Frans & Emilie 
 
Fransmanni förnyas. De gamla Fransmanni-restaurangerna omvandlas en för en till avslappnade franska bistroer där det centrala är kärlek till god mat och att njuta av den. Du hittar den trivsamma och avslappnade bistron Frans & Emilie vid Salutorget i hjärtat av Åbo. I bistron Frans & Emilie kombineras det franska köket och bubblande livsglädje på ett gladlynt och charmigt sätt. Välkommen att njuta av samvaro, glädje och goda smaker!
 
Bon appétit!
 

Kundnöjdhet

4,1

Mat (4,2)
Betjäning (4,0)
Stämning (4,0)
Barn (4,0)

Asiakkaamme suosittelevat

Päivitetty 11.12.2018 Pyrimme kehittymään jatkuvasti. Siksi kysymme asiakkailtamme miten onnistuimme. Tutkimuksen tuottaa meille Taloustutkimus. Tutkimus perustuu viimeisen 3 kuukauden aikana kerättyyn asiakaspalautteeseen. Alla satunnainen otos kommenteista.
“Hyvä ruoka ja ystävällinen, joustava palvelu”
“Henkilökunta ystävällinen”
“Ystävällinen henkilökunta (ainakin kanta-asiakkkaalle). Varsin hyvä ruoka. Parantunut viime aikoina.”
“Ei nyt tule mieleen.”
“Tarjoilija oli erittäin miellyttävä ja huumorintajuinen. Pöytäaikaa oli varattu tarpeeksi eli meillä ei ollut kiirettä. Black Fridayn kunniaksi saimme kuoharin sijaan shamppanjaa.”
“Tarjoilija ehti jutella ja kokki kävi myös kertomassa ruoasta.”
“Maksamiseen nopeutta ( voi toki johtua järjestelmästä eikä niinkään henkilökunnasta ) Lounas ruokaa / täydenbnystä antii joutuu odottamaan ??”
“Hyvä ruoka viinit”
“Hyvä ruoka, ystävällinen henkilökunta. Tulen toistekin ja suosittelen kavereillenikin.Kiitos!”
“Rento tunnelma, hyvä musiikkivalinta, erittäin hyvä lounasvalikoima, varsinkin salaattipöydällä. Vinkkinä on lämminruokavaihtoehtona myös veganille voisi olla.”
“Ruuan hintalaatu suhde oli kohdallaan.”
“Tarjoilijalta kesti todella kauan tulla ottamaan tilausta pöydästämme.”
“Tilasin etukäteen ruoan, sillä paljon yliherkkyyksiä. Toiveet huomioitiin ja toteutettiin kiitettävästi. Ruoka oli todella hyvää.”
“Osaava henkilökunta niin salissa kuin keittiössäkin.”
“Salaatit ja vihannekset tuoreita,eri vaihtoehtoja tarjolla”
“Henkilökunnan ystävällisyys ja asiakaan huomioiminen. Maistuva, hyvä ruoka.”
“Henkilökunta, etenkin lyhyttukkainen konkari. Ammattilainen suurella AAlla!”
“Kassajärjestelmä. Vastaan nyt ainakin kolmatta vuotta tähän samaan kyselyyn, samalla palautteella, eikä asialle tehdä mitään? Mikko, huhuu!”
“Sisustus, valaistus ja palvelu !”
“Valitettavasti ruokani (hampurilainen) oli kylmä ja muutenkaan ei vastannut odotuksiani .”
“Tarjoilijaa ei meinannut löytyä.”
“Hyvä sijainti ja melko edullinen ja monipuolinen lounas.”
“hyvä ruoka ja miellyttävä miljöö”
“Asiakasta kohdellaan hyvin kun tulee ja ruokailun ajan mutta maksamista on vaikea toteuttaa. Tarjoilijat unohtavat asiakaan siinä kohtaa ja keskittävät kaiken huomionsa uusiin tuleviin asiakkaisiin. Kesken ruokailunkin käydään kysymässä maistuuko, joka on aivan turhaa, keskeyttää vaan keskustelun ja ruokailun. Mutta laskun maksamista ja tarjoilijaa saa odottaa, vaikka kuinka yrittäisi viittelöidä niin ei huomioida vältetään katsomasta siihen suuntaan. Lounas aikaan jos on kiire niin en tuonne ravintolaan voi mennä. Siinä kohtaa tarjoilijat eivät myöskään ole kovin ystävällisiä enää. En tiedä onko näin opastettu toimimaan ja jos on niin pieleen menee valitettavasti. Tämä ei ole vain yksi kerta vaan voin jopa sanoa että pääsääntöisesti käy juuri näin kun kuvailen. Ja näin on ollut aina eli tämä ei johdu tästä 'lopun tunnelmasta' heidän osaltaan.”
“Ruoka on todella hyvää ja työntekijät ystävällisiä”
“Ruoka on hyvää ja palvelu myös”
“Monipuoliset ja maukkaat salaatit ja kasvikset.”
“Tunnelma.??”
“Salaattipöytä”
“Tilaratkaisu oli mielestäni epäselvä.”
“Tarjoilija oli reipas, hän oli asikaspalvelija hyvällä otteella vaikka taisikin olla vasta harjoittelija tms.... Pippuripihvi oli hyvä ja vaimon grillipihvi myöskin”
“vähän erilainen ei ihan ketju”
“Ystävällinen palvelu ja todella hyvä lounas puffet.”
“Hieman vetoinen istumapaikka oven vieressä.”
“Hyvä sijainti, kanta-asiakkuus, nopea palvelu, henkilökuntaa oli riittävästi ainakin perjantai-iltana, edulliset asiakasomistaja hinnat.”
“Hyvä ruoka, siisteys ja henkilökunta puhuu suomea.”
“Lounaan herkullisen salaattipöydän tarjoilu toistuu samanlaisena päivästä ja viikosta toiseen. Pieni vaihtelu olisi tervetullutta.”
“Loistava salaattitori”
“Lounaspöydän lohi on yleensää kuivaa, muuten hyviä ruokia”
“Yleisilme, esim. Kynttilät pöydillä, ystävällinen henkilökunta, ruoka erinomaista, arvostan myös näitä leipiä, jotka tulee heti alkuun”
“Enpä osaa sanoa, tietysti nyt nämä torin remontit, toivottavasti eivät vähennä asiakkaita.”
“Hyvä ruoka ja palvelu”
“Pöydät hieman tiukassa ja lähellä toisiaan.”
“Jos on S-asiakas ja asuu hotellissa, niin sitten juu ehkä helpon kulun vuoksi. Tosin onhan siinä Oskarin Olohuonekin, joka kuitenkin oli kiinni kun sinne olimme ensin tulossa.”
“Kolkohko ja kallis valikoimaan nähden”
“Hyvä palvelu , miellyttävä paikka ja ilmapiiri”
“Romanttinen tunnelma ja erinomainen palvelu.”
“Hyvä ruoka, tosi hyvät salaatit. Sijainti keskustassa hyvä. Vähän aristaa siellä kulkeminen kun on hämärää ja on askelmia ja korokkeita.”
“Sillai kävi viimeksi että lämminruoka karitsanlihapullat olivat loppumassa j a seuralaisen piti hetken odotella. Vinkkasin asiasta kokille, asia oli kuitenkin tiedossa. Ehkä pullien menekki oli isompi kuin oli ajateltu. Kahvimaito oli myös loppu, tästä piti myös sanoa. Nämä ovat pieniä asioita mutta vaikuttavat kuitenkin siihen lounashetkeen.”
“Vanha Fransmanni oli 'viihtyisämpi'!”
“Puitteet ja pääosin henkilökunta”
“Salaattibuffee on monipuolinen ja mielenkiintoinen. Ruoka yllättänyt usein positiivisesti”
“Ruoka oli hyvää ja palvelu ystävällistä sitten kun sitä sai.”
“Tarkoitukseni oli hakea ruokaa hotellihuoneeseen mukaan. Odottelin tilaustiskillä melko pitkään ennenkuin pääsin asioimaan. Jonoa ei varsinaisesti ollut mutta ilmeisesti muuta kiirettä. Sen ymmärrän kyllä, mutta joku olisi voinut todeta edes sen 'anteeksi, pieni hetki menee vielä'. Tilauksen tehtyäni jouduin odottamaan vielä melkein tunnin, koska joku unohdus oli ilmeisesti tapahtunut.”
“Hyvä tarjoilu ja ruoka.”
“Mukava ja ystävällinen henkilökunta ja hyvä ruoka.”
“Sijainti. Pöydän saaminen kun muualla täyttä(positiivisessa mielessä)”
“Ulko-ovi suoraan saliin aiheutti kylmää vetoa. Useat asiakkaat poistuvat siitä ovesta.”
“Simpukkaviikot!”
“Takuuvarmasti hyvää ruokaa kohtuuhinnalla.”
“Ruoka, etanat ja maksa, oli erittäin hyvää. Olen ollut 45 vuotta alalla. Maksa annos oli yksi parhaista mitä olen syönyt.”
“Salin esimiehen työskentely oli erittäin velttoa, ohjeisti huonosti tarjoilijoita. Viereinen 8 hengen pöytä oli tunnin akan erittäin täynnä edellisen seurueen jäljiltä. Koko ajan siihen vain kasattiin lisää eikä siivottu.”
“Lounaan salaattipöytä on hyvä.”
“Maistuva ruoka, ystävällinen palvelu.”
“Tultiin katsomaan listaa vielä mielessä miettiä muitakin ruokapaikkoja. Baarimestari otti meidät niin upeasti haltuun. Toi kaikki ruokalistat, kertoi niistä, kertoi paikoista me ei tiedetty talon sisältävän 3 ruokapaikkaa. Hän oli illan paras toki hänelle ei tullut sitä tippiä jätettyä. Siinä on talon ehdoton helmi. Laskun odottaminen tooosi kauan melkein alkoi harmittamaan. Ruoka ja tarjoilu oli muuten sujuvaa ja erittäin hyvää. Saatiin erikoisruokavaliot juuri niinkuin ne meille sopi. Paljon kiitoksia. Me jaamme hyvää sanaa teistä ja olemme kehoittaneet sinne syömään.”
“no toi jonka jo mainitsin laskun tulo kesti luvattoman kauan”
“Käymme vaimoni kanssa ravintolassa Turussa käydessämme eli n. 1-2 kertaa vuodessa ja kyseisessä ravintolassa olemme muistaakseni käyneet yht.4 kertaa. Aina hyvä kokemus. Viimeksi tarjoilijan suosittelema ruoka ja viini oli hyvää. Tarjoilija oli erityisen miellyttävä ja puhuimme kaikenlaista muutakin, mm. Turun torin remontista. Laitoin palautetta myös ravintolan omille sivuille.”
“Hyvä tunnelma ja siisti. Erittäin hyvä palvelu. Olimme 8 henkinen ryhmä nuoret tarjoilijat olivat tosi ystävällisiä ja palvelivat hyvin. Ryhämme oli vanhempia naisia. Ruoka on hyvää. Kiitos henkilökunnalle.”
“Palvellaa asiakasta hyvin ja ollaan ystävällisiä,minua palveli tarjoilijaksi opiskelija nuori neitotonen hän oli kohtelias jailoinen, hänessä oli tarjoilia ainesta, kiitos hänelle vielä kerran.”
“Tarjoilijat mukavia ja ystävällisiä.”
“Meillä oli loistava tarjoilija.Nainen keskiikäinen Ja ehkä 'virolais'-syntyinen.A nnoin myös suoraa positiivista palautetta hänelle .Hän huomioi meidät koko ajan ,suositteli ruokia ja kertoi mitä tulemme syömään kun ruuat tulivat.”
“Salaattipöytä todella kattava ja ruokarajoitteet huomioitu! Kokki vielä erikseen antoi suklaan tyttärelleni, jolla on sekä gluteeni että laktoosi kielletty (kahvin kanssa oli toffeeta, joka oli laktoositon mutta ei gluteeniton)”
“Laskun odottaminen kesti tällä kertaa pitempään kuin aikaisemmin, vaikka oli hiljaista ja tarjoilija näki pariin otteeseen, että pyysin laskua!”
“Hyvin tunnelmallinen valaistus ja sisustus ja kokonaisuus toimii! Ruoka on hyvää ja kauniisti esillelaitettua eikä ole kallista.”
“Vaikka pihvini tuli pöytään mediumina tilatun kypsän sijaan,oli kokonais palvelu kokemus niin ihana,lämmin ja ystävällinen jäi jälkimaku kokemuksesta kympin arvoiseksi. Ruoka ja palvelu oli täydellistä. Paras ravintolakokemus suomessa pitkään aikaan.”
“Meidät vastaanotti erittäin miellyttävä mies työntekijä (kokki?) joka esitteli lounaan ja ohjasi pöytään.Tunnelma ja ilmapiiri oli leppoisa”
“Näköyhteys keittiöön. Laadukkaat ja hyvät ruoat. Huomaavainen palvelu.”
“En osaa erikseen eritellä.”
“Ehkä jos mietin niin liian usein käydään kysymässä maistuuko ruoka, onko kaikki hyvin. Suomalaiset haluavat nauttia seurasta ja ruoasta rauhassa. Uskon myös että suomalaiset kyllä reklamoivat tarpeen tullen ja isoon ääneen !!! Tarjoilijat voivat kyllä kerran käydä kysymässä onko kaikki kunnossa ja maistuuko ruoka, mutta yksi kerta riittää !”
“Ruokalista saa olla laajempi ja annoksessa saa olla salaattivaihtoehto jos esim peruna ei mielyttää”
“hiljaisuus, saa olla ihan hiukas musiikkia, esim ranskalaista”
“Todella hyvä ravintola lasten kanssa varsinkin.”
“Maukasta ja huolellisesti valmistettua ruokaa. Ystävällinen palvelu, ja siisti ja tunnelmallinen ympäristö.”
“Hyvä sijainti. Ikävää vaan, että vuokrasopimus päästetttiin loppumaan.”
“Henkilökunta vaihtuu liian tiheään. Vanhat tutut, hyvät tarjoiliijat ovat häipyneet ja tilalle on tullut melko kokemattomiakin tarjoilijoita.”
“hieno miljöö, rauhallinen, kiva sijainti. Alkuruokana tarjotus leivät levitteineen olivat ihania.”
“Ruoka ja sen esillepano, myös henkilökunta on ystävällistä”
“Tunnelma oli lämmin ja henkilökunta ystävällinen. Ruoka oli erittäin hyvää.”
“Ei mitään.”
“kiva henkilökunta ja maistuva lounas, ehkä vähän enemmän vaihtelua salaattipöytään voisi olla hyväksi”
“kassajärjestelmä aika kankea, hidastaa maksamista jos iso seurue ja kaikki maksavat erikseen. Henkilökunta hoitaa asian hyvin mutta systeemi vaikuttaa monimutkaiselta”
“Lounaspöydän hinta/laatu, tarjoilijan huolehtivainen ja ystävällinen suhtautuminen meihin asiakkaisiin”
“Ruoka ei kuitenkaan ollut tavallisuudesta poikkeavaa, tai ainakaan sykähdyttävää.”
“Lounas on hyvä”
“Hyvä sijainti, kohtalainen lista, S-etutarjouksia ruoassa ja viineissä.”
“Wc:hen oli jonoa. Ehkä olisi kauenpana ollut toisia vessoja?”