talven juhlat

3 x vinterfest

Julfesterna står inför dörren och du har alldeles för många alternativ att välja mellan? Oavsett om du väljer elegans, chill eller lössläppt har Raflaamo den rätta festrutten som tar dig genom en lyckad och välplanerad kväll.

ELEGANS PÅ HÖG NIVÅ

Klassisk elegans på firandet inför jul hittar du på ställen som satsar på rena smaker, trivsamma miljöer och utmärkt service.

Start på kvällen: Vad skulle väl höja feststämningen bättre än en välsammansatt drink eller ett glas bubbel? Smutta på en klassiker och blicka över stadens tak från Tornis Ateljee Bar i Helsingfors, smaka på sprittande bubblor på Bacaro Doppio i Uleåborg eller prova på ägarvinerna på Bar & Bistro Seurahuone i Lahtis.

Låt maten smaka: En härlig middag i gott sällskap ger kvällen ett lyft och skapar sammanhållning. Styr stegen till Kappeli eller Loiste i Helsingfors och njut av fin arkitektur och läcker à la carte-meny eller prova på utbudet på din lokala Frans & les Femmes-restaurang.

Avrunda kvällen: Fram med glitterklänningen och festskorna och avsluta kvällen på nattklubb! Visa vad du går för på dansgolvet på Börs i Åbo, slå runt på Bra2 i Jyväskylä eller låt natten övergå till morgon på Le Roy i Helsingfors.

AVSLAPPNAT OCH RUSTIKT

Alla vinterfester kräver inte den lilla svarta eller kavaj. Om du hellre vill njuta av en avslappnad kväll och trevlig samvaro, ska du försäkra dig om att det finns ett bra urval av drycker, mjuka soffor och läcker bakgrundsmusik.

Start på kvällen: Tack vare trenden med småbryggerier finns det ölsorter för alla smaker i restaurangernas utbud. Njut av en kall öl på Belge i Helsingfors, testa hopinatorn, eller smakförstärkaren, på Wilhelm i S:t Michel eller tävla om biljardmästerskapet på Bar Edison i Åbo

Låt maten smaka: Lägg mer vikt på maten och mindre på elegansen genom att välja en restaurang som serverar rejäla portioner. Ta en välstekt burgare på Ehta i Kuopio, välj en rocklegendernas favorit på Paja Bar i Tammerfors eller låt dig väl smaka av tex mex på Amarillo.

Avrunda kvällen: Rockpoliserna och musikfantasterna avrundar kvällen med levande musik. Följ med de stora namnen på Virgin Oil i Helsingfors, koppla av med karaoke på Freetime i Jyväskylä eller ställ upp själv på Soul Bar Piano i Villmanstrand.

FART OCH FLÄNG

Aktivitetsälskarna behöver inte heller sitta och rulla tummarna om kvällen är rätt upplagd.

Start på kvällen: Mota stelheten i grind, vrid upp farten och inled kvällen med lekfulla tävlingar i kompisars lag. Prova på curlingrummet på Sport Academy, bowla på Players i Kotka eller spela biljard på Bar Play i Joensuu

Låt maten smaka: God mat och underhållning utesluter ingalunda varandra. S-gruppens sportbarer bjuder på aktiviteter och underhållning plus mat även för den mest inbitna sportfantasten. Smaka på hot wings på Sports Academy i Helsingfors, prova på amerikasmakerna på Sport It i Uleåborg eller njut av plockmat på Birra i Villmanstrand – samtidigt som stora skärmar visar de hetaste matcherna.

Avrunda kvällen: Låt den sista stelheten rinna av som svetten i bastun. S-gruppens restauranger har bastumöjligheter för olika stora grupper. Samla ihop ett kompisgäng och boka in er på Sports Academys lyxbastu för tolv personer, njut av värmen på Papa Alberts privatbastu i Helsingfors eller koppla av på Winston i Björneborg.