Välkommen till Vasa med hela familjen!